Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘Jive Software’ kategorin

Oracle köper upp Jive Social Business Software?

Skrivet av Martin Edenström On 12 mars 2014

Sociala forumsjätten, javabaserade Jive återfinns på Nasdaq sedan lite mer än ett år tillbaka. En inte helt bekväm resa med toppar på 27 dollar och numera en aktiekurs på 8 dollar, det lägsta någonsin. Bolaget, med ett marknadsvärde om 598.67 miljoner dollar, ska nu säljas av de nuvarande riskkapitalisterna som är ägare.

Förhoppningen är att Oracle gör vad Oracle gör och stiger in och tar över hela bolaget.

Alternativa övertagare ska vara SAP, som liksom MKSE tidigare nämna siktar in sig på segmentet, och Workday.

Jive har både haft lokala satsningar och har en del svenska kunder, men det händer så lite med plattformen i Norden att Jive förflyttades till ‘inaktiva’ listan för några år sedan. Nuvarande kunder hittar ni här.

Jive Software satsar på Norden, öppnar Östermalmstorgskontor

Skrivet av Martin Edenström On 22 oktober 2013

Det var ett tag sedan vi hörde ifrån dem i Sverige, men Jive Software storsatsar på Norden i höst. Dario Bezzina från IBM har anställts för satsningen. Just IBM målas ofta ut som en av konkurrenterna till Jive tillsammans med Communispace Corp., Salesforce.com (Chatter), Microsoft (Yammer) och Telligent System Inc. Även tidigare community-fokuserade Drupal har haft sina ”beefer” med produkten.

Det nya nordiska HQ’t placerades på Östermalmstorg i Stockholm. Samtidigt öppnas kontor i Holland och i Frankrike.

Jive Software kallar sig den största och snabbast växande ”Social Business Software” aktören. Bolaget börsnoterades förra året, sedan noteringen har Jives börsvärde ökat med 158 miljoner dollar och uppgår nu till hela 858 miljoner dollar.

http://blogs-images.forbes.com/tomiogeron/files/2011/12/jive-logo1.jpg

Nya produktegenskaper 2013 är bättre ”social media monitoring” samt en del ”enterpriseanpassade” tillägg.

I Sverige har bl a Sony Mobile /Sony Ericsson tidigare varit kund, men de lade ned sitt forum till förmån för WordPress. Just pga. bristande nya kunder hamnade Jive i MKSE ”inaktiva” lista i slutet av 2012.

Säljstöd via iPad med Jive Present

Skrivet av Martin Edenström On 16 oktober 2012

Mobilt, internt säljstöd är en fortsatt hett eftertraktad funktion. Det förstår Jive Software som nu presenterar iPad appen Jive Present för att ge säljstöd och presentationslösningar för säljare.

http://files1.jivesoftware.com/images/products/showpad-up-to-date-28395.png

Själva presentationerna skapas på annan plats. Men organisera, få tillgång och presentera dem går via Jive Present.

Det går även för säljare och presentatörer att ge feedback på presentationer via appen.

AddPro, David Permansson och co. på CapGemini samt EC Software tillhör de som skapat B2B verktyg för svenska företag med iPad på fältet.

 

Jive Software på börsen, bolaget värt 5,1 miljarder

Skrivet av Martin Edenström On 15 december 2011

FUD-anklagade Jive Software som MKSE.com täcker har nu hamnat på börsen i en IPO. Därmed har egna bolaget blivit marknadsvärderat.

Inte mindre än 700 miljoner dollar är javaforum-programtillverkarens värde. Imponerande i en bransch där de slåss mot gratisalternativ som populära phpBB, vBulletin och beef-avsändaren Drupal.

 

http://blogs-images.forbes.com/tomiogeron/files/2011/12/jive-logo1.jpg

Sony Ericsson fimpar Drupal och forum, satsar på WordPress

Skrivet av Martin Edenström On 3 augusti 2011

sony ericsson labs

Update: Drupal-lägret får uppdatera en av sina storreferenser. Ofta omnämnda referensen Sony Ericsson har fimpat Drupal som CMS för sin labbsektion. Den delen länkar numera istället till vanliga startsidan på en gammal, hårt omskriven Polopoly CMS.

En ny, mer omfattnade WordPress-satsning syns i stället i mobiltillverkarens CMS-stall. Det är hårt trafikerade och delvis användargenererade Developer World som tillsammans med svenska Bazooka har fått en uppfräschning och omstrukturering. Tidigare stod WordPress 3 CMS enbart för de olika Developer World-bloggarna.

Men det är en starkt kritiserat omsläpp på WordPress. Det tidigare, licensmässigt rätt kostsamma, Jive forumet på Developer World har stängts ned och användarna kan inte längre ge hjälpt till andra Sony Ericsson-kunder.

Något som väckt starka känslor bland de som supporterar telefonernas java-utvecklingsmöjligheter. Sony Ericsson hänvisar istället till Googles Android-forum.

Men deppa inte Drupal-Sverige, den mer framgångsrika Sony Ericsson-ägaren Ericsson har valt CMS:et i version 6 för sina labbsidor. Projektet föregick Sony Ericsson och ska ha inspirerat dem till deras nu nedlagda labb-projekt. Ericsson-projektet  ska enligt Acquia utförts av amerikanska partners har utförts av Ericsson Research Luleå internt med konsulter från Tieto inblandade, enligt Tor Bjorn Minde.

Här finns heller inte Jive, det artikel-kopplade kommentarerna (”forumet”) sköts av samma Drupal.

Jive släpper Jive Facebook Connector

Skrivet av Martin Edenström On 19 maj 2011

Även en av Yammers stora konkurrenter inom corporate/enterprise social networking-stöd släpper helt nya Facebook kopplingar.

Amerikanska Jive har byggt Jive Facebook Connector som låter användare integrera med Facebook communities, Pages och övrig OpenGraph-släppt content. Denna data kommer då in i t ex Jive’s communities samt system för extern kundsupport.

Drupal i beef med Jive Software

Skrivet av Martin Edenström On 16 april 2010

En CMS beef har växt fram. Properitära Jive Software, som i communitysammanhang är på frammarch både i Sverige och i USA, har offentligt anklagat Drupal för att vara ett dåligt alternativ.

Det förekommer främst på kundmöten men även i folders som ”The unique advantage of Jive Social Business Software over Open Source Software” från javabaserade Jive där det står att Drupal inte är en bra idé eftersom:

  • Drupalleverantörer ge enbart erbjuda bristfällig support
  • Drupal projekt består av löst sammankopplade moduler som inte är långsiktigt kompatibla (inget direkt osanning, kan jag förvisso tycka efter fått ta del av några omfattande Drupalprojekt)
  • Drupalleverans kommer ske utan SLA vilket innebär en säkerhetsrisk,
  • Drupal är en förlegad, tio år gammal plattform (just åldern brukar iaf. svenska Drupal-konsulter använda till plattformens fördel)

Drupal och dess grundare Dries  Buytaert kallar smutskastningen för FUD.

Drupal hälsar samtidigt de släppt Drupal Commons som är en samling med bättre kompatible sociala moduler/extensions/plug-ins inriktade på främst sociala mediafunktionalitet. Bland funktionerna finns integrerad hantering av grupper, diskussions forum, bloggar, wikis och events.

Telia.se på JBoss skaffar WordPress och bygger forum

Skrivet av Martin Edenström On 2 mars 2010

Java- (JSP) och javascript-tunga Telia.se (JBoss Web Server, utan CMS) hälsar att de inom kort kommer lansera ett forum på där besökare kan ställa frågor, dela med dig av kunskaper och ”få nya idéer och tips”.

Vågar MKSE.com gissa på en Jive Software, eller har XCAP lyckats ta en prestigekund? För inte kan Telia fortsätta bygga eget när moderatorer och administatorer ska släppas in 2010?

Hoppas forumlösningen blir bättre än den från 2005 (observera gamla loggan) som webbhotellkundernas tvingas använda.

Dessutom har Telia släppt WordPress bloggen Blogg.telia.se/battreaffarer med 400-500 besökare i veckan som sportar pluggar som All in One SEO Pack 1.6.10, Google Analytics och en trasig (!) WP Super Cache.

Notera att MKSE.com skaffat en ny Jive Software kategori.

Läser du MKSE.com i din vardag? Ge mig din röst i YABA 2010! Det enda som krävs är din epost och ett klick. Allt annat är redan ifyllt!

Bazooka berättar att de tillsammans med Cybercom fortsatt på re-designen av SonyEricsson.com och lanserat nya Developer World.

Sajten ska ha fått ny identitet, design och front-end skapad av Bazooka och implementation i Polopoly av Cybercom. Forumet är en  Jive Software’s Clearspace ® 2.5.7. Developer World är ett community för utvecklare som arbetar med mjukvara till Sony Ericssons mobiltelefoner.

Bloggar har bl a lagts i WordPress (den officiella Developer World-bloggen) samt i Jive Software’s Clearspace ® 2.5.7 (vissa utvecklarbloggar).

När Labs släpptes för runt 8 månader sedan valde Sony Ericsson att köra ett Drupal testskott.

Även Doberman har på egna, nyligen re-designade webbplatsen berättat om deras åtagande 2008/2009 för Sony Ericsson.


Läser du MKSE.com i din vardag? Stöd mig gärna med en röst i YABA 2010!

Jive Software Clearspace på frammarsch

Skrivet av Martin Edenström On 18 januari 2010

Jive Software har haft sitt mest framgångsrika år någonsin 2009. Intäkterna ökade med 85% från tidigare år.

Varumärket, som tidigare uppfattats som ganska amerikanskt och mossigt, har genom satsningar på SharePoint, sociala media, mobila enheter, SAP och social media monitoring tagit flera globala, stora uppdrag och skapat sig ett attraktivt produkterbjudande.

Och javautvecklarna i det tillhörande communityt har börjat samla sig. Vid JiveWorld09 Conference i San Francisco dök runt 300 personer upp.

Kunder till Jive‘s java-baserade Enterprise Social Software lösningar (som Clearspace) i Sverige inkluderar bl a Sony Ericsson (Jive Software’s Clearspace ® 2.5.7 / Jive Software Version: 80207), Stockholms universitet och Umeå Universitet.

Undertecknad har haft nöjet att jobba med en Jive Software integration för UIQ (numera Sony Ericsson).

Gartners syn på de större CMS/community spelarna

Skrivet av Martin Edenström On 30 oktober 2009

Gartner har i oktober månad släppt den nya Gartner’s Magic Quadrant for Social Software in the Workplace.

gartner-magic-quadrant-social-software-workplace

Intressant är att se hur Jive Software och Drupal rör sig uppåt och lämnat titeln som nischspelare.

Sun överger java när Java.net läggs på Drupal

Skrivet av Martin Edenström On 13 oktober 2009

Cognisync har hjälpt Sun Microsystems att konvertera Java.net, ett Java community för utvecklare, till Drupal.

Drupal gänget är roade och tycker CMS-valet för Java-communityt är ”intressant då sajten är så pass tillägnad javafanatiker”.

Java net

Tidigare lösning var en custom byggd sak av O’Reilly Media.

Men Sun har talat gott om Drupal ett bra tag.

Vad hade då varit javaalternativet? Dyra, amerikanska Jive Software med nya Jive Connect (som flirtar med SharePoint, se bild nedan) finns alltid. Men kostar en slant, som sagt.

SVT väljer Josh XCAP och Tieto för community

Skrivet av Martin Edenström On 12 maj 2009

Johan Lundquist på Josh berättar att de kommer leverera en XCAP community plattform till SVT och SVT.se tillsammans med Tieto. Det är även Eva Gidlöf s Tieto som är den officiella anbudsgivaren. Kul för IT-konsultjätten som varit minst sagt passiva i webb- och communitysammanhang, sett till sin storlek.  Även nödvändigt då de senaste månaderna mest handlat om uppsägningar och smutskastning för det oerhört kostsamma Rexnet debaclét.

SVT-upphandlingen var en av de större under våren 2009. Josh berättar att uppdraget består i att vara huvudleverantör av mjukvara, drift och operativ förvaltning av interaktiva funktioner på svt.se.

svt
Sedan tidigare har SVT ett javabaserat Jivesoftware Jive forum.  Forumprogramvaran, som har ett ganska högt pris och en mycket ”amerikansk licensmodell”, går inte att ”bygga in” (i TV-program format) eller ”skala upp” (med funktionalitet) på önskat sätt. Snyggt dock att det befintliga SVT-forumet startades 1970 (se skärmbild ovan).

Det nya forumet kommer troligtvis även integreras med storsatsningen SVTplay för att närma sig Aftonbladet TV och TV4 Replays communityfunktionalitet (XCAP Snack-kodsnippet under flashspelaren respektive FBC-koppling till höger om flashspelaren).

Utöver produktleveransen förväntar sig IDG-delägda Josh få konsultera med en hel del ”hands-on arbete”. SVT.se ligger sedan tidigare på en Polopoly. Josh har tidigare integrerat XCAP med Polopoly CMS på IDG.se. På Aftonbladet är det en Escenic CMS som har integrerats med den svenska communityprogramvaran.

?>