Fyndiq och Cdon Marketplace ställer nya krav på e-handelsplattformarna

In Nyheter, Vendre by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Framtidens e-handelssystem kommer utan tvivel att innehålla en del kreativa sätt att lagerföra och intäktsoptimera egna e-handelslagret. En väckarklocka för WooCommerce, EPiServer Commerce 8 och SAP hybris som ännu inte marknadsför eller pratar om denna typ av lösning på samma sätt som mindre, snabbrörliga aktörer.

Lösningen syntes först via amerikanska e-handelsplattformar som API-kopplade upp sig till Amazons lager och enorma publik för egenhändigt svårsålda produkter. Det har sent om sider gett svenska varianter som Cdon Marketplace med idag hela 12 miljoner produkter ”i lager”.

Jetshop väver in Cdons lager i nya tjänsten Keycrunch som de byggt på efter förvärvet av teknikbolaget med samma namn tidigare i år.

Även E37 är med på Cdon’s tåg. Totalt ska runt 200 e-handlare sälja produkter via Cdon Marketplace.

CDon lockar e-handlare med ”2 miljoner aktiva kunder” som via ett kraftfull e-handelssök plötsligt blir tillgängliga för e-handlarna. Cdon tar en provision av ordervärdet i betalning för exponeringen samt hantering av betalningen. Provisionen ska vara ”förhandlingsbar”.

Fyndiq tog förra veckan in 150 Mkr i sina ambitioner att bli en uppkopplad, liknande ”B2B2C”-marknadsplats för idag främst rea-varor på nätet. De omsätter 200 Mkr via sina idag 1200 handlare, 226 000 produkter och nästan 700 000 kunder. De har redan byggt API-kopplingar tillsammans med Askås, Kodmyran e-handel, C4 Media, Talex, Sello, Vendre, Fortus International och Wikinggruppen mot sin marknadsplats. Inga större aktörer, men samtidigt är troligtvis Fyndiq med nya ägarna stressade att berätta om sina framsteg.

0
rea-kunder säger sig Fyndiq nu nå ut till

Modellen verkar fungerar och det är klart att e-handelssystemen har mycket att vinna i att berätta vilka nischade marknadsplatser de out-of-the-box har inbyggt stöd för.

Det är inte otänkbart att nästa egenskap e-handelsaktörerna behöver börja prata om är prisjämförelsesajter och scraping/API-stöd för att iscensätta den kunskap som finns här om hur man bäst bör synas. Så att denna livsviktiga kanal även kan analyseras och automatiserat kontrolleras direkt inom e-handelssystemets gränssnitt. De enda som erbjuder den typen av stöd idag är Enferno Storm.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Askås e-handel ökar, en av få som inte vill sälja

Kommentarer

Leave a Comment