Flat-File slår ut vanliga CMS 2014?

In Featured, Javascriptramverk, Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS, Play-kanal / Multimedia, Static Site Generator by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

CMS-systemens undergång har förutspåtts av vissa under 2014. Tiderna har förändrats och det finns inte länge några argument för att låta tunga, databasdrivna system driva den typ av lätta och snabbrörliga webb som efterfrågas idag.

Flat file cms

Det som ska ersätta system som WordPress, Drupal och EPiServer kallas generellt för ”Flat-File CMS” och däribland syns snabbväxande aktörer som:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Grandiosa och Orkla släpper ny AR/QR appsatsning, uppdaterar WooCommerce e-handel

De filbaserade systemen är CMS lösningar som sparar allt innehåll i filer och foldrar istället för en databas som ett traditionellt CMS. CMS:en skapar och läser dynamiska sidor och kan därmed snabbare och, av många ansett, säkrare sköta samma uppgifter. Andra argument för Flat File är extremt låga driftskostnader, enkelheten, versionshantering och flexibilitet vid förflyttning av webbplatser.

En annan sak som ska spela in i paradigmskiftet är MKSE.com mantra med den portfoliostyrda systemvärlden. Samma förutsägelse om databasens irrelevans dyker upp då tjänster som Disqus och Vimeo tagit över de vitala kärnsysslorna från CMS:en och en god integration med dessas API (och nödvändiga databaser) är viktigare än att systemet själv erbjuder samma funktionalitet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Regionen satsar hårt på CWV perf i senaste uppdateringen

Kommentarer

  1. Jekyll är inte ett flat file CMS, det är en statisk website generator. Flat file CMS är dynamiska websiter som sparar data på hårddisken istället för i databasen, det gör dem svåra att skala och de är inte säkrare på något sätt.

Leave a Comment