Jive sparkar 100, Slack och F@W tvingar fram ompositionering

In API, Java, Jive Software by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Det är inte länge sedan större kunder skulle förvärva egna lösningar för sociala forum- och gruppchatt-kanaler. Javabaserade Jive var en föredragen lösning som kunder som Ericsson och Sony valde för att bygga egna typer av kund-, utvecklar- och produktforum. Det ledde till att för 2,5 år sedan öppnade Jive upp ett sprillans nytt kontor på Östermalm.

Men alla bolag köps inte av Oracle, Salesforce och Adobe. Då slutkundkommunikationen snabbt flyttade över till främst Facebook, utvecklardiskussioner hamnade på innovativa Slack och intranät blev en allt mer välpopulerad nisch förändrades marknaden. Jive har haft svårt att hitta sin position. Nytt fokus ska bli en ny typ av ännu hårdare Enterprise-paketering för större kunder. Dessutom ska framtida Jive bli bättre på att integreras mot andra populära tjänsters API:er. En gren Slack excellerar inom.

Bolaget ska ha hela 30 miljoner globala användare men har samtidigt gått back med 7,4 miljoner dollar de senaste året.

I samband med förändringen sparkas även 100 personer, eller 14% av personalstyrkan. Östermalmstorg 1-verksamheten finns fortfarande kvar enligt kontaktinformationen.

För två år sedan pratades det om att Oracle skulle köpa upp bolaget, en affär Jives aktieägare måste sakna. Aktiekursen har tappat med mer än två tredjedelar sedan dess.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omskriva SJ.se nere för fjärde dagen, skalar upp moln istället för fix

Kommentarer

  1. Nu börjar det på allvar hända saker på området. Talangerna på Stockholmskontoret är jag inte orolig för

Leave a Comment