ICA.se relanseras med uppdaterad design

In Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver, Oracle WebCenter Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

ICA.se har relanserats av en inhouse grupp med stöd från några externa konsulter. Nya, beta-logga försedda ICA.se för 2250 butiker, 100 000 artiklar, 2300 leverantörer och 1,5 miljoner kunder per dag ståtar med:

  • En toppbar med ”snabböversikt Mina sidor” med nästan en hel ny sajt som öppnas upp. Mina sidor göms annars bakom en inloggning i form av personnummer och lösenord. Vid lanseringen är dock inloggningen stängd, ”Just nu går det ej att logga in. Försök strax igen!” felmeddelandet är det enda som kommer fram.
  • Det finns en ”panikknapp” med omgående recept.
  • Recept visas med bild i högermenyn. Det finns 11 300 recept.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hubspot för ICA, Vattenfall och Tink tar Invise till toppen, konkurrerar med martech-jätte

  • Det finns en bannerutformad erbjudandelistning med matvaror i fokus. Dessa går att lägga i en inköpslista som ligger bakom inloggningen.
  • Footern är fet och går till bl a sociala nätverk (en tydlig trend att dessa inte får samma fokus på startsida som i tidigare releaser 2012)

Feedback om nya releasen tas emot på ett formulär.

I april 2010 växlade ICA över till EPiServer 5. Nu landar man på en sexa. Därmed är det fortsatt tyst om det tidigare uttalade Oracle WebCenter Sites 11gR1 intresset.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voi ny frontande kund för Frontify, sköter Brand Guidelines i över 100 städer

Även Coop.se (av bl a Nansen) väntas relanseras med reponsive design nu i oktober månad.

Kommentarer

  1. Ugh, ovärdigt fult och dåligt av en av sveriges största reklamköpare. Otight startsida, helt obegripliga receptkategorier (Mat i bröd?!) mm. Känns som en inavlad inåtblickande site från 2004.

  2. ICA.se Snabböversikten skymmer hela sajten vid minsta beröring! Mycket frustrerande!

Leave a Comment