Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘Umbraco’ kategorin

Nordic Fastening Group integrerar Jeeves med Umbraco

Skrivet av Martin Edenström On 19 augusti 2014

Nordic Fastening Group tillverkar och säljer fästelement och ingjutningsgods. Gruppen har bland annat testat 61 000 skruvar och 80 000 muttrar när Friends Arena byggdes.

Nu har man nyligen uppgraderat den publika webben till responsiv Umbraco CMS med integration mot Jeeves affärssystem.

Fokus har legat på att underlätta för kunder att snabbt hitta produktinformation via sök- och sorteringsfunktioner. För återkommande kunder skapas snabblänkar på senast besökta sidor. Bakom releasen står Imano.

”- Själva informationen på produktsidorna är mer översiktligt än någonsin vilket gör sajten till ett kraftfullt verktyg även internt. Då informationen hämtas direkt från vårt affärssystem så är den även mer tillförlitlig än innan.”

kommenterar Pontus Eriksson på Nordic Fastening Group. Nordic Fastening Group har cirka 50 anställda och huvudkontor i Kungälv. Sajten kommer inom kort finnas på fyra språk och det finns även planer på att lägga till e-handelsfunktionalitet.

LW AB valde Umbraco av 11261

Skrivet av Martin Edenström On 25 juni 2014

11261 är klara med LW AB:s nya webb, producerad i Umbraco CMS.

LW AB är ett plåtslageri grundat 1987 och med idag 124 anställda och arbetar som heltäckande leverantör inom områdena tak och fasad.

LW jobbar bl a med att bygga nya jättekonstuktionen Mall of Scandinavia.

Interaktionsdesignen byggdes för att vara ge en tydlig och logisk navigationsstruktur, korta innehållsrika texter och ett urval av representativa fotografier.

Handlarbudet.se satsar på icke-responsiv Umbraco

Skrivet av Martin Edenström On 28 maj 2014

Osolo har lanserat en ny Umbraco open source webbplattform för Handlarbudet. Handlarbudet förmedlar över 8 000 bilar per år där bilhandlarna erbjuds möjlighet att bjuda på bilar. Dessutom finns tillgång till fullständiga beskrivningar med testprotokoll, bilder och eventuella skadebilder.

Sajten sportar ovanligt små typsnitt, en fler kolumnsdesign och är inte responsiv. En av två releaser denna vecka som inte är det. De första två på mycket länge.

http://www.handlarbudet.se/media/13984/handlarbudet-toplogo.png

Förutom utvecklingen blir Osolo Handlarbudets förvaltning- och driftpartner för den nya webbplatsen.

Wayne’s coffee uppdaterar kundklubb och webb

Skrivet av Martin Edenström On 8 maj 2014

Kaffekedjan Wayne’s coffee har gjort några uppdateringar i sin digitala närvaro tillsammans med mångåriga konsulten 11261. Den digitala kundklubben ska ha uppdaterats på sistone. 11261 tillhör de byråer som förespråkar danska open source CMS:et Umbraco för sina kunder.

Vad den Starbucksförvärvsaktuella kedjan annars gjort digitalt tidigare? Tillsammans med Daytona har de tagit fram Waynes Coffee’s iPhone och Android app. Det var några år sedan.

11261 jobbar även med Panaxia, ÅF, Bokningsbolaget, Proline, Vincent Shoe store och Signode.

Happy Homes köper in intranät på Umbraco

Skrivet av Martin Edenström On 1 april 2014

Osolo har lanserat ett nytt Umbraco open source intranät för färg- och interiörkedjan Happy Homes med drygt 100 butiker.

Tanken med det nya intranätet är att ge en modernare plattform med bättre möjligheter för interaktion mellan Happy Homes supportkontor och butikerna ute i landet. Kedjans nya intranät ska kännas ”mer framtidssäkert” än det tidigare . Projektet påbörjades i januari och tog runt två månader. Osolo ska även förvalta systemet.

http://ostermalm.happyhomes.se/Bilder/Om%20Happy%20Homes/Sovrum%20med%20sk%c3%b6na%20f%c3%a4rger.jpg?preset=articletop&mode=crop&quality=100

Happyhomes.se, med rätt trevligt utförd auto-geopositionering (med valmöjligheter), återfinns på en annan plattform.

Umbraco själva skriver att bland de 85 000 användarna är en stor del intranätsanvändare. I Sverige är det destå ovanligare med Umbraco som val för intranät.

KnowIT-avhopparna från Esatto växer snabbt

Skrivet av Martin Edenström On 21 mars 2014

Update: Nystartade, Umbraco-, Sharepoint och EPiServer-fokuserade Esatto, med kontor i Stockholm och Sundsvall berättar för MKSE.com att de just passerat 18 anställda i dagarna. Trots att egna sajten berättar om 14. De anställda byggdes från början upp av ett avhoppargäng från Ciber, Netlight och KnowIT.

http://www.esatto.se/styles/images/logotype.png

Esatto jobbar både som resurskonsulter och med egna projekt, som nyss släppta Movestic.se.

En Umbraco-lansering för Liv & Pensionsbolaget med egenutvecklade komponenter. För löpande förvaltningsuppgifter och vidareutveckling av befintliga system passar däremot bolaget på att anställa en egen fulltidare.

Cloud Nine bakom nya WordPress och Umbraco

Skrivet av Martin Edenström On 22 januari 2014

Cloud Nine har släppt en ny digital närvaro åt c/o Hotels med sajterna www.careofhotels.com, www.themaidstone.com och www.haringeslott.se.

Webbplatserna är byggda i Umbraco.

För c/o Hotels ligger finns även filmer, inspelade av byrån på Häringe Slott utanför Stockholm och i East Hampton, USA.

Sajterna är responsiva och integrerade mot ett separat bokningssystem per marknad.

De har även publicerat sajten för Stockholms Läns Landsting nyinstiftade miljöpris. Syftet med priset är att sprida kunskap om de små och stora miljöinsatser som görs inom Landstinget samt att inspirera och få fler att agera. Webbplatsen är responsiv, baserad på WordPress. Cloud Nine erbjöd grafisk form och teknik samt en producerad film i samarbete med PlayeMotion.

3,5 år efter Sitecore närmar sig EPiServer Azure och AWS molnet

Skrivet av Martin Edenström On 20 november 2013

EPiServer ska även äntligen fått bukt med hur datalager och databaser ska fungera i en molnvariant som fungerar skalbart på Azure och Amazon AWS upprättningar.

Dessa två ”riktiga” molnvarianter väntas komma under början av 2014. Då släpps, troligtvis EPiServer CMS 7.5 i två olika beta-releaser som stödjer AWS och Microsoft Azure.

EPiServer har pratat moln tidigare, men det kostsamma Everweb-hostingerbjudandet ”EPiServer Cloud” var inte riktigt samma sak som äkta EC2/S3/etc. stöd. Och det individuella EPiServer molninitiativet av Daniel Berg 2011-2012 lyckades aldrig slutföras.

Stora .NET-konkurrenten SiteCore CMS har funnits molnet sedan mitten av 2010 (!). Umbraco var där 2010, 2012 presenterade Ektron sin cloud manager, Kentico år 2011 och lokala, java-baserade konkurrenten SiteVision kallades ”sena” av MKSE, då släppte de sin variant i december 2012. Drupal och WordPress har haft Amazon cloud-stöd sedan 2009-2010.

Allt om molnsatsningar inom CMS/webb hittar ni här hos MKSE.

WordPress och Drupal populäraste CMS i Danmark

Skrivet av Martin Edenström On 30 oktober 2013

Danskarnas favorit-CMS uppmärksammas i en ny rapport. Det är lokala, 36 man stora webbyrån Adapt som skickat ut en sökrobot på 1 245 143 danska domäner för att ta reda på resultatet. Adapt är däremot förtegna med att berätta att de själva främst är en Drupalkonsult.

http://www.adapt.dk/sites/default/files/styles/newslist/public/excellent-customer-service.jpg?itok=cYZnKZTJ

WordPress vann för andra året i rad, de ökar med 31 procent fler danska användare på ett år. Drupal kommer på andra plats med 11 407 danska webbplatser, en ökning med 24 procent. Men sedan vill Adapt påpeka att WordPress inte är ett ”professionellt val”.

Joomla! har fler ännu fler installationer, men populariteten har minskat på ett år. Samma sak gäller TYPO3 som minskar med 18 procent till 449 danska användare.

Hos Version2 sades det först att att danska Umbraco CMS skulle minskat med 21 procent i popularitet, men i diskussion med Umbracos upphovsman Niels Hartvig visade det sig att byrån mätt fel.

Drupal-byrån Wunderkraut tvingades i konkurs i Danmark, vilket ska skapat en öppnare marknad och ”huggsexa” kring de arbetslösa Drupal-konsulterna.

För omkring ett år sedan visade det sig även att EPiServer omsatte blott 400 000 DKK i senaste officiella siffrorna och går back med en miljon DKK.

Matteboken.se för grundskola till gymnasium live på Umbraco

Skrivet av Martin Edenström On 14 oktober 2013

Obviuse har skrivit en föredömlig casebeskrivning över vad de jobbat på tillsammans med kunden Mattecentrum.

matteboken

Matteboken.se är en komplett mattebok från grundskolan till gymnasiet. Uppdraget har bestått både av att förstå, förenkla och lyfta fram fungerande delar av femåriga Mattenboken. Uppdraget startade 2013.

Nya Matteboken är byggd på Umbraco CMS 6. Uppgiftsmotorn är javascriptbaserad med ramverket AngularJS. Matematiska uttryck visas i dynamisk text med LaTeX-ramverket MathJax. Typografisk text hanteras genom Fonts.com. HTML/CSS-ramverket är responsivt och baseras på REM-skalning för att anpassas i storlek mellan totalt 5 olika lägen beroende på enhetens storlek. Det används en vektorbaserad SVG-sprite för alla grafiska element som inte kan återskapas med CSS samt en kompletterande PNG-sprite (i vanlig och dubbel upplösning) för de få element som inte kan återges i vektorer.

Matteboken är rakt igenom anpassad för högupplösta skärmar (populärt kallade Retina-skärmar), men trots det är den totala storleken för ramverkets grafikfiler endast 115kb.

Nordic Wellness satsar på Umbraco

Skrivet av Martin Edenström On 3 september 2013

Det är responsivt och på en Umbraco CMSNordic Wellness nyligen gick live. Nordic Wellness kallar sig en av Sveriges största friskvårdskedjor.

Det finns PT-bloggar, en inte helt övertydlig dropdownbaserad ingångsvariant på startsidan, feta grafiska menyer, grafiska puffar för träningstyper och utfällningsbar sök och en SVG-logga.

Nordic Wellness har även en imponerande kartöversikt samt tydliga klubbsidor per klubb.

http://www.nordicwellness.se/media/1264/Step_03_306x160.jpg

Tipstack till Johan Ketels på Ottoboni Göteborg.

Official Umbraco Trainer till Sverige

Skrivet av Martin Edenström On 23 augusti 2013

Enkel media slår ett slag för Umbraco open source .NET CMS då de börjar erbjuda en ny typ av utbildning. De är den första ”Official Umbraco Trainer” i Sverige.

Umbracokurser -markus

Liksom en del annat inom Umbraco är inte kursen gratis, 8 100 kr per tillfälle går den loss på.

Umbraco används av runt 110 000 sajter världen över. De största svenska Umbraco referenserna just nu anses vara: Stureplan.se, Samtrans och Sveriges Kontaktlinsförening.

KnowIT förespråkar Umbraco open source CMS

Skrivet av Martin Edenström On 4 juli 2013

I egna, senast uppdaterade webbproduktionscasen slår den mantaliga konsulten KnowIT ett slag för Umbraco open source .NET CMS.

Läs mer om

KnowIT står på sistone bland annat bakom kunderna Alexandra Hotell och Hotell Loenfjords nya responsiva nätsidor på CMS:et.

Hotellsajterna har liksom de flesta hotellsajter idag en tydligt konvertingssökande incheckning i fokus, mycket fotografier i designen och ett tydligt kalendarium. Dessutom finns en lokal YR.no väderwidget omstylad och inläst.

Sedan Umbracos grundare tog time ut under en obegränsad tid lite mindre än två år sedan har CMS:ets framsteg bromsats en aning. För ett år sedan lades bland att utvecklingen av den nya version 5 ned. Sedan dess har istället fokus lagts på version 6 (!), men den svenska aktiviteten fick sig en törn.

Phonera-koncernen satsar på Umbraco open source

Skrivet av Martin Edenström On 31 maj 2013

Availo inom Phonera-koncernen har som första bolag i koncernen lämnat en mindre svensk customlösning för ett .NET Umbraco open source CMS.

Releasen går i svart med transparenta menyer, bottenmatad sök och en större startsidecarousel.

Theodor Jikander har designat och Paul Blair på Fairlie Agile på Nya Zeeland har programmerat. MKSE assisterade med plattformsvalsutvärdering.

Nya Umbraco och custom CMS projekt från Impera

Skrivet av Martin Edenström On 26 mars 2013

 

Impera har fått ut en ny svensk Umbraco-referens, det är anläggningen Isaberg Höganloft strax norr om Gislaved nya webb, isaberg.se som ligger på open source produkten. Webfonts, grafiska ribbons-rubriker och en snabbscrollande erbjudandecarousel hittar vi där.

Sektorn är en nisch för Impera som på sistone även ligger bakom Säfsen resort, Hotel Skansen/Båstad och Varbergs stadshotell.

Men även Spårvagnshallarna och Salt & Sill på Klädesholmen har fått nya sajter. Några av referenserna släpps dock fortfarande på Imperas egenutvecklade .NET CMS-plattform.

?>