Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘SharePoint 2013 / 2010’ kategorin

Vellinge kommun bygger SharePoint intranät

Skrivet av Martin Edenström On 15 september 2014

Bool by Sigma ska leverera ett intranät till Vellinge kommun baserat på SharePoint 2013 och Bools portalplattform BoolCore.

Vellinge kommun har ett behov av en gemensam plattform för att sprida information genom kommunen, dela och utbyta kunskap, samarbeta i arbetsgrupper samt hantera och publicera styrande dokument och processer. Projektet ska starta med en effektkartläggning för att hitta vilka behov de användarna har med det nya intranätet samt vad för åtgärder, funktioner och design som behövs för att lösa dessa behov och uppnå rätt effekter.

Med BoolCore vill vi Bool by Sigma göra SharePoint enklare via en best practice paketering. Vellinge blir även användare av Bools supporttjänst BoolCare, speciellt framtagen för SharePointportaler.

För två år sedan gick kommunen upp på en EPiServer CMS 6 för externwebben. Ett rätt blek release man fortfarande ligger kvar på.

Volvo gör underverk med SharePoint och Oculus Rift för XC90

Skrivet av Martin Edenström On 9 september 2014

Man måste ge det till dem, Volvo. De måste vara världsledande när det gäller att faktiskt lyckas komma runt SharePoint 2010:s alla grafiska, tekniska och användbarhetsmässiga begränsningar för att faktiskt presentera webbar och kampanjsajter som håller internationell klass.

Lika bra som custom-byggen eller WordPress 3 alster från vilken Cannes-vinnares som helst.

Nu är det Göteborgs stolthet, helt nya Volvo XC90 som faktiskt ligger på en del av den enorma SharePoint kampanjhanteringsmotor som Volvo Cars låtit ta fram. I Sverige heter även kampanjen ”Made by Göteborg” och spelar vidare på framgångsrika ”Made by Sweden”.

Det är så klart en lokal förmåga, DigitasLBi i Göteborg, som hållt i delar av framtagningen av den ”framsidehyllande webben”. Som liksom varenda stilistisk kampanjrelease den senaste tiden jobbar med parallax scroll med sidscroll-element, är i fullskärm, har egna typsnitt och presenterar en responsivevänlig mp4-video med tillhörande HTML5-kontroller. Call-to-action för kampanjen är bl a en registreringsskylt lookup vid den sedvanliga e-postindrivningen.

Vid lanseringen ska DigitasLBi även skapat världens första virtuella provkörning med hjälp av Oculus Rift-teknik. Den erbjöds till den utvalda skara som erbjöds köpa modellen först.

SharePoint installerades för externwebb redan 2008 hos det då amerikansk-svenska bilföretaget. Strax innan Geely tog över.

Volvo jobbar annars med lokala Forsman & Bodenfors för lanseringen. Det gjorde de även för 12 år sedan. Och hos koncernkollegor som Volvo Construction Equipment blir det mest Sitecore CMS från SapientNitro.

Midsona köper in ny SharePoint 2013 projektportal

Skrivet av Martin Edenström On 8 september 2014

Bool by Sigma har fått uppdraget att leverera en projektportal till Midsona. Portalen baseras på SharePoint 2013 och Bools portalplattform BoolCore.

Midsona ville öka projektsamarbetet inom organisation och för att underlätta vid produktlanseringar mellan de nordiska länderna. Portalen levereras under hösten.

” – Vi var tidigt inne på SharePoint som plattform för att bygga vår projektportal på men kände att vi behövde en mer mogen lösning då vi saknade vissa funktioner i SharePoint. Vi gillade därför vad vi såg i BoolCore där flera funktioner vi efterfrågade redan fanns”

säger Christoffer Filippini IT-Chef på Midsona.

 

 


Nordbro köper in SharePoint 2013 av Bool

Skrivet av Martin Edenström On 21 augusti 2014

Bool berättar för MKSE.com att de fått uppdraget att leverera ett kundhanteringssystem på SharePoint 2013 med nya funktioner och ny design till Nordbro.

Portalen ska göra vardagen enklare för Nordbros kunder, när de kan lägga upp inkassoärenden som Nordbro ska hantera, se nyheter och råd när det gäller företagande och juridik.SharePoint 2013 installationen följde på en SharePoint 2007 upprättning av samma lösning.

Bäst på Marketing Automation enligt Gartner

Skrivet av Martin Edenström On 28 juli 2014

Mitt i sommaren har amerikanska Gartner presenterat sin nya Magic Quadrant for CRM Lead Management. Den kvadrant som även innefattar hypade området Marketing Automation, MA.

Vilka anser då Gartner ligga bäst till inom MA i världen efter andra kvartalet 2014?

Det är Oracle med Eloqua som placerar sig överst som ledare tillsammans med noterade Marketo.

Främsta utmanarna är i fallande ordning Salesforce. IBM och först på en ”femteplats” kommer utmanaren som troligtvis bränt mest pengar inom området, Adobe med t ex miljardförvärv som Neolane.

Nischspelare är SugarCRM, Microsoft, EPiServers partner Silverpop, Callidus Software och långt nere i tabellen återfinns till slut Zoho.

Nytt Intranät till Landstinget Gävleborg

Bergqvist Skor satsar på omnikanal och ny e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 15 maj 2014

Ninetech har blivit ny byrå för Bergqvist Skor. Bergqvist Skor har funnits i 110 år och har 22 butiker runt om i landet. Den nya satsningen 2014 gäller att göra den något eftersatta webbplatsen till en mer framträdande försäljnings- och marknadsföringskanal.

Ninetech har redan levererat ett intranät åt bolaget, det bygger på Microsoft SharePoint Foundation 2010.

De fysiska butiker Bergqvist Skor har hoppas man ska ge en del omni-kanal fördelar.

”- Vår styrka är vår passion för skor och att ge kunden en oslagbar service. Vi tror att kombinationen av e-handel och fysiska butiker kommer att vara till vår fördel i framtiden.”

Säger Fredrik Röstlund marknadschef på Bergqvist Skor.

Helsingborgs stad med Jukka Heino i spetsen har tagit fram ett nytt intranät för kommunen som valt den ovanliga kombinationen av både PHP-baserad WordPress och en .NET-baserad SharePoint.

Helsingborg har i sin framtidsvision, Helsingborg 2035 (även den på WordPress), en syn på att intranätet ska vara öppet för alla som bor i staden, inte bara för de som jobbar i den.

Mer om projektet, som vad som gjorde WordPress till en bra wrapper och ramverk för Sharepoint, ska avslöjas under det kommande evenemanget ”WordPress i offentlig sektor” i WordPress-aktiva Lidköping den 11:e september.

Själva Helsingborg.se ligger sedan många år tillbaka på en EPiServer 6 framtagen av KnowIT i Skåne. En installation som inte agerat helt problemfritt, till den nuvarande internetchefen, tillika mångåriga WordPress-förespråkarens, förtret.

Kommunen ska även ha samarbetat med Lidköpings kommun i det nya intranätprojektet.

Studentbostäder i Linköping öppnar upp SharePoint Portal Server

Skrivet av Martin Edenström On 25 april 2014

Studentbostäder i Linköping har driftsatt en responsiv webbplats baserat på SharePoint Portal Server från FAST2 för att ge kunderna tillgång till vissa tjänster på webben.

Projektet var ett samarbete mellan FAST2 och ytterligare ett par leverantörer för kunden Studentbostäder i Linköping.

Den största förändringen mot tidigare är enligt Per Sjösvärd, IT-chef på Stångåstaden och Studentbostäder i Linköping:

” – Att på ett tryggt och säkert sätt kunna teckna och säga upp sitt hyresavtal direkt från webbplatsen är en förändring som vi tror kommer göra vara mycket uppskattade bland våra kunder.”

MSB erbjuder 722 SEK per timme för SharePoint konsulter

Skrivet av Martin Edenström On 4 april 2014

Arbetet har startat med att ta fram MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps nya webbplatser. Vinnande i den sena fjolårsupphandlingen var främst Valtech, CGI och Sogeti. De ska leverera utveckling och uppdatering på den nuvarande EPiServer CMS 6 R2 lösningen samt på den interna SharePoint-upprättning som används.

Sogeti får 722 SEK/timme för sina SharePoint-konsulter. De var 4 SEK respektive 40 SEK billigare än CGI och Steria på den nivån.

Valtech (som även byggt nuvarande msb.se, men nu får dela uppdraget) får totalt 796 500 SEK för kommande, mobilanpassade Krisinformation.se. MSBs övriga webbplatser köper in webb av CGI för 710 800 SEK.

Även SolarPlexus IT kommer sälja .NET tjänster till en kostnad om 667 SEK / timme.

Är ni intressade av fler prisuppgifter från offentlig sektor och webb? Här finns alla de uppgifterna samlade.

Work for you bygger nytt SharePoint Online intranät

Skrivet av Martin Edenström On 3 april 2014
Work for you har valt att jobba med Whitespace för ett nytt SharePoint Online intranät. Work for you utför tjänster inom jobbförmedling, rehabilitering och utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen och Sveriges kommuner. Företaget har på några få år växt till fler än 400 medarbetare. Den snabba tillväxten och utvecklingen av bolaget ställer stora krav på intern kunskapsdelning och kommunikation. Där ser Work for you att intranätet behöver spela en viktig roll.
 Intranätet ska knyta ihop fler än 400 anställda på över 50 kontor i hela Sverige. I Whitespaces uppdrag ingår att sätta målbild och mätpunkter, koncept, användarupplevelse och implementering.
Whitespace grundades i september 2013, och har nu åtta anställda på kontor i Malmö och Stockholm. Andra uppdragsgivare inom intranät är bl a Malmö stad.

Nya ABB.com serverar Hamburger Menu även till 2560X1440 besökare

Skrivet av Martin Edenström On 3 april 2014

De senaste månaderna har nya versioner av ABB.com’s webbnärvaro rullats ut. Den nya lanseringen innebär verkligen en större förändring av sajten. Ett minst sagt modigt, mobilt grepp tas i den sajt som numera länkar ut från ABB.se och ABB.com till New.ABB.com.

abb.com

Sajten är helt omskriven för mobilt bruk. Det är som att alla desktop-användare, som på en B2B-sajt som ABB.com inte helt obetydliga, förbisetts. Den nya designen sprider även i helskärm ut sig från ett ursprungligt mycket mobilt format med:

  • Stora, icke-grafiska typsnitt i blått och ljusblått.
  • Lågupplösta bilder i en startside-carousel.
  • Samma ”hamburger-menu” ikoner som används mobilt får även sporta 1920×1200, 1680×1050, 2560×1440-upplösningar och så vidare.
  • Helt onödiga ”OK” knappar för mobil kompabilitetsanpassning i samband med drop-downs ligger även kvar i desktopversion.
  • En radbrytning och disposition klart anpassad för navigering via finger, även på desktop (vid länkad text är hela ytan länkad för enkelt fingertryck).

Allting återfinns på storlicensförvärvet av SharePoint 2010 hos ABB. Men allt är inte klart. Hela bolagspresentationssektionen och event-sektionen som länkas från startsidan har inte flyttats över ännu.

Den övergång och ompekning som faktiskt är utförd lämnar även en del att önska. Nylanseringen är inte ens helt ompekad via 301 eller dylikt. Gamla ABB.se, som även den återfanns på Sharepoint upprättning, ligger kvar och skräpar bland externa sökmotorresultat länkas in då och då.

Verkstadskoncernen ABB verkar inom elkraft- och automationsteknik. Koncernens bolag finns i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

Volvo Cars väljer Sitecore och Sharepoint 2013 kombo

Skrivet av Martin Edenström On 31 mars 2014

Volvo Sverige och Volvo Globalt fortsätter sin utrullning av Sitecore CMS licenser över koncernen. MKSE.com har tidigare skrivit om att Volvo lastbilar och Volvo CE ligger på Sitecore men nu ska även den mest prestigefulla delen av Volvo valt Sitecore.

http://www.svt.se/cachable_image/1370410800/nyheter/varlden/article1270233.svt/alternates/large/volvo_kina_scpx.jpg

Det är Volvo Cars som har precis ska fattat beslut om att gå vidare med Sitecore. Men inte helt allena, som på andra platser. Den lösning som ägarna Zhejiang Geely Holding Group valt blir en kombination av Sharepoint 2013 i botten, men Sitecore som gränssnitt för redaktörerna. Volvo Cars har en större installation av SharePoint i flera olika versioner som de tidigare använt både för dokumenthantering, projekt och interna samt externa webbplatser.

Avantime tar över Cape Sand, skapar nya erbjudanden

Skrivet av Martin Edenström On 21 mars 2014

Cape Sand, som just började dyka upp bland nyheterna här på MKSE.com, ska sedan ett tag tillbaka försvunnit in som en del och ett bolag i Avantimes organisatoriska stuktur.

http://m.c.lnkd.licdn.com/media/p/3/000/24a/1e4/1ccd36b.png

Förutom av det koncernnamngivande bolaget består Avantime även av delar som NordicGuys fastighetsmäklarmjukvara, SharePoint 2013-anpassningen Avantime Connect (som har en gratis instegsmodell och därefter tar betalt per användare) samt egna filmproduktionsbolaget.

Avantime berättar även för MKSE.com att framöver kommer ännu större fokus ligga på nischade produktifieringar och tjänster under helt egna namn.

Avantime är enligt senaste årsredovisningen nu totalt 45 anställda, två fler än året innan.

Svenskt näringsliv bygger intranät på SharePoint 2013 med B3IT

Skrivet av Martin Edenström On 21 mars 2014

Det blev relativt ovanliga valet B3IT Connexions som fick ansvara för Svenskt Näringslivs nya intranät på en SharePoint 2013 lösning.

http://www.overkalix.se/PageFiles/2256/svenskt%20naringsliv.gif

Lösningen ska göra det möjligt att skapa koncerngemensamma intranät som enkelt kan anpassas lokalt för dotterbolag eller medlemsföretag via SharePoint-mallar. Nu kan alla 49 medlemsorganisationer få lokalanpassade intranät.

I övrigt ska intranätet erbjuda flera funktioner som finns där för att underlätta samarbetet för Svenskt Näringslivs anställda.

2011 jobbade Svenskt näringsliv med Cloud Nine i en EPiServer-release.

?>