Så blev SVT.se på Escenic responsive design

In Escenic, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Nya SVT.se, designad av Doberman, har äntligen sett dagens ljus. Som MKSE.com skrivit om tidigare är responsive design-sajten en del av det race som det visade sig bli mellan klassiska SVT och utmanaren TV4. Faktiskt även med ”slagsmål” om samma Valtech frontend-resurser, kan MKSE.com berätta.

http://svt.se/svts/article75347.svt/ALTERNATES/medium/default_title

Sajten är verkligen äkta responsive i flera steg, en trevlig upplevelse. Sajten släcker helt korrekt ned de delar målgruppsundersökningar visat inte efterfrågas på t ex handhållna ”enheter. Exempelvis Nyhetssändningar” puffen släcks för mindre skärmar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MACH Alliance passerar 100 medlemmar, utmanar Salesforce, Adobe och Oracle på riktigt

Smartphone.editionen får en egen toppmeny, med grafiska element för småttingar som t ex letar efter Bolibompa på en iPhone med en sparad webapp-ikon.

Den nya Escenic CMS:en (ett val som i dagarna är 18 månader gammalt (!)) har även lyckats bättre, än hos svenska CMS-kollegor, med URL-friedly URL:s som inte slutar i .ece.

Kommentarer

Leave a Comment