JC.se lämnar EPiServer för open source Magento

In Adobe Commerce / Magento, Check out/Kassasystem by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

JC.se är live på en sprillans ny eBay Magento e-handel. Därmed jämnar klädkoncernen RNB:s flaggskepp sin tidigare EPiServer CMS installation av Osolo för den nya open source lösningen.

Själva e-handeln är en rätt ordinär historia som växt på höjden, erbjuder genusindelning, interaktiv carousel (direktlänkar till produktsidor) och några startsideprodukter.

Produkter hämtas delvis in i egna lightbox’es, ”häng undan” finns för sparade produkter (registrering, sker via ny lightbox på lightbox), det finns även ”i denna look” liknande produkter, storleks- och antal (!) val och feta menyer med grafik.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Göteborgs stad sparar CO2 med ny B2G e-handelsplattform av eComero

Inom kort väntas även klädkedjan Brothers gå live på Magento open source e-commerce.

Gamla Magento utvecklarbolaget Varien standarder verkar nyttjats i projektet.

Kommentarer

  1. Påståendet att ”alla” verkar lämna Episerver stämmer iofs inte men det finns helt klart en stark dragningskraft i öppenkällkodslösningarna och är idag ett alternativ som representeras även av ”finbyråerna”.

  2. Hur man migrerar data från EPiserver till MySQL/Drupal http://www.erkan.se/hur-man-migrerar-data-fran-mssqlepiserver-till-mysqldrupal/

  3. Nu är ju inte vi någon finbyrå utan mer allmänna klåpare men nylanserade http://kurera.se som är en hyggligt stor produktion flyttade från kommersiella Lemoon till öppen-källkods-WP, ett beslut som togs i princip under pågående projekt. Argumenten var av typen ”vill gärna göra som alla andra och tror t ex att det är lättare att hitta redaktörer som är bekväma med WP än Lemoon” och det har ju länge varit Episervers USP t ex inom offentlig förvaltning.

  4. He he. Jo alla system med lite självaktning har ju importfunktioner men få har exportfunktioner. Tror jag kommenterade det till någon journalist som frågade för ett tag sedan. Har man mycket content så är man mycket mer inlåst i sitt system än vad något avtal liksom kan låsa en till en viss leverantör. Spontant är det väl medieföretag och e-handlare man tänker på som de som har mycket innehåll men titta in i ett medelstort företags intranät så är det inte alls ovanligt med tiotusentals artiklar.

Leave a Comment