EPiServer äntligen upp i det riktiga molnet

In Cloud / Förvaltning, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

De första riktiga kundinstallationerna av EPiServer CMS 7.5 och EPiServer CMS 7.6 på Microsoft Azure molnlösning har små smått börjat dyka upp.

EPiServer har haft en lång väg att vandra för att få upp egna CMS- och Commerceinstallationer i en äkta skalbar miljö. Främst den ekonomiska och juridiska licenshanteringen har ställt till det. EPiServers klassiska lisensmodell knöts till MAC eller IP-address, men detta täcks sedan ett tag tillbaka av Windows Azure Virtual Networks. Skriva om Workflow-stödet, hantera Mirroring samt att det krävts en hel del extra klassisk vs. cloud-konfiguration av samma egenskaper har även krävt handpåläggning. Delar av kärnan gällande kataloghantering etc. ska även fått skrivas om för att fungera skalbart, men det var enklare att lösa.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar Northvolts legacy-befriade, moderna AWS-setup

Nu ska så pass stora delar av EPiServer 7.5 och 7.6 vara anpassade att det framöver även ska gå att få över en EPiServer-installation på Amazon Web Services AWS.

Därmed kommer troligtvis ”egna” Everweb EPiServer Cloud-molnet från 2011 börja fasas ut för något av kund mer eftertraktat hostingerbjudande.

Ett viktigt vapen i kampen mot andra enterprise .NET-CMS som haft officiellt Azure-stöd så länge som sedan fyra år tillbaka (!).

Leave a Comment