Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘Platina’ kategorin

Boverket köper in Formpipe Platina licens

Skrivet av Martin Edenström On 10 december 2013

Boverket har de senaste åren både bytt leverantör samt valt att satsa på EPiServer. Nu utökas .NET-satnsingen med en ny Formpipe Platina licens för en lösning som ska erbjuda självbetjäningstjänster, direkt kopplat till ett verksamhetssystem för ärendehantering.

Satsningen hoppas Boverket ska ge en stor effektiviseringspotential genom en förändrad hantering av arbetet med att ta emot och besvara frågor från allmänhet och organisationer. Tidigare saknades ett integrerat dokument- och ärendehanteringssystem som systemstöd.

Stockholmshem den senaste Formpipe Platina kunden

Skrivet av Martin Edenström On 17 oktober 2013

Den senaste kunder på Formpipe Platina ECM .NET stöd är Stockholmshem. För 2,9 Mkr köpte de nyligen in nya licenser, support och underhåll samt betalade för ett införandeprojekt.

Stockholmshem

Stockholmshem.se nyttjar annars EPiServer CMS. Funka nu-kunden med 300 anställda är Stockholms näst största värd med fler än 35 000 lägenheter för 49 000 personer. Stockholmshem bildades 1937 och har sedan dess varit en av de största aktörerna i huvudstadens utbyggnad och framväxt.

Allt inom tillgänglighet på MKSE.com hittar ni här.

Landstinget Västernorrland väljer FormPipe för iPad

Skrivet av Martin Edenström On 12 augusti 2013

Det blev FormPipe Meetings fullt integrerad med produkterna FormPipe W3D3 och FormPipe Platina när Landstinget Västernorrland valde ECM.

http://www.formpipe.com/Templates/Web/gfx/formpipe_logo.gif

Förhoppningen är att framöver etablera papperslösa möten och digital distribution av dokument och handlingar.

FormPipe Meetings är en app för digital och automatiserad hantering av kallelser, dokumentation och protokoll till iPad.

e-Spirit Forrester

Svenska Kennelklubben väljer FormPipe Platina

Skrivet av Martin Edenström On 6 februari 2013

Senaste Formpipe Platina .NET ärendehanteringskunden är Svenska Kennelklubben (SKK). De väljer ECM-produkten för dokument- och ärendehantering. SKK implementerar produkten för att effektivisera handläggningen av ärenden och höja servicenivån till sina medlemmar.

FormPipe Platina

SKK är annars EPiServer .NET CMS (samt EPiServer Template Foundation som det står i källkoden) kund.

Även Halmstads fastighetsaktiebolag (HFAB) har i slutet av 2012 handlat upp samma lösning.

Vetenskapsrådet väljer Platina av Sigma

Skrivet av Martin Edenström On 21 juni 2011

Christian Sundin, vd för FormPipe Software kan glädjas åt att Vetenskapsrådet, FAS och Formas har tecknat avtal avseende licenser för ECM-produkten FormPipe Platina.

vetenskapsradet-logotyp.png (156×148)

FormPipe Softwares partner Sigma både säljer licenser för totalt 2,8 Mkr samt kommer därefter stå som tjänsteleverantör för ytterligare några miljoner.

Adobe vill ta hand om formulärhantering och arkivering

Skrivet av Martin Edenström On 9 november 2009

Även bjässen Adobe har ställt in siktet på svensk, offentlig sektor.

Den 25 november kommer det över ett eSeminar att talas om ”Datainsamling utan programmering – Samla in data från formulär med några enkla steg”. Främst kommer ISO-standarden PDF/A, ett specifikt PDF-format för långtidsarkivering av elektroniska dokument, diskuteras. Abobe skriver att:

”Vi tittar på hur du kan förenkla formulärhantering, granskning, arkivering samt säkra dina dokument och arbetsflöden med Adobe Acrobat 9 Professional”

Det amerikanska företaget är fortfarande främst B2C-fokuserade men funktionellt erbjuder de ständigt vidareutvecklade produkter (i detta fall betalversionen Acrobat 9 Professional) och ligger i kölvattnet av t ex svenska ECM/dokumenthanteringsföretag som W3D3 och Platina.

Landstinget i Värmland och Länsstyrelserna köper Platina

Skrivet av Martin Edenström On 2 juli 2009

Formpipes .NET produkt Platina har valts av Landstinget i Värmland i en affär värd 1,1 Mkr.

Även Länsstyrelserna köper in licenser i en affär för omkring 7,9 Mkr.

Avropa CMS genom Kammarkollegiet IT-upphandling konsulttjänster 2008

Skrivet av Martin Edenström On 25 mars 2009

Efter att all Vervas verksamhet med IT-upphandlingen övergick till Kammarkollegiet den 1 januari 2009 verkar viss osäkerhet råda inom svensk offentlig sektor. Vilka leverantörer inom CMS och ECM går och får avropas?
kammarkollegiet

Det beslutades för några månader sedan av Kammarrätten att den CMS-relaterade upphandlingen av IT-konsulttjänster 2008 anbudsområde Ledning och styrning, Systemutveckling och systemförvaltning, Infrastruktur och Uppdragskonsulttjänster måste göras om. Ärendet är pågående.

Detta, tillsammans med andra anledningar, har lett till att klassiska Informationsförsörjning 2005 (med Cybercom, Guide, Ida Infront, Sogeti, Valtech, Logica och Sigma) som tidigare berört CMS lever vidare till 31:a januari 2010. Programvaror och tjänster 2007 med bl a Atea har samma giltighetstid. 24-timmarstjänster 2005 förlängs och gäller till den 30:e april 2009. Även gamla Infratjänst 2003 (för ASP/SaaS tjänster) får leva vidare till 30:e september 2009.

Och så har vi då de tre anbudsområden inom den delvis upphandlade IT-konsulttjänster 2008 Resurskonsulttjänster som även finns att avropa. Det nya avtalet gäller i skrivande stund till den 21:a juni 2010.

För att råda bot på alla fram-, tillbaka- och fellänkningar på Avropa.se, har Kammarkollegiet introducerat en sökmotor.

Genom den hittar vi att EPiServer, Sitevision och imCMS via Redpill, Logica, Atea, Curalia och Pulsen finns listade.

De MKSE pratat med påpekar dock att röran som Verva lämnade efter sig gör att det är enklare än någonsin att komma in som ny underleverantör eller att arbeta på basbelopp. Så långt ifrån alla konsulter är leverantörer eller godkända underleverantörer inom IT-konsulttjänster 2008 eller de inom Informationsförsörjning 2005 som rör sig i korridorerna. Att det ska vara så svårt.

it avtal 2008

Software Innovation och Logica lyckas med Public 360°

Skrivet av Martin Edenström On 18 mars 2009

Software Innovation röjer stora framgångar inom offentlig sektor med sitt Public 360° erbjudande inom ECM/dokumenthantering/informationsflöden. Att SI fått med sig Logica som partner har hjälpt. WM-datas gamla produkt LEX verkar därmed mer eller mindre gjort sitt.

Det talas om att framgångarna kommer av att produktens licenskostnad säljs in billigare än alternativ som Sharepoint, Formpipe W3D3 och Formpipe Platina.

Stockholms stad Tillståndsenhet, Södertälje kommun, Sundsvalls kommun, Kemikalieinspektionen, Rödl & Partner och Svensk Pilotförening är kunder från det senaste halvåret.
Public 360

Software Innovation Sweden AB har 58 anställda och omsatte 46,3 Mkr under 2007. Norska Borea Opportunity IV AS har lagt ett bud på Software Innovation.

Kommunal väljer W3D3 ECM

Skrivet av Martin Edenström On 26 februari 2009

Det är inte bara Platina tar mångmiljonaffärer under 2009. Storkonkurrenten, ECM-produkten W3D3 för ärende- och dokumenthantering knöt till sig Kommunal. Ordervärdet uppgår till 2,2 Mkr.

w3d3

Christian Sundins  bolag samarbetar med Guide för implementationen.

Tidigare i år har FormPipe Software tagit några större läkemeldels- (leverantör ConsignIT) och offentlig sektor (leverantör Sigma) affärer med den internkonkurrerande ECM-lösningen Platina.

Nya kunder på Platina Software ECM

Skrivet av edenstrom On 6 februari 2009

Formpipe‘s förvärv av den svenska .NET-konkurrenten Platina Software 4.0 började betala av sig under 2008. Bland nya uppdragen de senaste kvartalen finns dokument- och innehålls/rättighetshantering för Alingsås och Motala kommun (via Logica) samt dokumenthantering för ett större, anonymt läkemedelsföretag (via Consignit). Astra Zeneca är en kund.

När det gäller ECM-uppdrag av detta slag förbli det anonymt, innan någon med insyn yttrar en kommentar. Till skillnad mot externa CMS uppdrag.

Platina, som ofta börjar med en gratis testlicens, är ett populärt val i svensk offentlig sektor. Bland kunderna finns: Länsstyrelserna, FMV, Post & Telestyrelsen, Finansinspektionen, Stockholms Stad, Tele 2, Piteå Kommun, Skatteverket, Par, Botkyrkabyggen, Micronic Laser System AB, Fortifikationsverket, Astra Zeneca, Landstinget Kronoberg, Krisberedskapsmyndigheten, Skellefteå Kommun, Stockholms läns landsting, Crane, Gävle Kommun, Landstinget Västernorrland, Alfapac, Stockholm Vatten, Nyköping Kommun, Karolinska Institutet och Landstinget Västmanland.

Jag hade själv nöjet att jobba med den .NET baserade plattformen under åren 2003-2005.

?>