Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘Jetshop’ kategorin

ICA.se skickar kunderna till egen e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 26 juni 2014

Det har pratats en hel del om ICAs e-handelssatsningar de senaste åren.

Projektet ska inneburit flera olika utredningar och upphandlingar, ledningsgruppsmöten med leverantörer och e-handelsaktörer och mycket mer de senaste 2-3 åren. Men någon större, central satsning som utgår från navet ICA.se (på en numera responsiv EPiServer 6) har i slutet av andra kvartalet 2014 fortfarande inte presenterats.

ica_ehandel_icahemma

Det som däremot hänt är att den äldre, .NET-baserade Jetshop-satsningen ICAHemma.se fått en större exponering centraltICA.se med startsida. Satsningen har även försetts med flera egna produktlistningar av sina varor på prisjämförelsesajter som Prisjakt och uppenbarligt även sett till att få ett bra mycket större produktutbud inmatat. I det hela verkar en större budget gått till Jetshop-projektet.

Den gamla, röriga listan över lokala, sega och halvfungerande minmatbutik.se- och matvaran.se-alternativ har därmed helt dolts i ICA-se undermenyer.

Icahemma.se är numera även den responsiv (efter omladdning), vill få in nyhetsbrevsprenumeranter direkt på startsidan, erbjuder ”webbunika priser” samt vissa ”endast på nätet-produkter”. Produktsidorna bjuder på ”andra tittade på” lockbeten samt det finns möjlighet att hämta varor i butik (efter sök på butiksnamn, ort eller postnr.).

Kassan bygger, trots Jetshops intention att utmana bjässen inom området, delvis på Klarna Checkout.

Liseberg.se satsar på Jetshop, slog ut konkurrenterna

Skrivet av Martin Edenström On 12 mars 2014

Liseberg har valt Jetshop som ny leverantör av Lisebergs kommande e-handelslösning. Liseberg har pratat om upphandlingen i två år, då var det främst EPiServer och Sitevision CMS som var på tapeten.

Fokus i den nya e-handeln av entrépass och biljetter är mobilitet, användarvänlighet och funktionalitet.

http://static2.liseberg.se/lt/img/StartingPage/logo.png

Tidigare var Mogul en av de större leverantörerna för Liseberg. Sedan förra sommaren har Creuna Göteborg blivit ny digital partner och har släppt sajter som Kaninlandet.

Liseberg har redan digital försäljning av biljetter för satsningar som Rondo, Lisebergsteatern och Lisebergshallen.

Stockholmskonkurrenten Gröna Lund har även de Jetshop, men den e-handeln är utlänkad till en EPiServersatsning.

 

 

PayPal kampanjar med Jetshop istället för Magento leverantörer

Skrivet av Martin Edenström On 7 november 2013

Paypal ger egna portföljbolagen Magento och GSI commerce kalla handen när de ska närma sig det svenska SME segmentet med mCommerce och mobila erbjudanden. Då blir det istället Jetshop som man går med.

Jetshop Commerce Professional tillsammans med den mobila handelsmodulen Jetshop Mobile Commerce samt en PayPal betallösning erbjuds för 8 400 SEK i uppstartskostnad istället för 16 800 SEK.

eBay äger Paypal som även har open source Magento Commerce och eBay Marketplaces som egna ehandelsplattformar. eBay har även köpt upp GSI commerce som numera döpts om till eBay Enterprise. Magento erbjuds i Sverige av bl a:

Men det är främst små aktörer, något som är ett generellt problem i Sverige för Magento som plattform. MKSE har skrivit mer om det i vintras.

Jetshop satsar på börsen, köper E-butiken

Skrivet av Martin Edenström On 28 augusti 2013

Jetshop är sugna på att börsnoteras. Inför den resan har e-handelsbolaget idag förvärvat E-butiken med ett tjugotal anställda och en omsättning på 23 miljoner. I och med affären sysselsätter Jetshop drygt 60 medarbetare vid kontoren i Göteborg, Södertälje, Växjö och Wroclaw, Polen.

http://mb.cision.com/Public/5086/9457046/bab0dde8fe00275f_200x200ar.jpg

”- Efterfrågan inom detaljhandeln efter e-handelssystem, nya betalningssystem och nya marknadsföringstjänster ökar kraftigt som en konsekvens av e-handelns snabba tillväxt.”

säger Christian Zanders, VD för Jetshop. Trots en idag rätt begränsad omsättning med de 3000 kunderna siktar bolaget på en börsnotering senast 2015.

Jetshop säger att det totalt genomförs köp för lite drygt 2 miljarder kronor på Jetshops plattform under 2013, vilket ska motsvara 6-7 % av den totala näthandeln i Sverige.

2012 förvärvade Jetshop Releware.

Jetshop prisade egna kunderna på SEBC

Skrivet av Martin Edenström On 29 maj 2013

Efter Världens farligaste möte i Göteborg var det dags för nästa e-handelsevent Scandinavian E-business Camp (SEBC) med närmare 800 deltagare i samma stad.

fotografcecilia.comIMG_7775

E-handelskonferensen SEBC arrangeras av produktleverantören Jetshop för fjärde året i rad.

Under kvällen delades följande priser ut, inte alla låg på egna plattformen:

I slutet av denna vecka beger sig e-handlarna till Stockholm för Nordic e-commerce summit (NES), där även undertecknad ska tala om en ny typ av ”e-commerce experience”.

MFF.se fortsätter på Sitecore av Kodexe

Skrivet av Martin Edenström On 13 maj 2013

Kodexe ny anfallsparter till Malmö FF

Stratiteq är ute ur bilden, men Sitecore CMS får ligga kvar hos MFF.se, Malmö FF online. Kodexe tillsammans med kommunikationsbyrån The Concept Factory levererar numera till en av Sveriges äldsta och den mest framgångsrika fotbollsklubbar.

Sajten har blivit väldigt beroende av sin rutnätsuppbyggnad. Det finns tom. tomma, streckade rutor för content som inte skapats ännu. En Jetshop länkas ut för e-handelsprodukter (som marknadsförs direkt i de feta menyerna(!)). Allsvenskan.se‘s WordPress lösning länkas det till via en generell top-bar.

Nya MFF.se ska ytterligare stärka föreningens varumärke samt skapa en interaktiv mötesplats för supportrar och medlemmar. Inför en hemmamatch har sajten uppemot 80 000 besökare.

Kommentarer, personliga inställningar och medlemsinloggning är nya interaktiva delar. Sajten är även responsiv, men med av-knapp:

”- Ibland kan dock en responsiv design kännas lite begränsande, därför har vi lagt in en funktion som gör att man enkelt kan lämna det responsiva läget när man vill.”

säger Dennie Ovenberger, kundansvarig på Kodexe.

Joy öppnar Jetshop Commerce/Checkout e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 22 mars 2013

Joy håller på att ta fram en ny e-handel som ska underlätta shopping och förstärka kunders upplevelse av varumärket. Relativt nya produktpaketeringarna Jetshop Commerce och Jetshop Checkout används. Sajten lanseras första veckan i april.

http://www.joyshop.se/assets/images/H12/logga.png

Konceptet och ett ”unikt användargränssnitt” är framtaget av Jetshop.

”- E-handel är ett helt naturligt steg för oss. Vi vill ge fler kunder möjlighet att upptäcka och inspireras av vårt breda sortiment anpassat för kvinnan mitt i livet. Det ska vara roligt och lätt att shoppa oavsett om man befinner sig i våra butiker, vid en dator, iPad eller mobil.”

säger Charlotte Nordén VD på Joy.

Vad säger ni, kanske dags för en egen Jetshop kategori på MKSE?

Best of Brands och Panagora / Payair testar p-handel

Skrivet av Martin Edenström On 21 mars 2013

E-handelstorsdag #3: Plattformsleverantören Panagora har integrerat betalleverantören Payairs mobila e-handelslösning i ett p-handel projekt.

Det innebär i detta fall att kunden Best of Brands som i en Aftonbladets Sofis mode bilaga låter läsare QR-scanna tryckta annonser för att landa på motsvarande e-handelssidor.

Spontant känns Jetshops lösning med påbörjad handel direkt i en banner mer state-of-the-art. Speciellt om man tittar på andra QR-initiativs framgångar och svenskar oförmåga och ovilja att ens rota fram mobilen (13th lab PointCloud Metro-samarbete, m fl).

Best of Brands e-handel startades 2011, skriver Ehandel.se.

Jetshop vill ge Klarna Checkout en match

Skrivet av Martin Edenström On 19 mars 2013

Snart ett år efter att Klarnas multimiljonsatning Klarna Checkout först omnämndes så kommer Jetshops svar på helhetslösning.

JetBILL är Hovåsföretagets lösning för e-handelskunder som vill betala med faktura. Lösningen ska vara färdigintegrerad tillsammans med gamla lösningen Jetshop Checkout (.NET). Ett omvänt lanseringsförhållande jämfört med nyss nämnda företag, men andra ord.

Handlare ska själva kunna administrera de viktigaste inställningar för fakturahantering i sitt gränssnitt. Det finns även i merförsäljningspotential i tillhörande rekommendationsmotor Releware som ska skapa möjligheter till personaliserade erbjudanden på fakturan baserat konsumentens tidigare köp- och surfbeteende samt intressen. Riskanalys för fakturahantering står Decidas Info AB för, enligt Ehandel.se.

Även Klarna Checkout är en lösning som krävt sin kalendertid. Den ligger fortfarande i publik beta och används enbart av en handfull testare.

Jetshop AB omsätter 37 Mkr årligen och gör runt 4 Mkr i vinst.

 

 

 

 


Atiendo

Sail Racing släpper e-handel på Jetshop

Skrivet av Martin Edenström On 12 november 2012

Engagemang och inspiration är i fokus för Sail Racings nya, internationella e-handel.

http://store.sailracing.com/pub_images/medium/1231601_621_1_1508.jpg

Sajten säljer produkter med mycket stora, i bakgrunden placerade bildelement per vara.

Text som produktinfo är ett ankare till längre ned på sidan och element undanhålls från designen genom att öppnas i olika popup-lager. Varukorg hålls fixerad i toppkant. I footer finns förtroendeingivande element samt kundsupport/företagsinformation

Jetshop Enterprise Commerce på .NET är plattform och design/koncept står Dallas Sthlm för.

QR-handla med ICA på Jetshop Superstore

Skrivet av Martin Edenström On 14 mars 2012

https://wpyadmin.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/18/A6/EA/fotografcecilia-com-10x15-300-dpi-6299.jpg

Svenska Jetshop med vd Christian Zanders verkligen supersatsar med nya initativet Jetshop Superstore på Stockholms Central som nyss gick av stapeln. Mest iögonfallande är samarbetet med ICA där ICA:s matkasse säljs med QR-avscanning av varor på några uppsatta väggar.

Ett bättre alternativ än de QR-koder som synts för domännamn på 10-15 tecken på sistone…

Medarrangörer är DIBS, Klarna och PayPal. Representanten Daniel Aronowitsch från den senare pratar även i det anslutande evenemanget Jetshop on Tour 2012 där han presenterar Paypal vision med 20+ miljarderssatsningen (minst) x-commerce by Ebay Inc.

Övriga deltagare i Jetshop Superstore är Nelly.com, Discshop, Webhallen, Grandparfym, Henrikssons Husvagnar/Camping varuhuset, Kotteshoppen, Bra Sommar Möbler, KyssJohanna, Musikaffären, SC Styling, Klossbutiken, Billiga arbetskläder, Handelsboden och Shirtstore.

SME-fokuserade Jetshop har fyra e-handelslösningar och säljer mest av modellen som startar på en kostnad 500:- i månaden.

hybris OnDemand kapar priset för e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 7 februari 2012

MKSE.com skrev nyligen om hur hela e-handelsupplägg skänktes bort för att smalare e-handelskoncept skulle få chansen att öppna sin butik utan större initiala investeringar.

Nu meddelar javabaserade hybris, en produkt som ofta associeras med miljonbelopp i grundinvestering, att även de släpper en skalbar on-demand lösning.

http://www.hybris.com/medias/sys_master/8799209127966/on-demand-2.jpg

hybris OnDemand låter potentiella kunder komma billigare undan med sin e-handels/flerkanalshandelpremiär. Kunder ska bara betala för den kapacitet som används.

Startkostnaden verkar fortfarande individuell, inget listpris anges.

Shopitoo och Jetshop erbjuder gratis e-handelstest

Skrivet av Martin Edenström On 27 januari 2012

E-handel skiljer sig från vanlig handel i den fina konverteringarna för temabaserade och smalare nischbutiker.

Tror du att just dina nischade artiklar passar i en e-handel? De redan extremt billiga hyr/SaaS-lösningarna fick just ett ännu lägra insteg genom Jetshop och Shopitoo som låter mindre kunder testa sin idé för verksamhet gratis i ett kvartal.

Payson är drivande och PSP för båda dessa lösningar.

2012 års viktigaste seminarier, mässor och evenemang

Skrivet av Martin Edenström On 30 december 2011

All rights reserved by solipsixÅr 2012 väntas kunna leverera några riktigt bra mässor. MKSE.com hjälper er att hålla koll på de kommande kvartalens måsten inom evenemang, seminarier, mässor och unconferences.

Hemmabutikerna.se lämnar Jetshop, satsar på EPiServer Commerce

Skrivet av Martin Edenström On 14 oktober 2011

Hemmabutikerna.se lämnar sin gamla Jetshop och satsar framöver även på EPiServer för sin e-handel.

http://hemmabutikerna.se/images/logo_main.png

Limetta får uppdraget. Robert Hübinette hälsar att de under hösten dels fortsätter att bygga på Hemmabutikerna.se webben genom en uppgradering till EPiServer CMS 6 R2 men samtidigt även förbereder ett integrerat EPiServer Commerce projekt.

Den nya EPiServer Commerce e-shoppen väntas vara klar första kvartalet 2012.

?>