Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘nopCommerce’ kategorin

Team Sportia och Usports ångrar försenad e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 29 maj 2013

Update: Konkursmässiga Team Sportia fick utstå klagomål för varit senare än konkurrenter som Stadium.se (InterShop Enfinity Suite 6, senast med tCommerce) och Intersport.se (EPiServer Commerce / InRiver PIM) med e-handel. Under 2012 gick även norska utmanaren XXL.se (XXL sport och vildmark på hybris) in i e-handelsracet med en ny storsatsning.

team sportia e-handel

Så sent som i höstas sade Team Sportia till SvD att de inte fått till sin e-handelssatsning och att den kommer dröja.

Men sedan dess har de satsat på en av ”mellanhandelns” favorit open source e-commerce plattformar, nopCommerce för viss e-handel.

Ny sajten Team Sportia Online (som ”mixar” URL:erna teamsportiaonline.se och teamsportiaol.se) innhåller majoriteten av produkterna i ett mycket generiskt e-handelsupplägg utan direkt innovation. Den lustiga URL:en i sig kan inte visa upp några uppdaterade nyheter sedan början av mars och listar främst inmatade produkter. Finecom i Norrahammar står bakom produktionen.

Sett till separat URL, separat SaaS system och den generiska uppbyggnaden andas hela produktionen ett budgethafsverk som stressats fram under begränsad tid. Sajten länkas enbart genom en enkel banner, placerad långt ned, ut från det givna navigationsvalet Teamsportia.se.

Teamsportia.se är annars en EPiServer användare (NetRelations levererade, men fick inte uppdraget att bygga vidare en e-handel). Team Sportia ska sedan kort tid tillbaka istället bruka en dansk plattform som heter Composite. Welcom står bakom produktionen.

Redan konkursade Usports valde att ”avvakta till 2013 eller 2014 med e-handel”. Sista utmanaren Decathlon har inte heller en svensk e-handel.

nopCommerce används även av snabbfotade varumärken inom t ex teleoperatörkoncerner (Halebop).

Update: Welcom upplyser om att teamsportiaonline.se främst är ett lokalt initiativ från en enskild butik, trots att den länkas in från huvudsajten.

Telenor öppnar upp en ny EPiServer CMS 7

Skrivet av Martin Edenström On 1 februari 2013

Liksom Telia valt en annan CMS-lösning för sitt subbrand Halebop (nopCommerce PHP samt custom responsive mobilsidor) väljer Telenor en EPiServer CMS 7 då de lanserar sitt nya varumärke Dipper.

dipper episerver

De har annars en koncerngemensam SDL Tridion CMS/CXM lösning för sina sajter.

Dipper vänder sig först till den norska marknaden. Det är norska Epinova som fick stå för utvecklingen.

 

Responsive design gäller för Halebop.se

Skrivet av Martin Edenström On 13 augusti 2012

Update: Klaus-Peter Beiersdorf på Honesty tipsar om att Halebop som första svenska telekomoperatör – lanserat en webbbplats som är helt mobil, surfplatte- och datoranpassad.  Det är för första gången en nopCommerce PHP e-handel. Även HTML5 används i lanseringen.

Ännu en modern och välgjord 2012 produktion från Telias uppstickaroperatör.

Lanseringens krydda ska vara helt personaliserade Idomoo one-to-one videor som kommer som en hälsning till alla som blivit kunder.

Halebop står själva bakom lösningen med Valtech konsulter. Halebop har ansvarat för kommunikation av releasen.

Halebop har även en iPhone app från i augusti 2011.

Honesty har under sommaren även fått in Beijer bygg som ny kund.

Koenigsegg e-handel släppt på nopCommerce

Skrivet av Martin Edenström On 15 mars 2012

Kodexe är klara med en nopCommerce e-handel med PayPal PSP till till den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg.

http://www.koenigsegg-lifestyle.com/Themes/Koenigsegg/Content/images/backtocars.pngMichael Nilsson Pauli berättar att Koenigsegg Lifestyle AB:s nya shopp har som mål att profilera och framhäva det exklusiva sortimentet på ett attraktivt sätt.

Nya Koenigsegg.com släpptes nyligen på WordPress CMS av Plucera.

http://www.koenigsegg.com/wp-content/themes/koenigsegg2011/img/inline/koenigsegg_logotype.png

Gillblads.se valde nopCommerce .NET e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 16 juni 2011

Spinit har släppt en e-handelssajt med dammode för Gillblads på gillblads.se.

Släppet sportar en bloggfunktion på startsidan och koppling till e-handelsprodukter i bloggen.  E-handeln är byggd i nopCommerce.com som är ett C# .NET-baserat e-handelssystem. E-handeln är kopplad mot butiksdatasystemet DETA 3000 från Hogia för att läsa lagersaldo, produkter och ta emot beställningar.

Kul satsning där bloggupplägget gör det hela lite mer ”personligt” även om själva handeln ibland hamnar väl i skymundan.

Lantmännen Bondeliv.se är ingen EPiServer-referens av DQ Consulting länge. Det döende EPiServer community-området tvingas se ännu en tappad referens till WordPress CMS 3 och open source.

Denna referens verkar dessutom så pass nöjd med att gått över till öppen källkod att de vill berätta om det öppet på startsidan.

http://www.episerver.com/SiteThumbnails/www.bondeliv.se.png

Lantmännen kör inte sajten längre. Årsskiftet 2010-2011 lämnades den fortsatta driften av Bondeliv vidare till Mamilldo som ägs av Thomas Mårtensson.

EPiServer släppte EPiServer Community 4 och EPiServer Relate+ 2.0 för ett tag sedan. Men som MKSE.com rapporterat har referenserna de senaste 6-9 månaderna skinit med sin frånvaro och de är få av alla, numera 500 partners, som verkar välja att lägga alltför mycket utvecklings- och utbildningstid på den nischade community-plattformen.

Facebook Pages och open source har sopat rent som tillhörande personalisering/communityprodukt. På samma sätt som WordPress open source sopade rent som tillhörande blogg-modul under 2009-2010.

Mer press på EPiServer Commerce teamet att få fram en konkurrenskraftig produkt jämfört med nopCommerce, UberCart (Drupal etc.), Katris, Core Ecommerce Lite och de andra. Så inte det loppet också förloras till open source och ett ”WordPress-liknande alternativ”.

Det innehåller nya Drupal 7 på Microsoft WebMatrix

Skrivet av Martin Edenström On 25 januari 2011

Microsoft har uppdaterat sitt erbjudande med Drupal 6 poch Drupal 7 CMS på Windowsmiljöer och lanserade nysatsningen WebMatrix 1.0.

Och de vill berätta högre om att de är ”Drupal-vänliga”, nu twittrar tom. de svenska Microsoft-kontoren om det.

Get started with Drupal and WebMatrix Get started with Drupal and WebMatrix Get started with Drupal and WebMatrix

Nya Drupal and WebMatrix på en IIS innehåller:

Men på startsidan promotas framförallt det ännu större open source samarbetet med WordPress. Men trots att Microsofts egna nyheter främst handlar om dessa två open source produkter är Joomla! 1.6, Umbraco, DotNetNuke, nopCommerce och Moodle andra produkter som lyfts fram på Web App Gallery. DotNetNuke leder nedladdningsstatistiken.

Learn How To Create a Website

Sin vana trogna har även rätt omständiga Windows Live Writer uppdaterats med en Windows Live Writer for Drupal.

Microsoft har även släppt ett gäng open source produkter som nya versionen av Orchard 1.0.

?>