Gartnervalet Dynamicweb lyfter fram mindre matvarubutik på Kungsholmen

In Dynamicweb, Microsoft .NET by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Dynamicweb Software A/S har haft ett bra 2010 med ytterligare ett omnämnade i Gartner’s branschbetydande rapport The Magic Quadrant of Web Content Management (WCM) 2010 som en av de utvalda 20 key players in the global WCM market.

Men hur pass väl står sig egentligen plattformen då en av deras största internationella referenser är svenska matvarubutiken Daglivs i Stockholm?

Kungsholmsbutiken med daglivs.com har en föga imponerande matvarubutikswebb á la informativ corporate webb med tillhörande, inlänkade PDF:er, standard Twitter och Facebook widgets?

Att se de lokala referensernas egentliga dignitet och genomskåda om det handlar om testskott eller enskilda lokala implementationer måste vara ett problem för det amerikanska institutet Gartner. Se t ex Dynamicweb-referensen Weber som gäller den engelska sajten men inte amerikanska Weber.com.

Här är övriga svenska Dynamicweb-referenser och det har inte dykt upp några nya referenser på mer än ett halvår.

Dynamicweb säljs i Business och Portal editioner som kostar runt 18 000:- SEK respektive runt 46 000:- SEK. Aningen billigare än konkurrenterna med andra ord. Det finns även Dynamicweb Free & Express som enbart kräver en månadsavgift på runt 20 dollar.

Kommentarer

  1. Dynamicweb är Danmarks solklart största kommersiella CMS med nästan 2500 sajter enligt vad jag kan se i CMS Crawlers databas och även om mycket är mindre bolag så borde det finnas bättre referenser på systemet än lokala livsmedelshandlare. 7 av 10 Dynamicwebsajter ligger på .DK-domänen vilket är ganska precis samma relation mellan inhemska och utländska sajter som EPiServer har (där 7 av 10 sajter ligger på .SE-domänen). Dynamicweb ligger några år före t ex EPi kring tanken om att ha ett enda system för såväl e-handel som CMS och e-handelsdelarna av Dynamicweb är klart kompetenta med färdiga moduler för integration mot t ex NAV.

  2. Att kalla det för en av deras största internationella referenser kanske är en överdrift.
    Tittar man på listan så finns där företag som OBH Nordica, Aktieinvest, BoConcept och McDonalds Barnfond.
    Får nog snarare en känsla av att man har både små och stora kunder.
    De kanske har fullt upp med att ta hand om sina kunder istället för att uppdatera den egna sajten :-)
    Skomakaren…

  3. Bra info som vanligt. Mtp. prislappen inte otippat, men som jag nämner har de, trots den lappen, haft det betydligt svårare att komma in i Sverige och jag ser att stora delar av deras referenser inte är globala uppdrag.

  4. Det är den första referensen som syns på både startsida och referenssidan Dynamicweb.com. Har de nyare case får de gärna berätta om dessa!

  5. Ja det stämmer bra. Ju mer vi scannar i Europa desto mer känns det som om CMS-valen är lokala. Det vanligaste verkar vara öppen källkod överallt men bland de kommersiella systemen så känns det som att det genomgående är lokala förmågor som är marknadsledare på resp marknad. Jag har lite ont om tid men hoppas kunna få fram kartor som visar detta rätt tydligt på cmscrawler.com inom några veckor. Tittar man manuellt så ser man sedan att många av de utländska sajterna som resp CMS kör så handlar en stor andel av dem om dotterbolag etc till det lokala moderbolaget. Det är lite konstigt faktiskt att det är så lokalt för publiceringsbehovet ser ju lika ut oavsett var sajten finns.

    Angående Dynamicwebs prislappar så är den en djungel. Å ena sidan så är det attraktivt med betala-för-det-du-verkligen-behöver-modellen men å andra sidan så blir det svårt att räkna ut rätt licenspris utan att gå igenom behoven rätt noga. Mindre strul med all-inlusive-pris och ännu mindre strul med kostnadsfritt såklart.

Leave a Comment