EPiServer 7 CMS tillgängligt för nedladdning. Nytt pris 115 000:-

In CXM, Episerver 9, Featured, Microsoft .NET by Martin Edenström8 Kommentarer

Nu har även marknads- och dokumentationsansvarigaEPiServer slutfört sina delar och produkten kan börja rullas ut via webben. Priset har höjts också. Numera kostar en licens 115 000:- SEK. Den tekniska produkten ska ha kompilerats och slutförts redan den 12/10 2012, enligt MKSE.com:s källor.

Enligt det svenska bolaget själva ska den nya versionen främst fokusera på multi-enhetsstöd, mobilt först, b2c redigering med automatisk layout och skapa ”enhetliga och engagerade upplevelser”.

”Med EPiServer 7 CMS kan du vara kreativ, arbeta snabbare och ge dina kunder en engagerande upplevelse, oavsett var ni möts.”

Samma fokus som t ex Magnolia och SiteCore presenterat vid sina sessions tidigare i höst. Ja, egentligen samtliga aktörer pratar och visar upp vyer för realtids-redigering av multienhet just nu.

CMSWire har fått sin en pratstund med marknadsansvarige Bob Egner på EPiServer som går igenom några fler detaljer i den nya versionen. Han säger där att Google Analytics integrationen är viktig. Den bidrar till en ”upplevelse” (eller CXM-modeordet ”experience”) för marknadsteam som via EPiServer erbjuds två vägar att föra över data till och från sitt favoritstatistikprogram. Av Google API-skäl är tyvärr EPiServer Google Analytics verktyget nere sedan en månad tillbaka.

EPiServer ska inför version 7.1 (R1) eller 7.2 (R2) även titta på hur de kan stödja Windows 8 och krav på touch web experience.

De stora nyheterna för utvecklare är kända sedan länge. Dojo istället för jQuery för JS-anrop till EPi, MVC, Web Forms och en hel del annat. Version 7 är en omfattande förändring, en större omgörning är t ex när EPiServer gick från version 5 till 6.

 

 


Atiendo

EPiServer 7 CMS tillgängligt för nedladdning. Nytt pris 115 000:- redigerades januari 18th, 2013 av Martin Edenström
 • ticka-ticka

  Helt ok epi. Men gränssnittet är inte riktigt samma klass som tidigare.

 • http://www.mkse.com/ Martin Edenström

  Joomla! säger sig idag också anpassats för att vara ”mobile first”. ”Joomla 3.0 är det första större CMS som är mobilanpassad redan i core och använder Bootstrap http://www.joomla.org/3/en

 • —-

  ceo henricson går runt och skakar hand med alla nu. rätt corporate.

 • Munter

  episerver 7 kostar 220 000:- med testlicens… #epiupdate

 • http://www.mkse.com/ Martin Edenström

  http://www.7minds.se/blogg/2012/11/episerver-7-blocken-som-skapar-flexibilitet/ Bra om en av de förändringarna för redaktörer i EPiServer 7.

 • http://www.mkse.com/ Martin Edenström

  Epi

 • http://www.mkse.com/ Martin Edenström

  Episerver 7.1 CMS släppt – Bland nyheterna finns funktioner som gör det möjligt att enkelt optimera den digitala marknadsföringen genom stöd för multivariabla tester och integrering av kommunikation i sociala medier.

 • MJH

  Cxm from Episerver http://twitter.com/mjholmquist/status/506527537833713664
  Only lagging three or four years.