Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘Dynamicweb’ kategorin

Apovet djurapoteket live på Dynamicweb e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 27 januari 2014

Dynamicweb i Sverige berättar att de den senaste tiden fått ut ett gäng nylanserade sajter som fortsätter på de senaste årens mer uttalade fokus mot e-handel och mot kunder med en komplexare affärslogik.

http://webshop.apovet.se/admin/public/getimage.aspx?Image=/Files/Images/puff/medicin.jpg&Resolution=75&Compression=90&Width=225&Height=123&Crop=0&format=jpg

Apovet djurapoteket riktar sig både mot konsument och veterinärer. Och första etappen mot Veterinärerna är lanserad, en e-handel med integration mot Dynamics NAV samt B2B-foksuerad e-handelsfunktionalitet bakom registrering.

Sitecore är nöjda med att berätta att deras tighta samarbete med Microsoft fortsätter. Det senaste är att de börjat samarbetat för att integrera plattformarna Sitecore CMS/E-handel samt Microsoft Dynamics.

” – I det ökat konkurrensutsatta e-handelslandskapet behöver återförsäljare skapa kundupplevelser (CXM) sömlöst över varenda tillgänglig kanal där interaktion sker och skapa personlig relevans vart än kunder är – i butik eller online.”

säger Darren Guarnaccia, Chief Strategy Officer, Sitecore.

Samarbetet med Microsoft hoppas leda till en förnuftig Microsoft Dynamics connector senare i år. Det finns även sedan tidigare vissa Dynamics kopplingar.

Microsoft Dynamics kopplingar är annars en specialitet från en annat danskt .NET CMS med ett snarlikt klingande namn, e-handelsfokuserade DynamicWeb.

WordPress, Drupal och EPiServer i Gartner Magic Quadrant 2013

Skrivet av Martin Edenström On 7 augusti 2013

I årets Gartners Magic Quadrant for Web Content Management 2013 hittar vi en del större förändringar. Utslag och placeringar som, liksom alltid, kommer bli avgörande i större CMS/CXM utvärderingar under 2013 och 2014.

Magic Quadrant for Web Content Management q3 2013

Gartners Magic Quadrant är den troligtvis mest citerade och benchmarkade rapporten för att bekräfta och stödja olika upptäckter i CMS-upphandlingar.

Rapporten och grafens syfte är enligt författarna att ”utvärdera tillverkare baserat på ”förmåga att genomföra” och ”förtydligande av tillverkarens övergripande vision”. Det ger bland annat titlarna ledare, visionär, utmanare och nischaktör.

Gartner ser gärna att ledare driver marknadsförändringar, finns globalt, dominerar inom en eller flera teknologier samtidigt som de underhåller ett fungerande ekosystem av av partners och konsulter runt sig.

Sedan tidigare års listning presenterades i september 2012 har bland annat följande hänt:

 

Holmens Herr live på Dynamicweb e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 8 juli 2013

Ännu en svensk e-handelsrelease på Dynamicweb väntas i höst. Det är Göteborgska Holmens Herr som har valt Dynamicweb för sin nya webbshop. Tanken är att ge den stora gruppen av stamkunder möjlighet att ta del av Holmens ututbud via webben.

Holmens Herr kallas en av Sveriges största enskilda Herrekiperingar.

”- Vi ville nå ut bättre med vårt breda sortiment till våra stamkunder i närregionen men också hitta ett sätt att erbjuda vårt utbud till resten av Sverige.”

säger Niklas Gertler VD på Holmens Herr.

Även här kommer finnas en koppling till en Microsoft Dynamics NAV affärssystemsinstallation. Även en LS retail kassasystem ska integreras. Holmen planerar att lansera sin nya webblösning senare i höst.

 

 

 

 e-Spirit Forrester

Canvac valde bort Drupal, bygger Dynamicweb Dynamics NAV e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 10 juni 2013

Canvacs nya satsning på e-handel går ut på att erbjuda återförsäljare deras produkter online samt reservdelar, manualer och Canvacs produkter.

http://www.canvac.se/sites/all/themes/canvac/layout/2012/canvac_logo.png

Canvac från Mariestad har tre gånger blivit utsedda som gasellföretag av Dagens Industri. Canvac säljer energibesparande produkter som förbättrar inomhusmiljön (luftavfuktare, luftfuktare, luftvärmepumpar, luftrenare och ventilationsvärmeväxlare från Mitsubishi Electric).

På externwebben är Canvac Drupal 7 användare, men nu vart det en Dynamicweb.

”- Med Dynamicweb som bas för vår satsning på e-handel kommer vi kunna erbjuda våra återförsäljare en ännu bättre service genom att de själva enkelt kan beställa sina produkter när det passar dom, samt få tillgång till alla produkter och information om dessa på ett och samma ställe. Dynamicwebs breda plattform samt färdiga integration mot Dynamics NAV var en stor anledning till valet av webbplattform.”

säger Niclas Lind VD på Canvac.

Den nya e-handelslösningen lanseras direkt efter sommaren. Lösningen utvecklas av Dynamicwebs partner Capo, för integrationen har man valt att använda sig av den standardintegration som finns mellan Dynamics NAV och Dynamicweb.


Atiendo

Aritco öppnar Dynamicweb, Microsoft CRM och Dynamics NAV portal

Skrivet av Martin Edenström On 8 maj 2013

Aritco är klara med en ny externwebb/portal på Dynamicweb CMS. Projektet påbörjades redan för ett år sedan och Portalen ska ska vara nära kopplat till bolagets ERP-system, Dynamics NAV. Det genom en standardsplugin.

http://www.aritcohomelifts.com/Files/Templates/Designs/Aritco-Home-NEW/images/logo.png

Midpoint finns även med i bilden. De har ansvarat för en annan integration mot Aritcos Microsoft CRM system.

Själva webblösningen utvecklar Aritco till stora delar själva.

Aritco.com ligger även externt på en Dynamicweb lösning som började implementeras 2009.

Pocket Mobile valde Dynamicweb

Skrivet av Martin Edenström On 17 april 2013

Pocket Mobile ska nyligen valt Dynamicweb CMS för att ta fram sin senaste webbplats.

Blogpost-PMC-web

Uppdraget med webben påbörjades i maj 2012 och Webbevakning (som själva bloggar på WordPress) har jobbat med design, implementering, innehåll och inmatning, on-site SEO. Uppdraget som tog nästan ett år kommenteras av teamet:

”Hos [kunden] har vi en stark motpart i deras marknadschef, vi har gemensamt jobbat på höjden med webbens syfte och väldigt mycket med detaljer på pixelnivå.”

Men kunskap om hur branschfolk refererar till kommunikation så är det osäkert om det är att avse som en positiv projektbeskrivning. Nästa steg ska vara en dansk och norsk version samt att färdigställa en mobilversion av samma webb.

Fler nya lanseringar på Dynamicweb CMS den senaste tiden är:

Nyheterna i kommande Dynamicweb 8.3

Skrivet av Martin Edenström On 15 april 2013

Dynamicweb Sverige genom sin svenska representant berättar för MKSE om nyheterna i Dynamicweb 8.3. Den nya versionen väntas först efter sommaren, den 27:e augusti 2013.

dynamicweb 8.3

Det är bland annat följande det danska CMS:et tror på i sin kommande version:

  • Ny editor
  • Integration framework för integration med andra system
  • Ny newsletter modul med splittest och engagement index
  • Razor templates stöd i Dynamicweb
  • Social publishing stöd

Dynamicweb och svenska webbyråer satsar på Los Angeles

Skrivet av Martin Edenström On 3 december 2012

Dynamicweb berättar för MKSE.com att de följer .NET kollegor som Sitecore och EPiServer och tar språnget över Atlanten. Deras USA-kontor förläggs dock inte i flygplatshubben Chicago, men i Los Angeles samt i Austin i Texas.

http://www.jungfruresor.se/upload/images/USA%5Cliving-los-angeles.jpg

På den amerikanska marknaden ska Dynamicweb fokusera på ”all-in-one” online business plattform för e-handel, webbplatser och online marketing. Speciellt anpassad för marknaden.

Etablering i Nordamerika kräver enligt Dynamicwebs VD Christian Beer  inte bara grundliga förberedelser och kapital utan också att man är närvarande på marknaden. För Dynamicwebs del har det även inneburit att man behövs göra en del anpassningar i sin mjukvara för att passa de amerikanska företagens verksamhet:

”- Som jag ser det så skulle vår entre på den amerikanska marknaden inte kunnat ske i samma tempo och med samma ambitionsnivå, om vi själva skulle behövt ta alla investeringar själva samt behövt ha egen person på plats permanent. Avtal med amerikanska bolag har därför betytt att vi kunnat få till en bra setup samt få tillgång till ett starkt team.”

Säger VD:n.

Los Angeles har på senare tid även varit en populärt stad att öppna upp kontor i för svenska webbyråer. Både B-Reel, Stopp och nu på sistone Phosworks och nyligen grundade Society 46 har folk på plats.

 

 

 


Atiendo

Nevotex släpper Dynamicweb och Microsoft dynamics NAV e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 3 oktober 2012

Nevotex har en ny e-handel på Ehandel.nevotex.se. Nevotex är Skandinaviens och Baltikums ledande grossist av material till inrednings- och stoppmöbelindustrin.

http://ehandel.nevotex.se/admin/public/getimage.aspx?Image=/Files/Images/produktbilder/1000406/1000406.jpg&Format=jpg&Compression=90&width=486&height=250&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.jpg

Lösningen är skapad av Capo i Jönköping och är en lösning som bygger på att kunden gör det mesta direkt i sin NAV lösning via standardmodulen mellan Dynamicweb och Microsoft dynamics NAV.

Det ska göra administrationen av produkter och kunder lite enklare och tydligare. Realtidssök och filtreringsmöjlighet finns även.

Sverige är först ut, fler länder där Nevotex finns representerade ska följa på sikt.

Dynamicweb släpper case med Dynamics NAV och AX integrationer

Skrivet av Martin Edenström On 25 september 2012

Danska Dynamicweb hälsar, via Sverigerepresentanten Thomas Kihlgren, att de varit aktiva med en del svenska e-handelscase under våren och sommaren 2012.

http://www.dynamicweb.se/Files/Templates/Designs/Dynamicweb2011/images/logo2012.png

Detta då flera kunder valt Dynamicweb i samband med andra Microsoftbaserade ERP/affärssystem.

Det är en större mix av allt från mindre bolag till Lindab som omsätter drygt 6 miljarder SEK:

Magic Quadrant for Web Content Management 2012 har släppts

Skrivet av Martin Edenström On 17 september 2012

Gartners Magic Quadrant for Web Content Management 2012 har släppts. I en tid av revolutioner som CXM är det förvånansvärt få förändringar. Men så brukar det se ut när kvadranten kommer:

Drupals intressebolag Acquia har letat sig in bland Visionaies och både eZ och EPiServer har flyttats någon centimenter uppåt horisontellt i nivån ”ability to execute”. Adobe, SDL och OpenText ligger på precis samma plats som året innan.

Ektron har lämnat EPiServer bakom sig i Visionaries för att bli en Leader och HP är ny leader (genom Autonomy förvärvet). Atex och Dynamicweb behöll sina positioner. I Sverige osynliga aktörer som CoreMedia, GX, Limelight och Squiz ligger kvar i Magic Quadranten. Percussion och Alterian (genom SDL förvärvet) är de som fått lämna.

Agile Contents
Agility
Alkacon Software
Automattic (WordPress)
Bricolage
Bridgeline Digital
Concrete CMS
Conet Technologies
Contao
Content Management
contentXXL
CrownPeak
deltatre
dotCMS
DotNetNuke
EidosMedia
Elcom Technology
Element Fusion
Enonic
Hannon Hill
Hippo
Idea Futura
Imperia
Infopark
Ingeniux
Jadu
Jahia
Jalios
Joomla
Kentico Software
Liferay
Litium
Magnolia International
Mambo Foundation
MarkLogic
NetReach
OmniUpdate
Orchard
PaperThin
Percussion
Plone Foundation
pTools
Roxen Internet Software
RSI Content Solutions
salesforce.com
SAP
Seneca
Silverpeas
site-supply
Systems Alliance
Telerik
Terminalfour
Typo3 Association
VDD IQware
Vizrt
Vyre
Zope

..hamnade alla utanför magic quadrant i år igen.

 

Här kan ni jämföra de olika resultaten 2009-2012:

http://www.mkse.com/wp-content/uploads/Magic-Quadrant-for-Web-Content-Management.jpghttp://www.mkse.com/wp-content/uploads/magic-quadrant-for-web-cont.jpg

United log satsar på DynamicWeb

Skrivet av Martin Edenström On 7 maj 2012

Inaktiva CMS nyhet #1: United log med unitedlog.com har under våren valt att köra på DynamicWeb för ett nytt extranet samt re-designa sin tidigare lösning och uppgradera till senaste versionen DynamicWeb 8.

http://unitedlog.com/Files/Templates/Designs/ULG/img/logo_top.png

Det berättar Thomas Kihlgren på svenska DynamicWeb. Han nämner även att Aritcobytt CMS till DynamicWeb för ett extranät och att Woodlands designat om sin webb på samma CMS.

Dynamicweb 8 fokuserar på företag med avancerade e-handelsbehov

Skrivet av Martin Edenström On 11 april 2012

Dynamicweb har kommit upp i version 8. CMS:et riktar sig numera mot företag med avancerade e-handelsbehov, berättar Thomas Kihlgren Sales Manager Dynamicweb Software AB för MKSE.com.

Nyheterna med Dynamicweb 8 är främst några nya moduler, där OMC (Online Marketing Center) är den mest betydande.

http://www.dynamicweb.se/Files/Billeder/Products/OnlineMarketing/Split-test-thumb.jpg

Den erbjuder funktioner som profiling, A/B tester och leadsgenerering. Fokus har varit att vanliga webbredaktör själva enkelt ska kunna skapa nya vyer.

Det finns även en standardintegration mot Dynamics AX och Microsoft CRM.  Enkel uppgradering från Dynamicweb 6 samt 7 ska även legat i fokus.

MKSE.com lovas även fler Dynamicweb-lanseringar. Något det varit så ont om att CMS:et i Sverige MKSE-kategoriseras som det gör. Men under våren/försommaren 2012 lovas det än en gång flera nysläpp med tillhörande e-handel av svenska partners.

Nytt CMS för IKEA

Skrivet av Martin Edenström On 2 december 2011

Det har ju varit mycket prat om IKEA, ekonomi, ägarförhållanden, kronprinsar och förflutet på sistone. Nu tar MKSE.com en vända med deras CMS- och webbsystemval.

För även dessa förblir ett stort mysterium under det senaste decenniet. Undertecknad föreläste på ett seminarium i Malmö tidigare i år och var då i  kontakt med två webbansvariga från IKEA IT. De påpekade att deras gamla Autonomy Interwoven TeamSite CMS lösning inte längre höll måttet. Den skulle komma att bytas ut för både externa och interna system den närmast perioden.

Men efter det har det varit tyst.Mycket tyst. IKEA ställde dessutom in sin utlovade intranätgenomgång på ett seminarium under onsdagen denna vecka, på grund av sjukdom. Så webbmiljön och CMS-utformningen förblir ett mysterium.

Men koncernens IKEA Foundation har idag blivit en ny kund till Dynamicweb CMS. Lanseringen satsar på ovanligt tydliga, stora budskap och ikoner (som många goodwill-sajter) och har en fadad carousel. Annars en rätt enkel satsning från Småland. Skyhatt i Malmö ligger bakom.

IKEA ska även ha kvar Joomla! och TYPO3 testskott. Osäkert om Dynamicweb ersätter system eller om det bara är CMS-flavour of the month för möbeljätten. De behåller sin minst sagt brokiga strategi. Drupal har även testats de senaste 12 månaderna.

?>