Might Know Something Else feed Kommentarer Feed

MKSE.com Web Insider Knowledge

Störst på CMS, CXM och E-handel. EPiServer, Drupal, WordPress, Sharepoint och Sitevision

Arkiv för ‘Övriga / Custom CMS’ kategorin

Faktorer som påverkar ditt CMS-system

Skrivet av Martin Edenström On 19 september 2014

MKSE infomercial

Att använda ett content management-system (CMS) är ett logiskt sätt att lagra, organisera och underhålla ditt företag eller din organisations ständigt ökande volymer av innehåll. Oavsett om du använder ett open-source-verktyg som WordPress, eller en entrerprise-plattform som Sitecore, så finns det vissa ofrånkomliga faktorer som kan hämma din CMS-prestanda.

apica_22_9-1

1. Din volym av data, bilder och filmer kommer aldrig att sluta växa
Oavsett vilken bransch du befinner dig i, så är det ett som är säkert: Ditt innehåll kommer att fortsätta växa. All typ av innehåll för din marknadsföring, data mining, frågor om samtycke och nya affärsinitiativ. Allt detta leder till ständigt ny information som publiceras.

Undersökningsföretaget IDC uppskattar att all data växer med 50 procent om året. Eller som Googles styrelseordförande Eric Schmidt förklarat: Fram till 2003, fanns det cirka fem exabytes information. Idag skapar vi fem exabytes varannan dag. Oavsett hur du väljer att se på det, så finns det inte någon som kan förvänta sig annat än en exponentiell innehållstillväxt.

2. Affärer blir allt oftare en film
Du behöver inte söka länge för att hitta webbplatser som erbjuder streamade filmer. I USA räknar man med att det finns 89 miljoner människor som förbrukar 1,2 miljarder online-filmer om dagen. Cisco uppskattar att antalet filmtittare kommer att fördubblas till 1,5 miljarder år 2016.

Med en film kan man erbjuda ett enkelt och lättfattligt sätt att tillgodogöra sig ett innehåll och samtidigt nå tittaren på ett känslomässigt sätt som det skrivna ordet inte riktigt förmår. Men samtidigt som du och din organisation gärna tar emot feedback på ert producerade material, så bidrar samma tittare till att förbruka din bandbredd. Och eftersom en film oftast väger mer än motsvarande textmassa, så gör det här att ditt CMS utsätts för ännu mer belastning. Många länkar idag mot tredjepartstjänster som Youtube, mf. För att få en smidig distribution istället för att påverka egen bandbredd.

3. Optimera innehållet för att inte slöa ner ditt system
Liksom med de flesta tekniska system så påverkas även CMS prestanda beroende på hur det används. Optimerar dina innehållsleverantörer stora PDF-filer innan du laddar upp dem?
Är dina webbsidor full av främmande kod?
Har du optimerat din leverans av film och stora filer.
Har du hela sektioner av föråldrat innehåll som sitter på ditt CMS, men som kan lagras någon annanstans?
Alla dessa ineffektivitetsproppar utgör bara toppen av isberget när det gäller optimering.

apica_22_9-2

Partner med branschledare CMS verktyg

Apica är prestandapartner med ledande verktyg som EpiServer, SiteCore, Atex Polopoly, m.fl.
Apica System kan belastningstesta ditt CMS motsvarande förväntade säsongstoppar som kampanjer, julhandel, mm. för att sedan ta fram rapporter med rekommendationer för hur du optimerar ditt system. Kontakta oss idag för att se hur vi har hjälpt hundratals kunder att förse dem med precis information om hur de har maximerat sin CMS-funktionalitet och prestanda.

Läs mer och kontakta oss

Läs om de långsammaste orsakerna för en seg webb.

Läs om tre faktorer som påverkar din webbplatshastighet och dina affärer

MKSE infomercial

Dea Axelssons storsatsar på omnikanal och e-handel

Skrivet av Martin Edenström On 19 september 2014

Klädkedjan Dea Axelssons har fått en ny VD och storsatsar. Bland annat på e-handel. Den nya releasen väntas senare i år och ska hjälpa kedjan att nå ut till flera med de kärnvärden kunderna i butik uppskattar.

deaaxelssons.com

Den nya satsningen på ehandel kommer samtidigt som antalet butiker, 23 idag, ska fördubblas. E-handeln ska bli en omnikanals-integrerad del av denna butiksutökning.

VD Magnus Ohlsson tror att kedjans starka butikskoncept passar bra med en modern, omnikanalsuppbyggd e-handel.

Idag ligger huvudsajten på domännamnet Axelssons.com (trots att man även äger deaaxelssons.com men inte (!) deaaxelsson.com eller deaxelssons.com eller dylika adresser) på en gammal Sitoo Web hyrlösning. Den kommer fasas ut.

Inköpt CXM används inte, CMS-företagen pushar ut experthjälp

Skrivet av Martin Edenström On 11 september 2014

De teoretiska fördelarna med att logga, skapa och bearbeta en upplevelse, ”experience” webb är lätt att ta till sig. Så pass att försäljningen faktiskt går rätt bra av olika portfolioprodukter från bjässarna SDL, Sitecore, Adobe och Oracle.

Liksom med kombinerade e-handelsprodukter för några år sedan köps CXM-produkterna och modulerna nämligen ofta in ”för säkerhets skull”. De kostar betydligt mindre när andra CMS-licenser ändå ska förvärvas och många större kunder är säkra på att de kommer att användas så fort ansvariga har utsetts och implementationsprojekten dragit igång.

Men det händer inte. Kundföretagen har förtvivlat svårt att utse nya ansvariga roller och hitta tid att starta upp den här typen av projekt i sin befintliga organisation.

Nu agerar Sitecore, och flera andra produktleverantörer, på detta. I Sitecores fall genom Sitecore’s Sitecore Business Optimization Services (SBOS). En ny enhet som fokuserar på att hjälpa kunder att anpassa sin hela organisation efter de nyinköpta CXM-produkterna. De bygger mycket av sina råd på best practice från kunder som faktiskt förändrat sina marknads- IT- online marketing och supportenheter för att arbeta på ett modernare sätt. De har även ”Customer Experience Board Game”, en instruktionsbok och en ”Maturity Model”.

cxm advisor expert service

En tillbakagång till CMS-företagens idag sällan marknadsförda ”Expert services” som var mer efterfrågade då produkterna var råare och mer komplexa att finjustera. Men idag är tjänsterna istället analys av ett företags organisation, ansvarsfördelning, rollsättning, checklistor och andra sätt som ska få företaget att faktiskt använda CXM-produkten.

Adobe var inte helt fel ute då de redan förra hösten sade ”We only speak to top management” till prospekt som TeliaSonera. Något som syftade till att AEM-produkten inte gör någon skillnad i sig. Hela företaget måste förändras från grunden om något ska hända.

CXM Model maturnity

Ett av de mer visuella sätten att starta igång CXM projekt var CX rooms, som MKSE skrev om innan sommaren.

Apotek hjärtat e-handel live på EPiServer och eSales

Skrivet av Martin Edenström On 4 september 2014

Nya responsive commerce lösningen Apotekhjartat.se är släppt. Den nya sajten är responsiv, däremot i bara två steg, och erbjuder fri frakt över 300:- SEK (vilket även kassan lockar med). Dessutom finns ”Populära produkter” (från Apptus eSales) på framsidan, en menynavigering som i flera steg utgår från behov samt en omfattande e-handelssökfunktion (sökförslag, kategorisök, receptförslag etc.). En speciell sökingång finns även för att hitta apotek.

apotek hjärtat

Det är en EPiServer Commerce av Visma Avensia (EPICS paketeringen). Sajten har vidare e-legitimation inloggning (Sirius IT) samt nyss nämnda Apptus Esales (som även listar ”Andra har köpt” och ”Nyheter”) och Google Tag Manager påslaget.

Visma/Avensia pratade redan i april om att de tekniska delarna av installationen var klara, men projektet i sin helhet med contentarbete och test ska löpt enligt plan fram tills idag.

Som nämnts tidigare tog projektet flera turer kring av vem och hur det skulle implementeras, men Visma bestod i blandningen. Det med viss hjälp av EPiServer-underkonsulter från Avensia, de finns däremot inte länge kvar i projektet.

Lite testdata låg kvar och skräpade i skarp miljö vid lansering.

 

 


Tid är pengar under julhandeln

Skrivet av Martin Edenström On 1 september 2014

MKSE infomercial

Säkerställ att din webbplats och mobilapplikation levererar för framgång under julhandeln

Med knappt fyra månader kvar till jul börjar det bli dags för planering av marknadskampanjer, webbplatsen och mobilapplikationens besökskapacitet. Vi svenskar är mycket benägna att konsumera under julen och många e-handelsföretag väljer att lägga resurser på tv-reklam och annonsering för att driva trafik till sajten. I takt med ökad trafik via framgångsrika kampanjer och rådande konkurrens är det viktigt att webbplatser klarar det ökade besökstrycket.

Tid är pengar

Maximalt tre sekunder bör det ta för en besökare att rendera din webbsida. Även under höga trafikvolymer bör svarstiden inte överstiga tre sekunder. Tålamodet hos besökare sjunker, är sajten för långsam kommer besökaren att söka efter motsvarande produkt på en motsvarande sajt. Med långa svarstider tappar man både konvertering och Google ranking. En studie utförd av Amazon visade på 1 % minskad försäljning för varje 0.1 sekunder ökad svarstid*.

apica2_1apica2_2

Apica gjorde en undersökning i samband med Webbdagarna 2014 om hur svarstiderna såg ut för olika sektorer samt hur svarstiden har en påverkan på Google-ranking. Tabellen till vänster är ett resultat av undersökningen av 100 sajter som visar svarstiden för startsidan i snitt för respektive sektor. Den högra bilden illustrerar försäkringsbolags position på Google för sökordet ”försäkringar”, intressant är då att svarstiderna i detta fall följer ranking, snabbare sajt – bättre ranking.

apica2_3

Lasttest påvisar hur förberedd du är för peak-event
Genom att lägga tid på utvärdering av testresultat, åtgärda och optimera eventuella problemområden så är du säker på att ni levererar för framgång under den hektiska perioden i slutet av året. Utvärderingen kommer inte enbart hjälpa dig uppnå en problemfri jul utan även ge dig möjlighet att på lång sikt analysera resultat, optimera och planera för kommande infrastrukturinvesteringar.

apica2_4apica2_5

Huvudfördelarna med lasttester

  • Få reda på om din webbplattform är anpassad till dina affärsmål
  • Använd testdata från lasttestet för att hitta och eliminera flaskhalsar i din webbprestanda
  • Undvik kostsamma investeringar genom att utnyttja aktuell plattform på ett effektivare sätt
  • Ta reda på maxkapacitet. Hur många användare du kan hantera utan att få tekniska problem

”Julhandel är en period som påvisar sambandet mellan svarstider och konvertering. Långsamma sajter kommer att tappa och snabba sajter vinna besökare. Då Google rankar snabba sajter högre än långsamma, kommer besökare lättare att hitta er sajt i sökresultaten. Så spenderar Ni pengar på annonsering och tv-reklam är det klokt att allokera resurser till testning, då man inte får en andra chans under julhandel på Internet”, säger Apicas VD Sven Hammar

Undersökning från föregående julhandel

Läs resultatet av undersökningen från föregående år. Resultatet visar en överraskande stor spridning i svarstiderna mellan olika e-handelsbolag men också en stabilitet och goda svarstider för de flesta. Flertal e-handelsbolag klarade inte spärren på tre sekunders svarstid.

Behöver du hjälp att förbereda din webbplats eller mobilapplikation julhandeln?

Apica ger dig möjligheten att öka din egen kompetens och utföra allt från egna tester genom vår webbaserade lasttestportal till att genomgå fullservicetester som utförs av branschens ledande experter.
Lasttesta enklare webbsidor och applikationer till avancerade användarscenarion, streaming, mm för att verifiera kapacitet.

Sven Hammar, VD Apica
Sven Hammar är en av grundarna till Apica som grundades januari 2005. Som VD har Sven lett Apica från idé till handling. Apica är idag en av de främsta leverantörerna i Europa och USA av prestandatester och svarstidsmonitorering med ett av världen största monitoreringsnätverk.  Sven tillbringar även mycket tid på det Amerikanska huvudkontoret i Santa Monica Kalifornien och har en omfattande erfarenhet av prestandatester både i Sverige och USA.

Över 450 kunder använder Apicas tjänster och expertis för att kvalitetssäkra sin webb- och mobilprestanda. Läs om hur Thomas Cook Northern Europe säkerställer leverans med Apica LoadTest SelfService här

*Källa: Make Data Useful by Greg Linden Amazon.com

Läs undersökning från webbdagarna och om hur svarstider kan påverka Google-ranking här

Om du vill veta mer om lasttester och hur du kan förbereda dig inför julhandeln Kontakta Apica

Starta kostnadsfritt testkonto och lasttesta i 30 dagar via Apicas webbaserade lasttestportal
Registrera för testkonto här

Starta kostnadsfritt övervakningskonto och mät i 30 dagar via Apicas webbaserade övervakningsportal
Registrera för testkonto här

 

MKSE infomercial

Mobila sajter: Större, bättre men långsammare?

Skrivet av Martin Edenström On 25 augusti 2014

MKSE infomercial

Mobila sajter är på snabb frammarsch i Sverige.

apica_infom1

Apica gjorde en undersökning i samband med webbdagarna 2014 om hur olika sektorer anpassade sina sajter för mobila användare. Tabellen nedan är ett resultat av en undersökning av 100 sajter i mars 2014 som visar hur många procent av företag i respektive sektor som har en mobilanpassad sajt, applikation eller ingetdera. Vissa sajter har både stöd för responsiv design och separat App, därav att summan per rad blir mer än 100 %.

apica_infom2

Tydligt är att de flesta nu har mobilanpassad/responsiv design sajter. Men att bara anpassa formatet är ingen garanti för en bra användarupplevelse.

Det finns en klar korrelation mellan mobilhastighet (3G, 4G), mobilasajters storlek och svarstid. Moderna mobilasajter blir med tiden större och mer komplexa, samtidigt så förväntar sig mobilanvändare en allt snabbare upplevelse. Det innebär ett motsattsförhållande mellan marknadskrav på innehåll, form och användarens upplevelse av sajten. En långsam sajt blir snabbt sig egen nemesis.

Det finns en rad faktorer så som nätfördröjning (latency), aktiv bandbredd och mobilens operativsystem och minne som alla kan påverka anslutningshastigheten för din presumtive mobilanvändare.

Alla dessa nät och miljöfaktorer ligger utanför webbutvecklarens påverkan. Viktig är att förstå vad du kan kontrollera och påverka! Den viktigaste enskilda åtgärden som utvecklare kontrollerar är att hålla nere storleken på sidor. Vårt mantra är därför: Designa och bygg dina webbsidor så att de inte blir för tunga. Genom att hålla mobilsajter lättviktiga, kan utvecklare hjälpa sina mobilanvändare att begränsa sin surfkostnad och få en bättre användarupplevelse oavsett nätförhållanden.

Innan vi går in på detaljer, kan det vara intressant att notera lite aktuell statistik om sidstorlek över tid för mobila webbplatser. Storleken har betydelse, vilket visas i en undersökning från WebPerformance-today:

Mellan november 2011 och maj 2014 ökade den genomsnittliga mobila webbsidans storlek från 475 KB till 740 KB, en ökning med 56 %. Även om bilderna fortfarande står för den största delen, har de procentuellt inte ökat så mycket av den totala webbplatsens storlek. Skript och stilmallar, å andra sidan, har nästintill fördubblats mellan 2011 och 2014, medan förekomsten av HTML fortfarande är mer eller mindre den samma.

apica_infom3

Två saker som står ut:

  1. Bilder fortsätter att ta upp för mycket av webbsidans storlek i onödan (62 %, för att vara exakt).
  2. Det genomsnittliga java-skriptet har vuxit storleksmässigt från 96 KB till 175 KB och är nästintill 24 % av sidans genomsnittliga storlek. En anledning till att skript börjar bli skrymmande är för att många utvecklare förlitar sig på tredje part leverantörer, vars skript inte alltid är optimerade. Scripten i sig är ett problem om dom görs av tredje part och i sig riskerar att vara en Singel Point of Failure utanför din kontroll: se blogg Apica

Genom att organisera och förminska innehåll i form av tunga bilder, tredje part skript, optimera stilmallar och använda webbanpassade typsnitt, kan utvecklare förbättra prestandan för mobilsajter avsevärt vilket kommer att uppskattas av dina användare. Hur ligger din sajt till? Första steget till förbättring är att mäta och sätt mål på svarstider och sidstorlek. Har du koll på din vattenfallsgraf?

apica_infom4

För att se hur din applikation renderar i en klassisk vattenfallsgraf och vilka komponenter som tar tid, kan du t ex använda Apicas fria testkonto för webb/mobila webbsidor Apica WPM. Sätt upp en check och se i realtid hur sidan hanteras. För en ren App måste ett webservice script spelas in medan en responsiv sida kan mätas direkt.

apica_infom5

Mer läsning:

MKSE infomercial

CXM portfolio lockar inte kunder till fler produktköp

Skrivet av Martin Edenström On 21 augusti 2014

Förvärvshystierin bland de större aktörerna är uppe på sanslösa nivåer. MKSE.com räknade ut att hela 24,6 miljarder dollar kan ha spenderats de senaste åren på att bygga sina egna CXM- och marketing cloud portfolios.

Drakar som Adobe, Oracle, SalesForce, eBay, OpenText och IBM har köpt upp och förfogar över omkring 15 olika produkter vardera. Produkter de alla säger har ”integrerats” i en portfolio.

Hur ställer sig då de förvärvade kunderna till att även köpa fler system från samma leverantör? Enligt Gene Alvarez, vice president & information technology analyst på Gartner Inc. fungerar det inte alls.

cxm portfolio adobe oracle ibm bestofbreed

Lösningar blir inte bättre över en natt för att 15 olika tekniker ska kokas samman. För det mesta går det inte ens att sammanfoga den mängden system med det tekniska arv som även lever kvar. En sådan strategi fungerar bara i en Powerpoint.

Det enda sättet att få ett fungerande förvärv att byggas in i samma bugghantering, support och centrala releasehantering vore antagligen att helt bygga om produkten enligt en annan produkts bas.

För en e-handlare blir ingenting enklare eller bättre med en större produktportfolioägare. Äger de en licens av en förvärvad produkt blir snarare både licenspriset, supporten och produkten själv sämre för ägaren över tid. Tidigare intervjuer Internetretailer låtit göra visar att det inte är troligt att kunderna skulle köpa in en annan portfolioprodukt av sin nya produktportfolioägare.

Snarare tycker Gene Alvarez att kunder till förvärvade CMS-, sökmotor, analys eller e-handelssystem borde oroa sig då de får en ny, större huvudägare.

Även Gartners största konkurrent Forrester, som myntade begreppet CXM 2011, omvärderade sina huvudrekommendationer vid en sammanställning 2012-2013 och uttryckte att best-of-breed CXM (bäst produkt från olika tillverkare för olika syften, samverkande via API:er etc.) var att föredra gentemot att köpa in samtliga produkter från en och samma tillverkares portfolio.

Svenska Kyrkan köper webb från Wasabi efter större upphandling

Skrivet av Martin Edenström On 15 augusti 2014

Svenska Kyrkan Solna, landets tredje största församling, har köpt in kravställning, koncept, strategi, interaktionsdesign, konverteringsoptimering, responsiv design och integrering av SEO och sociala medier av Uppsalabaserade och WordPress-fokuserade Wasabiweb.

Uppdraget ska förgåtts av en större upphandling där flera aktörer bjöds in. Nu iscensätts en support-plan över 2014 och 2015.

Svenska kyrkan är sedan länge EPiServer-användare och kund till bl a CGI över landet medans huvuddomänen Svenskakyrkan.se ligger kvar på en äldre Content Studio Enterprise Edition 5.6.

Flat-File slår ut vanliga CMS 2014?

Skrivet av Martin Edenström On 15 augusti 2014

CMS-systemens undergång har förutspåtts av vissa under 2014. Tiderna har förändrats och det finns inte länge några argument för att låta tunga, databasdrivna system driva den typ av lätta och snabbrörliga webb som efterfrågas idag.

Flat file cms

Det som ska ersätta system som WordPress, Drupal och EPiServer kallas generellt för ”Flat-File CMS” och däribland syns snabbväxande aktörer som:

De filbaserade systemen är CMS lösningar som sparar allt innehåll i filer och foldrar istället för en databas som ett traditionellt CMS. CMS:en skapar och läser dynamiska sidor och kan därmed snabbare och, av många ansett, säkrare sköta samma uppgifter. Andra argument för Flat File är extremt låga driftskostnader, enkelheten, versionshantering och flexibilitet vid förflyttning av webbplatser.

En annan sak som ska spela in i paradigmskiftet är MKSE.com mantra med den portfoliostyrda systemvärlden. Samma förutsägelse om databasens irrelevans dyker upp då tjänster som Disqus och Vimeo tagit över de vitala kärnsysslorna från CMS:en och en god integration med dessas API (och nödvändiga databaser) är viktigare än att systemet själv erbjuder samma funktionalitet.

Världens mest populära e-handelsplattform

Skrivet av Martin Edenström On 8 augusti 2014

WordPress i samband med e-handel har tagit upp WooCommerce till världstoppen. Redan i februari gick WooCommerce om eBay Magento och blev världens mest använda e-handelslösning enligt BuiltWith.

worlds most popular ecommerce system

Nu ska WooCommerce ha 18 % av all e-handel mot 10 % för Magento.

Liksom i alla CMS-projekt förses även WordPress ofta med e-handel idag. Då blir det en WooCommerce som gäller. Det är den i särklass mest populära modulen att addera till olika teman. Hela 381 000 e-handelssidor drivs med WooCommerce idag och WooCommerce har nu passerat 4 miljoner nedladdningar via WordPress.

WooCommerce 2.2 släpps om några veckor. Här är alla Woo Commerce artiklar om svenska användare och projekt.

Ehandel.se har översatt ett uttalande från Mark Forresten, medgrundare av WooThemes:

”– WooCommerce tillväxt fortsätter att förvåna oss. Allt eftersom att katalogen med nischade tillägg ökar, ser vi imponerande och kreativa implementationer i nätbutiker av alla storlekar – vilket visar på plattformens möjligheter att skala. När vi släpper version 2.2 väntar vi oss en ny våg av innovativa e-handelsintegrationer som använder vårt kraftfulla API. Vi är bara i början av vår explosiva resa.

Vi inser att våra kunders framgång är beroende av deras förmåga att få tillgång till de bästa verktygen för e-handel som gör shopping på nätet roligt, och att nå 4 miljoner nedladdningar indikerar att WooCommerce slår rätt ackord med e-handelsföretag och kunder.”

När modulen först kom 2011 var den inte lika populär.

Waterfront Building släpper ny sajt byggd på PHP med Less

Skrivet av Martin Edenström On 30 juli 2014

X-com är klara med den nya webbplatsen för Waterfront Building i Stockholm. Ägarbolaget Newsec köpte därmed in en responsiv HTML, Less, Javascript och PHP custom produktion. Designen stod Astory för.

Webbplatsen satsar på en ljus design med pressbilder och ett aningen pixligt eget brödtexttypsnitt.

Newsec själva är annars en EPiServer-kund sedan länge tillbaka.

Bäst på Digital Experience enligt Forrester. Fyra sticker ut

Skrivet av Martin Edenström On 28 juli 2014

Update: Forrester har även de presenterat en av årets ”waves”, återkommande genomgångar av CXM-aktörernas nuläge och framtidsutsikter.

På ett och annat sätt är den första rapporten av sitt slag rena döden för klassiska CMS-aktörer.

I premiärutgåvan av Forrester Wave for Digital Experience Delivery Platforms andra kvartalet 2014 återfinns däremot ingen namngiven ledare. Det är nämnvärt att ingen spelare alls anses kommit tillräckligt långt inom CXM-förvärv, integrationer och samarbeten för att hamna i den delen av översikten, enligt Forrester.

De som bedömdes var Acquia, Adobe, Demandware, Digital River, HP Autonomy, SAP hybris, IBM, Intershop, OpenText, Oracle, Salesforce.com, SDL och Sitecore.

De som ligger bäst till inom Digital Experience är Adobe och SAP hybris. De rankas som pionjärer som kan erbjuda det mest kompletta lösningserbjudandet. De följs av aktörerna IBM och Sitecore som inte ligger så många steg efter, enligt Forrester.

Anledningen till att ingen är en ledare är att ingen av lösningarna är att anse som att de fungerar fullt ut och idag kan erbjuda en komplett kedja. Följande är andra åsikter från rapporten om de fyra som sticker ut.

  1. Adobe anses erbjuda WCM, DAM, targeting och social i sitt ”marketing cloud” med analys, media optimization och campaign management. Att det saknas e-handel anses som ett avbräck. Ett välkänt sådant för Adobe som ”partnat” hårt inom området och säkert inte skrattade ihjäl sig den dag de förlorade (?) budstriden om hybris.
  2. SAP hybris är stora inom e-handel och anses även kunna erbjuda WCM, product information management, analys, test och optimisering (gör de?). SAP hybris saknar social och DAM.
  3. Sitecore är stora inom WCM och digital marketing samt erbjuder email och campaign hantering, personalisering, test, optimisering och sociala egenskaper. På ett integrerat sätt. Måste bättre integrera förvärvet CommerceServer.net. Forrester tycker Sitecore behöver bli bättre på att ta in tredjepartsdata.
  4. IBM har på kort tid stärkt  sitt erbjudande genom förvärv som Coremetrics, Sterling Commerce och Unica. Samt Silverpop (som lustigt nog inte nämns). IBM har ett portal erbjudande som innehåller analys och vissa marketing tools. IBM behöver skärpa sig inom gemensamma gränssnitt, innehållshantering, presentation och personalisering samt optimisering.

Skrämmande för svenska EPiServer att de inte ens rankade till undersökningen och skrämmande generellt för alla CMS-aktörer att e-handelsleverantörerna (Intershop, hybris, Demandware, IBM Websphere etc.) i ett nafs anses vara tillräckligt starka inom innehållshanteringsbitarna á la CMS för att kunna ranka högt i denna typ av rapport.

Det kommer bli mycket svårt för CMS-aktörer att sälja licenser parallellt med skiftande eller befintliga e-handelslicenser då analysinstitut som Forrester ser på totalerbjudandet på detta sätt.

Det närmsta en liknande lista som presenterats tidigare var Info-Tech Research Group Lead Management Evaluation lista. Den toppades däremot inte av Forresters ”vinnare”, utan i fallande ordning SilverpopSalesforce Pardot/ExactTarget och Marketo.

Bäst på Marketing Automation enligt Gartner

Skrivet av Martin Edenström On 28 juli 2014

Mitt i sommaren har amerikanska Gartner presenterat sin nya Magic Quadrant for CRM Lead Management. Den kvadrant som även innefattar hypade området Marketing Automation, MA.

Vilka anser då Gartner ligga bäst till inom MA i världen efter andra kvartalet 2014?

Det är Oracle med Eloqua som placerar sig överst som ledare tillsammans med noterade Marketo.

Främsta utmanarna är i fallande ordning Salesforce. IBM och först på en ”femteplats” kommer utmanaren som troligtvis bränt mest pengar inom området, Adobe med t ex miljardförvärv som Neolane.

Nischspelare är SugarCRM, Microsoft, EPiServers partner Silverpop, Callidus Software och långt nere i tabellen återfinns till slut Zoho.

Så blir helt nya SJ.se

Skrivet av Martin Edenström On 18 juni 2014

Nya SJ.se är nära. MKSE.com har tagit del av den beta-version som nyligen släpptes lös.

Den är responsiv, målgrupps- och ingångsuppbyggd samt innehåller en hel del moderna grepp. Satsningen ligger även äntligen på den Adobe AEM CMS/CXM-redo upprättning som handlades upp redan 2011.

sj.se 2014

På nya SJ.se satsas det även på väldigt grafiska typsnitt, flera animerade HTML5-infographics med korta fakta om SJ samt en fixerad toppmeny med inloggning (det är en av de delar det fortfarande måste jobbas på över sommaren). Även menyvalen har vissa animationer. Men de är väl utförda och stör inte.

Det är numera stora ikoner, en utbredd kampanjyta, push för SJ prio medlemskap, knappar till sista minuten och lågpriskalendern samt en ”tyck till” i Usabilla.

CDON.se fimpar mobilwebb för responsiv design

Skrivet av Martin Edenström On 21 maj 2014

Ännu ett exempel på responsiv designs dominans i förhållande till de tidigare mobilwebbarna i silon. E-handelsgiganten CDON, som utreder och testar väl innan de rullar ut något nytt, överger sina 2-3 år gamla separata mobilwebbar för en gemensam, responsiv design.

cdon responsiv mobil

 

Navigeringen har gjorts mobilvänlig, nu finns tillgång till alla kampanjsidor och bättre mobila betalsätt.

Responsiv design missuppfattas ofta för att inte klara av att ”skala och prioritera sett till affärs/konverteringsmässiga funktioner”, vilket inte alls är en omöjlighet om den responsiva designen tas fram på rätt sätt.

responsiv design 2014

Den responsiva designen bygger på den nya CDON.se-design som kom i januari 2014. CDON tror på att ge besökare valet mobilwebb/desktop vid besök. CDON jobbar även med en wrapper som gör att det klassiska sättet att i en desktopbrowser ”skala om” sajten inte ger någon responsiv effekt.

CDON.com har genom åren satsat på e-handelsplattformar som Incordia Scensum (ägs numera av Litium), Apptus sök (båda två från 2008) samt gjorde en större ombyggnation för 1,5 år sedan.

?>