Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘lemoon’ kategorin

FormPipe Software köper lemoon CMS för 4 Mkr

Skrivet av Martin Edenström On 2 oktober 2013

Formpipe Software (W3D3, Platina) köper upp hela CMS-bekantingen lemoon, Den passiva produkten kallas för ett verktyg inom publicering, mobilitet och e-tjänster. Köpeskillingen uppgår till runt 4 miljoner kronor.

http://www.mkse.com/wp-content/uploads/lemoon.jpg

Enbart två års framtida verksamhet får gänget betalt för. Det tidigare nolltaxa- och konsult satsande lemoons omsättning i form av repetitiva supportavtalsintäkter uppgick vid förvärvet till enbart 2 Mkr.

Syftet är att genom förvärvet förkorta ledtiden för lansering av avancerade mobilitetslösningar och ytterligare e-tjänster med integration till Formpipes ECM-produkter.

MKSE’s bevakning av lemoon på senare år har främst behandlat hur gänget tappat kunder till WordPress och EPiServer. produkten hamnade på ”inaktiva” listan för länge sedan.

MoveHome live på lemoon

Skrivet av Martin Edenström On 28 november 2012

Det helt nya varumärket MoveHome har lanserats. Ett nytänkande husföretag som med digitala lösningar ska skapa nya boenden.

Med MoveHome skall det vara enkelt att få inspiration och idéer för att du skall få just det huset du vill ha. Sajten ligger på en lemoon CMS framtagen av ägarbolagets tidigare byrå Milou.

MoveHome marknadsförs och säljs av Trivselhus. de ligger dock själva på en EPiServer (av samma leverantör).

”MoveHome-konceptet vänder sig till en en lite annorlunda kundkategori jämfört med de som annars kanske bygger Trivselhus. Vårt fokus var redan från början att skapa en interaktiv digital plattform som både förenklar och standardiserar processen med att bygga ett hus. ”

säger Roger Simonsson, Marknads- och Försäljningschef på Movehome / Trivselhus.

Enligt Milou ska idag redan över 200 unika huskonfigurationer sättas samman. Per dag.

Team:

 • Dan Håkansson, Formgivare
 • Pontus Olofsson, Utvecklare
 • Daniel Hansson, Utvecklare
 • Christian Levin, Utvecklare
 • Johan Algotsson, Interaktionsdesigner och Projektledare

 

 


Atiendo

Marknadsföreningen i Stockholm kastar ut .NET för WordPress

Skrivet av Martin Edenström On 4 september 2012

Marknadsföreningen i Stockholm, ett nätverk för professionella som arbetar inom marknadsföring, PR, media och kommunikation, kastar ut lemoon till förmån för en WordPress 3 CMS med eget tema.

http://www.mis.se/wp-content/uploads/2012/06/wordpress-100x96.jpg

Hela sajten mis.se, där tidigare det funnits vissa testskott på WordPress, går från .NET-baserade Lemoon 3 till en WordPress installation. Lemoon4 offererades i CMS-upphandlingen, men valdes bort.

All in One SEO Pack, Google Analyticator, upPrev nästa artikel och Easy Columns 1.0 användes i projektet.

MIS.se erbjuder även vid flera tillfällen sextimmars-kurser i WordPress CMS för sina medlemmar. Lärare är Maria Zerihoun.

Tipstack till Pär Abrahamsson.

 


camelonta jobb

Nordens Välfärdscenter byter till EPiServer CMS

Skrivet av Martin Edenström On 8 mars 2012

Nordens Välfärdscenter, NVC, har bytt från lemoon CMS till en EPiServer CMS

.

Nordens Välfärdscenter är en institution under Nordiska ministerrådet, social- och hälsosektorn.
Institutionen rättar sin verksamhet efter de utmaningar som det nordiska välfärdsamhället står inför och bidrar till att utveckla den nordiska välfärdsmodellen. Arbetet syftar till att främja inkludering av utsatta grupper, likabehandling av medborgarna, social solidaritet samt tillgänglighet och kvalité i fråga om sociala tjänster.

Sajten blandar nordiska språk (!) och jobbar i övrigt med en rätt klassisk, svensk kommunal webbstruktur.

Drupal- och EPiServer satsande Ninetech bakom ny SharePoint

Skrivet av Martin Edenström On 3 januari 2012

Ninetech är klara med ett nytt ledningssystem baserat på SharePoint Enterprise åt kunden GrönsaksMästarna.

http://www.gronsaksmastarna.se/filearchive/4/43/logotype.jpg

Företaget från Helsingborg är annars en lemoon CMS kund.

EPiServer-satsande Ninetech (ny EPiServer Premium Solution Partner i maj 2011) har i vinter annars utökat sitt erbjudande med att börja sälja DrupalDet 130 personer stora bolaget är därmed lika breda som IT-bjässarna på börsen.

SSCspace.com satsar på SharePoint 2010

Skrivet av Martin Edenström On 23 augusti 2011

Update: Ninetech är sedan ett tag tillbaka klara med Solnabaserade SSC, även kända som Rymdbolaget, nya intranätsajt på en SharePoint 2010 CMS. Ett projekt som pågått sedan i vintras.

Externa webben har även den uppdaterats. Den ligger dock kvar på en re-designad lemoon 4 CMS. Pyramid har tagit fram deras nya grafiska profil och utkast till design på webbplatsen som Way2IT sedan implementerat.

Nya externa är en boxad sak med små Google map pins och rätt mycket ordinär corp.känsla. Trots det handlar om rymden får knappast de rätt häftiga bilderna stå i centrum.

lemoon blir värsta konkurrenten till sina partners

Skrivet av Martin Edenström On 17 maj 2011

Det blir inte alltför många nyheter om nysläpp på Gunnar Nordström och Rickard Hanssons lemoon CMS (tidigare Mindroute).

Men nu har Cetec i Malmö har nyligen valt lemoon CMS för att skapa en lite lustig flash-tung sak med hackande pilar och en nyhetsticker.

http://www.lemoon.se/thumb/285x132/puffmallkonsultingaddtech.gif

Det mest uppseendeväckande inom lemoon annars är att bolaget, efter gratis-vändningen i fjol, nu valt att göra en ”180 grader” jämfört med alla andra, renodlande CMS-tillverkare och försöker ta tillbaka konsultingen in i huset.

De blir sina säljares och implementationspartners värsta konkurrent, med andra ord. Försäljningen av Way2IT för något år sedan verkar därmed ännu märkligare.

En referenskund till nya lemoon Konsulting finns, teknikbolaget Addtech.

Nej, lemoon, nu beroende av att uppgradera 3:or till 4:or och försöka ta 2000:- i supportavtal för dessa är långt ifrån lika kaxiga som för 36 månader sedan. Det sägs även att säljkontoret i Stockholm är nedlagt.

Nya lemoon CMS releaser från Infobyte

Skrivet av Martin Edenström On 14 mars 2011

Det blir mer sällan vi skriver om plattformen, men här är några nya lemoon releaser från Infobyte:

 1. Den södertäljebaserade advokatbyrån Omina med Advokatomnia.se
 2. Miljöteknikföretaget Ecocom
 3. Tidningen Kurera som bland annat delas ut till butikskedjan Hälsokrafts kundklubbsmedlemmar.

Infobyte har även satt samman ett 9900:- SEK paket med intranätmallar på lemoon.

Rymdbolaget valde SharePoint 2010 av Two

Skrivet av Martin Edenström On 1 februari 2011
Mer om Rymdbolaget på www.ssc.se
Rymdbolaget med ssc.se ska få ett nytt intranät på Microsoft SharePoint 2010 levererat av Two. Samarbetet har precis startats och vänta bära frukt senare under 2011.

SSC.se ligger på en gammal lemoon CMS.

Two meddelar samtidigt att de och Ninetech gått samman och att de blivit ytterligare en av alla EPiServer Premium Solution Partners. Det finns lite väl många sådana nu, ryktas det inifrån EPiServer där modellen kan komma att ses över under året.

Microsoft Dynamics CRM integration i SiteCore och lemoon

Skrivet av Martin Edenström On 10 november 2010

Update: Infobyte har tagit fram en plugin till publiceringsverktyget lemoon CMS som kopplar samman lemoon med Microsoft Dynamics CRM. Främst för att ta emot formulärdata från lemoons standardformulär som Leads in i Microsoft Dynamics CRM. Det ska även gå att skapa serviceärenden eller synkronisera urval av kontaktpersoner i Microsoft Dynamics CRM med användardatabasen i Lemoon. För att på så sätt ge olika kunder tillgång till olika delar av ett extranät.

Det verkar vara ett intressant API. För precis samma dag meddelar danska SiteCore CMS om just integration för Microsoft Dynamics CRM version 3.0 och 4.0 till egna CMS:et. För att fånga detaljerad information av besöksbeteenden via t ex webbformulären i egna marknadsförare-produkten Online Marketing Suite heter det i det fallet. Och denna gång är det en pilotkund av kunden är holländska, och i Sverige konkursade IT-konsulten Qurius.

CamillaLackberg.com lanserad på lemoon CMS

Skrivet av Martin Edenström On 2 november 2010

Populära Camilla Läckbergs Camillalackberg.com valde, numera helt gratis open source produkten, lemoon CMS när den byggdes upp.

Sajten har fått ett multimediautseende med scriptad bookshelf-navigering (och egna scrollbars). Sajten är på engelska och ganska matad med tanke på att det är en författarsajt.

Blogg får ligga externt på en gratis Google Blogger.

I höst har dessutom lemoon® CMS knutit an följande mindre kunder: Advokatbyrån Gulliksson Gulliksson.se som tog hjälp av Borstahusen för sin sajt och valde CMS.

Hydx Hydralik Hydx.se valde lemoon och båtförsäljaren Navigare-yachting.com.

Samt Qsense Scanlight.se släpps i november eller inom kort.

Daymaker valde lemoon CMS

Skrivet av Martin Edenström On 13 september 2010

Daymaker har i september gått live på lemoon CMS, får MKSE.com veta. Cufon och en del jQuery fick de även.

Bolaget mäter kundupplevelser i butiker, per telefon och via internet och omsätter 21 Mkr årligen. Nej, ingen direkt toppreferens från citronmånen när vi nu hör från dem igen.

Cafe.se fimpar lemoon, väljer WordPress CMS

Skrivet av Martin Edenström On 7 juni 2010

Café.se lanserar egna nya sajten baserad på en WordPress med MU-stöd. Designen blir någorlunda intakt. Utrymme har flyttats/skapats för att lägga till nyheter inom sajten som dropdown-menyer, ”Tre saker vi rekommenderar”, ”Cafe på Twitter” och olika teman som använda för att dela upp bilder, intervjuer, vimmel etc.

De nya MU-bloggarna har försetts med snygga URL:er som daniel.cafe.se. Google Analytics håller koll på besökarna och Google Translate finns för artikelöversättning tillsammans med egna (!) Gilla-knappar. Open source cachelösning kommer från W3 Total Cache.

Tidigare låg cafe.se på en lemoon CMS.

Aller Media, med egna 33 tidningar, är den klart mest aktiva WordPress-användargrupperingen i Sverige. Jonas Björk, CTO på Aller Internet, var en del av teamet – som i övrigt främst bestod av inhouseresurser med stöd från konsulter. Som så ofta när Aller är i farten.

lemoon går från 65 000:- SEK till 0:-

Skrivet av Martin Edenström On 26 mars 2010

Magnus Höij tipsar om att lemoon 4.1 av Mindroute i Malmö blir helt gratis.

Varför?

”Våra kunder inte längre är intresserade att betala dyra pengar för tjänster som man kan få gratis på nätet ändå”

Säger Mindroutes grundare Rickard Hansson. Dyrt? Tidigare kostade CMS:et 65 000 kr i engångskostnad (till det kom sedan 13 000 kr/år i support- och underhållsavtal).

Support kommer fortfarande erbjudas i form av ett nytt 2000:- SEK / månad avtal.

Men lemoon källkod går inte open source efter prisförändringen. ”Open source tror vi inte på”, detta då Mindroute vill ta fortsatt ansvar för lemoon. Undrar om det inte ändå kommer bli tufft för .NET produkten. Konkurrensen från andra gratis, och open source, .NET CMS som N2, DotNetNuke och Umbraco är fortsatt stenhård.

Features i senaste version 4.1 enligt tillverkaren är:

 • Dashboard
 • Widgets
 • Formulär
 • Blogg
 • Extranät
 • Forum – Diskussionsforum
 • Multi user
 • Workflow
 • RSS
 • Multi site
 • Multi language

SmartTrusts nya webb på lemoon

Skrivet av Martin Edenström On 16 februari 2010

Säkerhetsföretaget SmartTrust har utökat sitt lemoon CMS användande till både hemsida och intranät. De är en kund sedan gammlat.

På externwebben har lemoon bloggar, en PDF-knowledgebase och lite annat lagts upp.

Får samtidigt ett tips från Infobyte-Pär att Mindroute själva påstått ”att det är väldigt sällsynt att Lemoonkunder väljer annat CMS efter att en gång ha börjat använda Lemoon”.

Way2IT har även producerat Jobblänken, en jobbsajt som även är en del av Internetmedicin.se på lemoon CMS.


Läser du MKSE.com i din vardag? Stöd mig gärna med en röst i YABA 2010!

?>