Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘W3D3’ kategorin

Landstinget Västernorrland väljer FormPipe för iPad

Skrivet av Martin Edenström On 12 augusti 2013

Det blev FormPipe Meetings fullt integrerad med produkterna FormPipe W3D3 och FormPipe Platina när Landstinget Västernorrland valde ECM.

http://www.formpipe.com/Templates/Web/gfx/formpipe_logo.gif

Förhoppningen är att framöver etablera papperslösa möten och digital distribution av dokument och handlingar.

FormPipe Meetings är en app för digital och automatiserad hantering av kallelser, dokumentation och protokoll till iPad.

e-Spirit Forrester

Danderyds Kommun köper FormPipe W3D3

Skrivet av Martin Edenström On 6 februari 2012

Danderyds Kommun utökar sin FormPipe W3D3 portfölj med en helt ny kommunlicens.

Investeringen i den svenska .NET ECM-lösningen ska användas för dokument- och informationshantering inom kommunen.

Transportstyrelsen köper mer från Formpipe och Lemontree

Skrivet av Martin Edenström On 23 december 2009

Formpipe har fått en LaserNet-tilläggsorder till W3D3-installationen hos Transportstyrelsen. Lemontree levererar och värdet är 1,3 Mkr.

Formpipe meddelar även att gamla VB-skrivna W3D3 kommit i nya versionen W3D3 2009 R2.

Adobe vill ta hand om formulärhantering och arkivering

Skrivet av Martin Edenström On 9 november 2009

Även bjässen Adobe har ställt in siktet på svensk, offentlig sektor.

Den 25 november kommer det över ett eSeminar att talas om ”Datainsamling utan programmering – Samla in data från formulär med några enkla steg”. Främst kommer ISO-standarden PDF/A, ett specifikt PDF-format för långtidsarkivering av elektroniska dokument, diskuteras. Abobe skriver att:

”Vi tittar på hur du kan förenkla formulärhantering, granskning, arkivering samt säkra dina dokument och arbetsflöden med Adobe Acrobat 9 Professional”

Det amerikanska företaget är fortfarande främst B2C-fokuserade men funktionellt erbjuder de ständigt vidareutvecklade produkter (i detta fall betalversionen Acrobat 9 Professional) och ligger i kölvattnet av t ex svenska ECM/dokumenthanteringsföretag som W3D3 och Platina.

Vägverket köper W3D3 av Cybercom

Skrivet av Martin Edenström On 8 oktober 2009

Vägverket har köpt in fler licenser av egna ärende- och dokumenthanteringssystemet W3D3Cybercom levererar ECM-produkten.

Genom ansvarige Christoffer Backman berättar Cybercom att förhoppningen är att kunna fortsätta effektivisera administrativa processer i det offentliga Sverige med produktens hjälp.

Strömstads kommun väljer FormPipe W3D3 ECM

Skrivet av Martin Edenström On 26 augusti 2009

Strömstads kommun tecknar avtal med FormPipe Software gällande implementering (av W3D3-fantasterna på Lemontree) av Microsoftbaserade ECM / ärende- och dokumenthanteringsprodukten W3D3.

Ordervärdet för licenser och underhåll landade på 1 Mkr.

Transportstyrelsen, Svenska Kraftnät och Tyresö kommun väljer W3D3

Skrivet av Martin Edenström On 2 juli 2009

Ett snabbtitt på svenska ECM marknaden, där Formpipe med VD Christian Sundin huserar med produkterna Platina och W3D3.

Svenska Kraftnät har köpt W3D3 ECM för ärende- och dokumenthantering. Ordervärdet uppgår till 1,5 Mkr.

Samma sak gör Tyresö kommun som köper W3D3 ECM levererad av Guide för 1,7 Mkr.

Även Transportstyrelsen väljer W3D3. Licenser köps in för 7,5 Mkr.

Software Innovation och Logica lyckas med Public 360°

Skrivet av Martin Edenström On 18 mars 2009

Software Innovation röjer stora framgångar inom offentlig sektor med sitt Public 360° erbjudande inom ECM/dokumenthantering/informationsflöden. Att SI fått med sig Logica som partner har hjälpt. WM-datas gamla produkt LEX verkar därmed mer eller mindre gjort sitt.

Det talas om att framgångarna kommer av att produktens licenskostnad säljs in billigare än alternativ som Sharepoint, Formpipe W3D3 och Formpipe Platina.

Stockholms stad Tillståndsenhet, Södertälje kommun, Sundsvalls kommun, Kemikalieinspektionen, Rödl & Partner och Svensk Pilotförening är kunder från det senaste halvåret.
Public 360

Software Innovation Sweden AB har 58 anställda och omsatte 46,3 Mkr under 2007. Norska Borea Opportunity IV AS har lagt ett bud på Software Innovation.

Kommunal väljer W3D3 ECM

Skrivet av Martin Edenström On 26 februari 2009

Det är inte bara Platina tar mångmiljonaffärer under 2009. Storkonkurrenten, ECM-produkten W3D3 för ärende- och dokumenthantering knöt till sig Kommunal. Ordervärdet uppgår till 2,2 Mkr.

w3d3

Christian Sundins  bolag samarbetar med Guide för implementationen.

Tidigare i år har FormPipe Software tagit några större läkemeldels- (leverantör ConsignIT) och offentlig sektor (leverantör Sigma) affärer med den internkonkurrerande ECM-lösningen Platina.

Sharepoint MOSS säljer som smör

Skrivet av edenstrom On 1 juli 2008

Vid Sharepoint Conference 2008 i hemstaden Seattle berättade Microsoft om antalet sålda Sharepoint portal server. Företaget har redan 100 miljoner licenser ute och har sålt för över en miljard dollar.

Det talas om att tillväxen är ett resultat av Microsofts smarta licensmodell. Den tillåter kunden att mycket billigt starta ett mindre projekt, kanske på rekommendation av en konsult. Då används en ”gratislicens” för Sharepoint Services. Den följer bl a med Windows server. Därefter flockas användarna och hjulen rullar på.

Snart har Microsoft fått in produkten och tagit affären från EMC Documentum, Filenet, Platina, W3D3, Alfresco och Open Text.

Vad gör EPiServer framgångsrikt?

Skrivet av edenstrom On 2 april 2008

Någon gång kring julen 2004 var jag på Finlandsgatan 38 för säljutbildning i EPiServer 4. Efter kursen pratade vi allmänt om produkten EPiServer. Vid den här tiden jobbade EPiServer nära Meridium och ”svågerbolaget” DropIT. Produkten utvecklades fort och åt många håll. Några kommande egenskaper som diskuterades var:

. Portalegenskaper (det talades om en EPiServer portalversion)
. Communityegenskaper (pådrivet av DropIT)
. Dokumenthanteringsegenskaper (á la Formpipe W3D3 eller EBI Systems Platina)
. Administrativa- och Informationssystemegenskaper (som rumsbokning och projektplanering)

EPiServer World
Skomakare bliv vid din läst. Jag trodde då, och tror fortfarande, att EPiServers framgång främst bygger på administratör- och redaktörsflörtadet, såsom:

. Användargränssnittet
. Rätt, och lättkonfigurerad out-of-the-box funktionalitet
. Tillgång till utbildning

Med allt som ingår i nya EPiServer World, vad som tas upp på EPiServer Labs och uppgifter om att EPiServer själva ska utveckla och underhålla moduler (á la EPiMore programmet) tror jag risken att WCM-framgångsegenskaperna dväljs i alltför mycket brus återkommer. Även om EPiServers grunderbjudande är mycket starkare och tydligare idag jämfört med 2005.

Ska det till EPiServer ECM, EPiServer dokumenthantering och EPiServer community, var tydlig att kalla dessa andra namn och försök inte pressa på ”rena WCM-kunder” den typen av funktionalitet.

Alfresco tar in 59 mkr

Skrivet av edenstrom On 23 januari 2008

Investerarna samlar sig kring det engelska open source dokumenthanteringsföretaget Alfresco (ärendehanteringssystem, ledningssystem, informationssystem, ECM).

En av de nya delägarna är tyska SAP och deras investmentbolag.

Alfresco är en utmanare till Sharepoint och svenska W3D3 (FormPipe Software AB) samt EBI systems Platina.

?>