Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘hybris SAP’ kategorin

Svensk e-handel smakar bäst i paket

Skrivet av Martin Edenström On 16 september 2014

E-handelsrådgivarnas största konkurrent kommer numera i paket. Alla svenska e-handelsproduktleverantörer satsar hårt på färdiga paketeringar just nu.

Råd, rön, checklistor och workshops utmanövreras för befintlig kunskap, best practice, färdigt i snabbinstallerade paketet. E-handelstrenderna är så pass snabbrörliga att kunderna mest snabbt verkar vill få upp det stöd som går att finna.

SiteDirect släpper egna SiteDirect eCore som ska vara en ”samling av vår kunskap om e-handel” samt vara ”förankrad i praktisk erfarenhet och kunskap från hundratals e-handelsprojekt som riktar sig både till konsumenter (B2C) och företag (B2B)”.

Även Avensia har insett att kunderna gärna vill få med en hel del av alla råd och rön redan i startpaketet. De säljer därför EPICS som är en best practice paktering av EPiServer Commerce.

litium var tidiga med att ta fram Commerce On Demand, med egna Accelerator paktetet som ska vara en fullt fungerande butik att snabbt starta upp med.

Även SAP hybris erbjuder snabba paket i hybris OnDemand samt expertkonsultförsedda hybris Managed Services. Adobe har även sett till släppa att AEM hybris content packages för snabbstart av sina hybris-ehandelskopplingar och inom kort väntas Sitecore CEP e-commerce (med Microsoft-förvärvade produkten) i olika typer av färdiga paketversioner.

Och molnbaserade konkurrenter som DemandWare är så klart även de snabba med att erbjuda ett skalbart, redan färdigpaketerat stöd för snabb uppstart.

Svenska rådgivare och expertkonsulter inkluderar bl a Beyond Retail, Brightstep och Netconsult.

Bäst på Digital Experience enligt Forrester. Fyra sticker ut

Skrivet av Martin Edenström On 28 juli 2014

Update: Forrester har även de presenterat en av årets ”waves”, återkommande genomgångar av CXM-aktörernas nuläge och framtidsutsikter.

På ett och annat sätt är den första rapporten av sitt slag rena döden för klassiska CMS-aktörer.

I premiärutgåvan av Forrester Wave for Digital Experience Delivery Platforms andra kvartalet 2014 återfinns däremot ingen namngiven ledare. Det är nämnvärt att ingen spelare alls anses kommit tillräckligt långt inom CXM-förvärv, integrationer och samarbeten för att hamna i den delen av översikten, enligt Forrester.

De som bedömdes var Acquia, Adobe, Demandware, Digital River, HP Autonomy, SAP hybris, IBM, Intershop, OpenText, Oracle, Salesforce.com, SDL och Sitecore.

De som ligger bäst till inom Digital Experience är Adobe och SAP hybris. De rankas som pionjärer som kan erbjuda det mest kompletta lösningserbjudandet. De följs av aktörerna IBM och Sitecore som inte ligger så många steg efter, enligt Forrester.

Anledningen till att ingen är en ledare är att ingen av lösningarna är att anse som att de fungerar fullt ut och idag kan erbjuda en komplett kedja. Följande är andra åsikter från rapporten om de fyra som sticker ut.

 1. Adobe anses erbjuda WCM, DAM, targeting och social i sitt ”marketing cloud” med analys, media optimization och campaign management. Att det saknas e-handel anses som ett avbräck. Ett välkänt sådant för Adobe som ”partnat” hårt inom området och säkert inte skrattade ihjäl sig den dag de förlorade (?) budstriden om hybris.
 2. SAP hybris är stora inom e-handel och anses även kunna erbjuda WCM, product information management, analys, test och optimisering (gör de?). SAP hybris saknar social och DAM.
 3. Sitecore är stora inom WCM och digital marketing samt erbjuder email och campaign hantering, personalisering, test, optimisering och sociala egenskaper. På ett integrerat sätt. Måste bättre integrera förvärvet CommerceServer.net. Forrester tycker Sitecore behöver bli bättre på att ta in tredjepartsdata.
 4. IBM har på kort tid stärkt  sitt erbjudande genom förvärv som Coremetrics, Sterling Commerce och Unica. Samt Silverpop (som lustigt nog inte nämns). IBM har ett portal erbjudande som innehåller analys och vissa marketing tools. IBM behöver skärpa sig inom gemensamma gränssnitt, innehållshantering, presentation och personalisering samt optimisering.

Skrämmande för svenska EPiServer att de inte ens rankade till undersökningen och skrämmande generellt för alla CMS-aktörer att e-handelsleverantörerna (Intershop, hybris, Demandware, IBM Websphere etc.) i ett nafs anses vara tillräckligt starka inom innehållshanteringsbitarna á la CMS för att kunna ranka högt i denna typ av rapport.

Det kommer bli mycket svårt för CMS-aktörer att sälja licenser parallellt med skiftande eller befintliga e-handelslicenser då analysinstitut som Forrester ser på totalerbjudandet på detta sätt.

Det närmsta en liknande lista som presenterats tidigare var Info-Tech Research Group Lead Management Evaluation lista. Den toppades däremot inte av Forresters ”vinnare”, utan i fallande ordning SilverpopSalesforce Pardot/ExactTarget och Marketo.

För få kunder, e-handelssatsningarna räddar inte CMS-företagen

Skrivet av Martin Edenström On 30 maj 2014

E-handeln blev inte ”det nya CMS” för produktföretagen. Det går inte att finna lika många intresserade av att driva, underhålla och äga en e-handel som en vanlig webbplats. Det syns när MKSE.com tittar på de senaste årens framgångssagor inom svensk e-handel:

Samarbetet med Mediachase, som är nuvarande EPiServer Commerce, startade för snart 5 år sedan. Och inte ens på så lång tid har EPiServer kunnat hitta en motsvarighet till CMS-licensförsäljningen. Antalet utskickade EPiServer Commerce version ett och två licenser ligger på blygsamma 300 stycken världen över. Jämfört med de 20 000-tals webbplatser som idag ska drivas av EPiServer CMS enligt företaget själva.

Sitecore, som i dagarna jobbar frenetiskt för att integrera förvärvade Microsoft Commerce Server i sin egen produkt, har extremt få egna svenska e-handelsreferenser att visa upp. Med förvärvet fick man t ex Mekonomen, Kjell&Co., Bemz, Byggmax och Apoteket. Men många av dessa Ascentium/Commerce Server kunder är missnöjda med de många ägarbytena och har redan börjat byta ut plattformen. Till skillnad från 2011-2012 kommer knappt några nya projekt på plattformen. Återförsäljarna i Sverige har övergett produkten.

Den mättade marknaden berör inte bara CMS/e-handelsaktörer. Även hybris, som under 2012-2013 upplevde en period av nästan månatliga nya storkunder och e-handelsprojekt, är betydligt tystare i år. Antalet nya kundreleaser man via PR-byråer och egna nyhetsrummet berättar om har gått ned med 80-90% (!). hybris vann, ofta över EPiServer, många av upphandlingarna 2012 som rörde svenska ”shoppinggalleriaaktörer” som Clas Olhson, Indiska, Nilsons skor, XXL, Bik bok, Skopunkten, H&M, iittala. Men det segmenetet är mättat då många redan har skaffat sin e-handel och är nöjda med det.

Tictails omsättning det senaste verksamhetsåret landade på minst sagt blygsamma 2,7 Mkr. I Sverige finns de mest namnkunniga referenserna i Nöjesguiden, Decathlon, Rebecca & Fiona och Cheap Monday. Men MKSE har sett få sådana kundcase från gänget 2014. Nu står istället förhoppningen till att webbhotellsåterförsäljare som Loopia kränger e-handelsplattformen till sina kunder (en partner vars kunder knappast tillhör kategorin vana att spendera speciellt mycket på sina system). Tictail har nyligen tagit in 8 Mkr i riskkapital för att anställa ett gäng i New York. De blir då totalt 40 anställda.

Projekten för e-handel är mer tidskrävande, komplexa och kräver mer av organisationen bakom. Det drygar ut implementationstiderna till det dubbla eller fyrdubbla jämfört med CMS-projekt. Samtidigt säljs inte lika många licenser baserat på marknad eller språkstöd. För många aktörer säljs heller inte lika många delkomponenter och kringsystem som det historiskt gjorts till CMS.

Dessutom är e-handel en betydligt mer global företeelse, ett system som köps in internationellt används verkligen på det sättet och behovet av lokala anpassningar är mindre än i många CMS-fall. Och på den nivån återfinns nya typer av konkurrenter i IBM, Oracle, Demandware och eBay X.com.

Ingen ny guldgruva för CMS-bolagen. Även om det ett tag kan ha verkat så.

inRiver näst sist i senaste Forrester PIM jämförelse

Skrivet av Martin Edenström On 27 maj 2014

Trots fin framfart i Sverige med kunder som BMW Group Northern Europe, Munters (implementation av Nansen), Coop, Gycom, Power Products LLC, Apotek Hjärtat (implementation av Avensia), Gant och OBH Nordica det senaste halvåret
hamnade svenska inRiven en bit ifrån ledande Informatica, hybris, IBM och Stibo Systems i senaste Forrester PIM-jämförelsen The Forrester Wave™: Product Information Management (PIM), Q2 2014.

forrester wave product information management software pim

Dessutom hamnar vårt svenska PIM-stjärnskott bakom de andra konkurrenterna i andraklass-kategorin; Riversand Tech, ADAM Software, Agility Multichannel och Enterworks. Det är faktiskt bara tyska asim som ligger efter inRiver i mätningen.

I och med det nya, svenska Reebok offshore e-handelsprojektet anslöt sig skojätten till de internationella aktörer som för hela, eller delar av sin e-handel, valt att lägga ut hela ansvaret på amerikanska Demandware.

Därmed blir de bland de första i landet att slippa huvudvärk med ett eget tekniskt och analytiskt e-handelsteam, egna integrationer, produktkataloger, lager, prishantering etc. som kommer med de större enterpriselösningarna. De hyr istället in allt ”på kran”.

En förståelig utveckling då många svenska e-handelsprojekt de senaste fem åren totalhavererat och kostat mångfaldigt mycket mer än planerat. Det har i många fall visat sig svårare än man trott att integrera en befintlig organisation, alla externa system och samtidigt få e-handeln lönsam. Inte ens några år efter lansering bär alla satsningar. I Sverige visade det sig att omsättningen via kostsamma Clasohlson.com e-handel/distanshandel av SapientNitro på hybris gick åt fel håll (!) från 2012 till vintern ett år senare. Trots lockkampanjer med 10% på hela sortimentet.

I de senaste uttalandena uttrycker Ohlsons VD att företaget bör få bättre snurr på sin kostsamma satsning från 2012. Senaste redovisade månaden omsattes enbart 2% via e-handeln, runt 10 Mkr, jämfört med 475 Mkr i butik.

Men blir ägarens inhyrda Demandware e-handel alltför populär kan det snabbt bli dyrt. Demandwares software-as-a-service, SaaS, lösning bygger på att kunderna dels betalar en månatlig hyra men i många fall även en transaktionsavgift per lagd order.

Trots det har företaget byggt upp en imponerande kundlista med Adidas, Barneys New York, Brooks, Burton, Carters, Callaway, Butlers, Clarins, Brooks Brothers, Cole Haa, Columbia, Converse, Crocs, Deckers, Ecco, Fila, Godiva, Kiehls, Lacoste, Lush, Lancome, Lands end, M&S, Puma, New Balance, Peery Ellis, Quiksilver, Rockport, Reitmans, Ugg, Solstice och Vineyard wines.

Noterade Demandware beefade nyligen upp egna erbjudandet genom att köpa Order management SaaS-företaget Mainstreet commerce.

SAP och Adobe säljer HANA, hybris och AEM tillsammans

Skrivet av Martin Edenström On 25 mars 2014

hybris-ägarna SAP tänker inte släppa sitt fleråriga samarbete med amerikanska Adobe och deras integrerade Marketing Cloud CXM-erbjudande. Nu har man tagit sitt javabaserade e-handelsförvärv och integrerat det med SAP’s egna ”High-Performance Analytic Appliance”, SAP HANA relationsdatabassystem.

SAP har ingått ett samarbete att sälja Adobe Marketing Cloud tillsammans med egna SAP HANA plattformen och hybris Commerce Suite. Adobe och SAP kommer skapa olika säljerbjudanden och vidareutvecklingar tillsammans.

Adobe meddelade nyligen de stärkt samarbetet med hybris konkurrent Elastic Path, något som kunde ses som en reaktion på att det förväntade förvärvet av hybris aldrig blev av.

SAP och Adobe har samarbetat tidigare. Men det var runt 10 år sedan, som synes i denna aningen utdaterade Flash-säljfilm.

Efter hybris-uppköpet, Adobe tar sikte på alternativ e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 12 mars 2014

Då tyska SAP tog över lokala grannen hybris närmade sig affärssystemjätten det CXM-område som annars Adobe främst delar med jämnstora Oracle, SalesForce och Marketo. Eller sett till e-handelsvertikalen delar med EPiServer och Sitecore.

Det gjorde troligtvis att de tidigare så fina relationerna med hybris blev en aning mer ansträngda.

Då var det tur att ett samarbete med kanadensiska Elastic Path även funnits med i bilden sedan CQ5-tiden.

Plattformen är även den javabaserad och mer av en CMF-produkt, vilket passar Adobe AEM. Nu i mars berättar Adobe att Adobe Marketing Cloud (Adobe Experience Manager, Adobe Target, Adobe Analytics m fl) uppdaterats med ett nytt Elastic Path integrationsstöd.

Adobe meddelar även att samarbetet utökats. Utöver nuvarande kopplingen ”real time e-commerce solution” via ”e-commerce Integration Framework” ska även fler kopplingar byggas, säljaktiviteter samköras och erbjudanden tillsammans skapas.

Att skaffa sig ”native-ehandel” inom den egenhändigt uppbyggda CXM-sfären är på fleras läppar, EPiServer var tidigt ute med sitt idag precis två år långa integrationsarbete av MediaChase e-handel och Sitecore har med Commerceserver.net-förvärvet just påbörjat en egen resa att ta fram native-stöd.

För svenska Elastic Path referenser, se denna länk.

hybris e-handel och Accenture för Papyrus vart gigantisk flopp

Skrivet av Martin Edenström On 13 februari 2014

CS skriver att hybris e-handelsprojektet för Papyrus blev ett rejält misslyckande.

http://303cycling.com/files/hybris_logo_2012.png

Projektet startade redan sommaren 2012 med Accenture är huvudleverantör. Då berättade SAP hybris stolt för för MKSE.com att de vunnit kunden och ”4.0 e-handelsuppgraderingen” i en större upphandling där flera andra svenska e-handelsplattformar även deltog.

Nu ska den uråldriga ”3.0″ e-handeln rullas tillbaka och på hybris 4.0 stoppas utvecklingen helt för en obestämd framtid. Kanske slängs projektet helt och skrivs av för gott.

Liksom hos flera andra internationella plattformar är det ett problem för de internationella aktörerna att driva projekt i Sverige då inte tillräckligt många seniora utvecklare och arkitekter finns att tillgå för större on/nearshore projekt. Något som många svenska företag fortfarande föredrar, inte minst för affärskritiska och profilerande projekt som webb och e-handel.

MKSE.com har tidigare påpekat att hybris och Adobe AEM-projekt från 2011 och 2012 utifrån sett dras med stora förseningar då plattformarna enbart används för del- och kampanjsajter och de större releaserna hos de svenska kunderna skiner med sin frånvaro.

Papyrus är Sveriges ledande grossist av finpapper och förbrukningsvaror. De har ett omfattande produktsortiment av tiotusentals varor.

Den gamla e-handeln verkar vara ett rejält legacy-projekt. Enligt Java-konsultboalget Callista i Göteborg var Papyrus en branschpionjär inom e-handel som r edan 1985 tog fram ett terminalsystem som 1989 kompletterades med en EDI-lösning. Det ska vara den e-handel som då åter igen integrerats på Papyrus externa webbplats.

hybris lägger kundsupporten i Kina

Skrivet av Martin Edenström On 21 januari 2014

Första joint venturet med nya ägarna SAP har presenterats av Sverige-aktiva e-handelsbolaget hybris.

Och det är en vattendelare som vissa, men långt ifrån alla svenska kunder uppskattar. För hybris globala 24×7 kundsupportnätverk kommer numera delvis köras från Shanghai i Kina.

Samtidigt berättar SAP att de och hybris öppnar gemensamt support center i Kina som ska ta hand om den kinesiska marknaden.

”- Kina är en marknad som växer snabbt för oss och vi kan se en markant ökning av kunder som använder både SAP och hybris i regionen”

säger Burghardt Groeber, Vice President Asia på hybris.

B2B mCommerce kunder handlar mer, vill ha B2B-variant av vanlig e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 6 november 2013

Vid Game Plan B2B E-Commerce Forum i Tyskland förra veckan berättade SAP hybris via en ny forskningsrapport om potentialen för B2B e-handelsförsäljning och det tryck på mobil handel som finns.

Ex-Forrester anställde Brian Walker beställde rapporten.

Forrester Consulting rapporten, som besvarats av 717 B2B-företag i maj till juni 2013 i tre geografiska regioner (Nordamerika, Europa/Mellanöstern/Afrika (EMEA) samt Asien och Stillahavsområdet), berättade att:

 • Omsättningen inom e-handel i B2B-sektorn i USA nu är mer än dubbelt så stor som inom B2C. Den står årligen för en försäljning på 559 miljarder US dollar.
 • 50% av B2B kunderna vill handla varor på ”B2B-versioner av nätbutiker för konsumenter”.
 • 69% planerar sluta producera tryckta kataloger inom de närmaste fem åren.
 • B2B-kunder är vana att göra research på nätet innan de köper produkter.
 • B2B-kunder alltmer använder mobila lösningar för att göra research och handla på nätet
 • Kunder som handlade online var mer benägna att lägga till fler produkter, beställa större volymer och göra upprepade köp, än de kunder som bara handlade offline.
 • Självbetjäningsverktyg förändrar sättet som B2B-kunder interagerar med företag.

Generellt säger rapporten att det är hög tid för B2B-företag att titta på mobil e-handel. De som inte gör det löper en minst sagt stor risk.

Google Shopping sökresultat i Sverige, motar bort e-handels SEO

Skrivet av Martin Edenström On 24 september 2013

Clas Ohlssons hybris e-handel rent fysiskt finns stationerad i England har även svenska användare fått e-handelsresultat direkt i Googles söksidor. De kommer från nya Google Shopping och lanseras i Europa nu i september.

Den officiella informationen talar om att Google i höst börjat rulla ut en ny kommersiell modell av Google Shopping som bvyggs på Product Listing Ads i England, Tyskland, Frankrike, Japan, Italien, Spanien, Holland, Tjeckien, Brasilien, Australien och Schweiz.

För att aktivera och bibehålla en Product Search listning enligt bilden behöver e-handelsägare sätta upp en Product Listing Ads kampanj i Google AdWords mot aktiva länder.

Google Shopping väntas skarpt till Sverige kvartalet efter den första gruppen.

Google Shoppings tydliga och säljande högerkant blir så klart ett klart avbräck mot dem som satsat stort på att få upp produkter och produktkategorier högt i Googles sökresultat baserat på SEO.

Tipstack till Peder Näslund.

Kaiser + Kraft bland de som implementerar FACT-Finder sök

Skrivet av Martin Edenström On 3 september 2013

FACT-Finder med lokalt kontor i Malmö säger sig gå bra i Sverige just nu. Aktören verkar inom sök och avancerad facetterad navigering för webbutiker och har fått in en del nya kunder i samband med den höga e-handlestillväxten.

http://www.fact-finder.se/files/FACT-Finder_Logo_linksbuendig.png

Det gör just nu en integration av FACT-Finder sök hos Kaiser + Kraft. Lidl, Outnorth.se, Ofix och Coolstuff.se är andra kunder verksamma i Sverige.

Kaiser + Kraft ligger numera på en hybris Commerce Suite java e-handel.

ASICS satsar på SAP hybris e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 17 juni 2013

Sko- och sportmärket ASICS är en ny storkund till SAP hybris e-handel. Det är den japanska hybris-enheten som tagit hem affären.

http://www.asics.se/images/asics_logo.png

En deal där hybris får ansvar för ”delar av infrastrukturen, som ligger på hybris Commerce Suite. hybris-plattformen kommer att användas för en rad företags-, varumärkes- och e-handelsfunktioner.”. De övriga vinnarna i upphandlingen var Amaze, neoworks och japanska Eat Creative

ASICS ska inom kort börja bygga en ny, global konsumentnätbutiksstruktur. Anledningarna att hybris vann var:

 • Många kunder, bra ranking i Forrester m fl
 • Globalt stöd i plattformen
 • Skalbar struktur (även sett till pris), snabbt utrullad arkitektur

SAP hybris affären gynnar EPiServer Commerce 2 i Sverige?

Skrivet av Martin Edenström On 6 juni 2013

Konsolideringen bland e-handelsaktörerna i mitten av 2013 är påtaglig. Precis som på den globala CMS/CXM scenen är det ett fåtal aktörer (eBay, IBM, Oracle, Demandware, Digital River och några till) som visar de har muskler och ”några nollor extra” i ryggen gällande produktutveckling, marknadsföring och större satsningar.

Men frågan är om inte svenska, framgångsrika hybris med Peder Bengtsson i spetsen lokalt får det lite svårare framöver. Att stampa in hos svenska noterade prospekt och säga att de representerar SAP ger helt nya associationer. Tungrott, dyrt, tyskt är några av dessa.

Över en natt påverkades hybris inarbetade innovations- och uppstickarprofil. På samma sätt som PhoneGap nog inte gärna nämner Adobe i första andetaget, eller som att tidigare så snabbfotade och coola Heroku gärna haft Salesforce förvärvet ogjort.

Nämnda aktörer och kanske främst SAP är institutioner, krävande och komplexa som ägare. Det kommer bli svårare att lika snabbt produktutveckla och starta samarbeten eftersom:

 • SAP produkterna som det ej får kanabaliseras på blev fler och mer svårtydliga.
 • Nuvarande och framtida parners ofta är konkurrenter (Adobe) som SAP inte vill befatta sig med.
 • Att bygga integrationer till SAP produkter är komplexare än att bygga dem med andra snabbfotade ”e-handelsuppstickar 3:e partsbolag” som Bazaarvoice, LivePerson, Avalara, CyberSource, Responsys.

Med facit i hand visar det sig även att den imponerande frenesi hybris visat upp under 2013 inom produktutveckling, rekrytering (Brian Walker från Forrester) och marknadsföring kan varit en kraftanstränging för att ”klä bruden” inför årets förhandlingar med SAP.

hybris_backend_gui

Men med ett trollslag ÄR hybris ”SAP”. Ett prefix som troligtvis inte skulle hjälpt i svenska affärer 2011-2013 som:

Där lokala alternativ som:

slagits ut i e-handelsupphandlingarna.

Något som i omnihandelkampen om mellanskiktet/stora bolag gynnar svenska storkonkurrenten EPiServer vars helt omskrivna Commerce 2 väntas efter sommaren.

Dock kan SAP nog visst vara en fördel hos de omnikanalsintresserade kunder som faktiskt redan har råd med SAP och är nöjda, eller hur som helst inte planerar att byta ut affärssystemet. Sådana svenska bolag idag är:

 • Ericsson
 • Mölnlycke
 • Swecoin
 • Vägverket
 • Hästens
 • Dafgård
 • Collectum
 • Electrolux

Även om e-handelsbehovet hos några av dessa inte direkt är uppenbart idag.

SAP köper upp hybris e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 5 juni 2013

Stora nyheter avslöjas direkt innan Sverige går på national- och klämdag. E-handelsframgångssagan hybris köps upp av tyska dominanten SAP.

Two women reviewing reports

”- hybris puts SAP on the leading edge of the consumer economy. With hybris, SAP has made a decisive move to raise the stakes in customer relationship management and define the next generation customer experience.”

sade Bill McDermott och Jim Hagemann Snabe, co-CEOs, SAP AG om förvärvet. Värt att notera för andra CXM-aktörer att SAP-ledningen valde att använda termen ”customer experience”.

Redan för två år sedan valde de båda tyska företagen att jobba samman som ”Complementary SAP Solution partner”.

SAP och hybris har även några tidigare samarbeten i produkter som hybris Commerce for SAP Business ByDesign samt har för vana att visa upp gemensamma case hos SAP.

hybris grundades redan 1997 och har sedan dess byggt ut en imponerade flora e-handelsprodukter och vertikalerbjudanden.

?>