Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Knepiga CMS-termer #9 – Continuous integration

Skribent Martin Edenström Den 2 april 2009
Apica

Continuous integration är en praxis som går ut på att frekvent och verifierat, för att snabbt kunna identifiera eventuella fel, integrera sitt arbete i t ex produktionsmiljö. Åtminstone dagligen. Integrationen ska ske med automatiskt bygge och ska inkludera test. Större CMS-projekt på de större plattformarna tillämpar redan, eller går mot continuous integration.

Dessa dagar talas det även Continuous deployment som är en mer pragmatisk metod. Den kan innehålla continuous integration server (Continuous integration), source control commit check, simple deployment script, real-time alerting och Root cause analysis (five whys).

Här är 8 fler knepiga CMS-termer MKSE listade förra året. För er som sitter i upphandlingar och tycker konsultena konstlat till det i onödan. För det händer:

continuous integration

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
?>