Marketo och Silverpop toppar Marketing Automation lista

In Adobe Marketo, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Det är inte bara CMS och e-handelsplattform som ska väljas ut och handlas upp. Det finns en hel del varumärken inom marketing automation, digital marknadsföring, lead management och CXM generellt att hålla koll på.

Utvärderade och kanske upphandlade som svit – eller en och en. Hittade i fördel av att de ingår i ett partnerskap med era nuvarande system – eller som en egen integration.

En vertikal för att hitta bra alternativ är den relativt nya lista över ”Lead Management Evaluation” som Info-Tech Research Group presenterat.

Där återfinns MKSE-bekanta varumärken som Silverpop, Marketo, Salesforce Pardot/ExactTarget, Oracle Eloqua och Sitecore CMS som tidigt varit ute och var duktiga inom digital marknadsföring för egen maskin.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EQT vill sälja av Sitecore för omkring 21,4 mdr

Listan pekar ut Sales Engine International som hedersvärda Emerging player.

Right On Interactive och Act On kallas för innovators.

Stora Eloqua och Sitecore är där uppe på toppen som Market Pillars..

..men de kröns ändå inte till Champions som istället blir samtliga av de tre aktörer vi på MKSE.com hör mest frekvent om: Silverpop, Salesforce Pardot/ExactTarget och Marketo. I den ordningen.

Bra nyheter för EPiServer som tidigt identifierade Silverpop som en partner. Däremot rätt ångestladdat för Sitecore som tidigt gav sig in på ett extremt hett område och var bland de bästa, men som i nuläget inte riktigt kan ta åt sig ära för att ha förvaltat den fina framförhållningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Web Team får nya ägare

Lokalt svenska, mindre alternativ som ProspectEye, Leadsius och Innometrics har inte nått Info-Techs radar. Inte heller storsatsande Adobe AEM finns med på listan i år. Kan ha att göra med att alla förvärv bolaget gjort inom området är så pass nya. Även e-postaktören Apsis har börjat ta orden ”Marketing automation” i sin mun på sistone.

Kommentarer

  1. någon som har en jämförelse över PIM system, typ inriver?

Leave a Comment