Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

The Body Shop lanserar svensk e-handel

Skribent Martin Edenström Den 25 oktober 2012
Apica

The Body Shop har lanserat sin .NET baserade svenska e-handel. Sajten inleds med en förfrågan om att skriva upp sig på nyhetsbrev. Osvenskt. Lightboxen kräver dessutom nedstängning genom trycka på nedstängningskrysset. Yta utöver den upplysta rutan är passiv. Vågat.

Sajten har även två stegs (desktop och tablet?) responsive-ness. Känns som fler steg komma skall i en version 1.1. Utöver det är det företagets produkter som redovisas i bild och får ge färg till e-handeln. Några förtroendeingivande ikoner finns på startsidan tillsammans med procentuella lockerbjudanden. Det finns ”bästsäljare”, ”favoriter” och ”nyheter”. Helt rätt. Ostylad Facebook standard widget används. Lockelse om fri frakt finns vid sökfältet.

The Body Shop har testat e-handel på några utländska marknader som USA, Frankrike och Storbritannien sedan 2009.

Företaget jobbar sedan tidigare med Litium.

Men URL-strategin får inget vidare betyg. Det måste vara enorma mängder trafik som förloras då inte bodyshop.se är i företagets ägo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
?>