Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘osCommerce’ kategorin

Här går det undan. Ännu en stor svensk Magento referens. Det är inWarehouse och Komlett.se grundarnas sprillans nya babyshop Jollyroom.se som väljer open source e-handel’n framför de svenska, proprietära .NET-e-commerce system (bl a Enferno) de båda två tidigare nyttjat.

Ole Sauars Mölndalsbolag Jollyroom är en nätbutik som säger sig ha det bredaste sortiment inom barn- och babyprodukter.

Butiken är mycket trevligt designad med scriptade erbjudanden, Veckans erbjudande, animerat scriptad varukorg, önskelista och tydlig onestepcheckout. Det märks att skaparna gjort e-handel förr.

Nyligen valde även Bauhaus.se Magento.

Verkar som oSCommerce, Virtuemart och något mindre Cubecart samt OpenCart hamnar allt längre efter Magento.

Trist dock att skaparna valt bort Janrain social login-stödet som Magento nyligen fick.

Allt om EPiServer Commerce från EPiServer Partner Summit 2010

Skrivet av Martin Edenström On 8 juni 2010

EPiServer Partner Summit 2010 i Malmö och i Köpenhamn á 3995:- SEK per deltagare har avslutats. Här kommer en, minst sagt försenad, MKSE.com-rapport från Martin Edenström. Försenad pga. en trevligt tillställning, lite ställtid mellan sessioner och kvällsaktiviteter samt mycket jobb som väntade efter de 4 dagarna.

EPiServer bygger de första åren som börsnoterad (?) på sina nya devis med ”4 C”. De fyra orden, under seminariet presenterade som i en vit framtidsstad, står för Content, Communication, Community tillsammans med nya Commerce.


En Community 4 dragning till trots var det sista av dessa fyra ”C” det klart mest intressanta, sett till uppslutning per seminarium.

Ljungman berättar att nya samarbetet EPiServer Commerce bottnar i projektet Aureus misslyckade försök att få fram en helt egen EPiServer e-handel. Som förvisso under tidigt 00-tal lyckades ”bra” genom egna produkten EPiStore. Försöken avblåstes efter två år (!) och i januari 2010 utfördes istället en mappning av de dåvarande krav som projektet tagit fram mot internationella subcontractors existerande .NET-produkter. Här passade MediaChase EC2 in till 95%, enligt EPiServers ansvarige Per Rask och co.


Varför e-handel
då? Enligt EPiServer fanns ett påtagligt intresse för att kunna bedriva handel hos nuvarande kunder och i större pitchar den senaste tiden. Det klart största intresset ska finnas på den engelska marknaden. Även i USA ska det vara kutym att även kunna prata ”commerce” vid WCM-säljmöten.

Viktiga mätvärden i version 1 ska ha varit att generera ett högt conversion rate värde samt average order size. Produkten har även kopplingar mot Cypoint PIM Suite för något så state-of-the-art som e-handelstaggning av foton.

EPiServer har sneglat på konkurrensen. Den är enligt dem själva främst tyska Intershop (som har representation i Sverige) samt Microsoft Commerce Server 2009 (som gjort bl a Avensia lyckliga). I den mer attraktiva marknadscharten rör sig även ATG, IBM, Fry och Hybris. EPiServer siktar högt, med andra ord. Inte ett ord om open source alternativ som osCommerce.

Som ni kunnat läsa på MKSE.com figurerar Microsoft Commerce Server 2009 ofta i dagens .NET e-handelsfall. Mer ofta än t ex tidigare lokala stjärnan Wipcore. Här säger sig EPiServer, med MediaChase EC2, ha en produkt som är ”mer flexibel än Microsoft Commerce Server 2009″. Detta ska gälla baserat på egna produktens Microsoft WorkFlow Foundation uppbyggnad.

Men ”flexibel”? E-handel är väl mer om säkerhet, användbarhet, komplett frakt- och logistikhantering än flexibel contenthantering? En e-handel bör absolut inte förändra flöden eller utseende alltför ofta. Det riskerar att förvilla återvändande konverteringsbenägna kunder. Titta t ex på Cdon.com:s mångåriga design.

Mediachase var i lokalen och trots flera år på banan som e-handelsaktör påstod de vid sittande möte att:

”EPiServer is the only partner we’ll do business with.”

Ett märkligt uttalande med tanke på befintliga parters som Guidance i LA / USA och Inspirationalstores i Paris / Frankrike.

Produkten kommer kosta 120 000:- SEK. Halva priset för kommande licenser och 30 000:- för en testlicens. Utvecklingslicenser är gratis för partners ett år framöver. Jag frågade vid presentationen om det nya, i sammanhanget och med tanke på nämnde konkurrensen, låga priset var en fortsättning på den lokalt framgångsrika prismodell EPiServer nyttjat för CMS:et. Svaret var att priset skulle kommit till genom att ”titta på marknden” och genom viljan att kunna sälja till både små, mellanstora och stora klienter.

Produkten säljs och skeppas med en av de nya, så viktiga EPiServer demo- och exempelsajterna. Demosajten
sålde kameror och var misstänkt lik javaprodukten Elastic Paths demoshop SnapItUp från 2008.

I version 2 av EPiServer Commerce fick vi veta att mer egenskaper som kretsar kring social shopping samt mobil e-handel väntas. En förebild för Ljungman var bl a Amazons iPhone app.

Litium Studio integrerar e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 17 februari 2009

Litium med vd Mathias Bransmo drar iväg nya Litium Studio i version 4.4 med integrerad e-handel. E-handelskopplingen från bl a köpet av Incordia är vad som ska ta Litium genom den bistra konjunkturen. Enecto ProspectFinder är en annan integrerad del. Andra nyheter är ett komplett språkstöd med översättningsvyer, flexibel prishantering och synkronisering till affärssystem samt tidsstyrda e-postutskick.
litium

E-handel är inget enkelt område att klampa in på. Här är open source alternativ som välkända oSCommerce med öppen källkodskollegorna Cubecart, OpenCart, Virtuemart, och Magentocommerce.

Dessutom finns starka privata aktörer som:

Det är en av anledningarna att vi inte sett större satsningar som halvt misslyckade EPiServer EPiStore eller e-handelsalternativ från Sitevision och Polopoly.

Hoppas Litiums 700 kunder räcker till som kundunderlag att starta försäljningen med.

Litium verkar tagit mitt råd att kaxa upp sig, med den nya modulen kallar sig Litium ”marknadsledande inom både webb och e-handel”.

?>