Byggmax.se lanserar imponerande responsive design e-handel

In Community / Facebook Pages, E-handel system, Episerver, Featured, Flash, Google Maps, mCommerce, Responsive Design / Mobilwebb, Streaming by Martin Edenström4 Comments

Byggmax.se fortsätter bygga ut sin minst sagt ambitiösa EPiServer och Commerce Server e-handels- och sajtsatsning. EPiServer Awards vinnaren har inte slagit av på takten sedan 2009.

Ett av de tilläggen från andra och tredje kvartalet är responsive design e-handel (mCommerce). Något som många svenska och internationella kunder efterfrågar, men få lyckats få till ännu. Sajten skalar bra i en fyr-stegs (!) responsiv lösning. I steg två aktiveras t exmindre bilder, i steg tre för enheter som tablets försvinner bygg-videos i 3D och så vidare.

Inför den anpassningsbara desingen har byggvaruhuset även byggt omfattande, interaktiva bygg-videos i 3D (Flash) som driftas hos Qbrick. Vidare finns det numera postnummer-stödd sortiment/lagersaldo/prisinfo för personaliserade butiker (inklusive grafiska typsnitt i “klotter-stil” som tillsammans med personliga bilder berättar om närmsta butik) samt en fixerad topp-bar med varukorg, tips och råd (med speciella filmer) om bygg och sök-fält. Inkl/exkl moms sköts med en checkbox i varukorgen. Snyggt.

Byggmax står även bakom det faktiskt aktiva, och därmed lyckade, Byggmax-communityt Byggla.se på EPiServer Relate+ från 2010 och är en SiteSeeker och Apica test kund. Beställare hos kunden är Mia Berin Kamlén, tidigare Jacob Notlöv.

Bakom lösningen står Cloud Nine. Konkurrenten Bauhaus.se valde nyligen att satsa på Magento e-commerce och XL-bygg ligger på en EPiServer av Nansen. Woody.se och ägarbolaget BE Group har nyligen även de valt skråstandarden EPiServer CMS.

 

Byggmax.se lanserar imponerande responsive design e-handel redigerades 10:31, oktober 30 2012 av Martin Edenström
  • Avatarus

    Har länge varit imponerad av ByggMax webbplats och nu har den blivit ännu bättre. Trots att jag är Drupalist får jag ta happen av för detta gedigna EPI-bygge.

  • Höghus

    Väldigt snygg startsida byggmax

  • Jimmit

    Tycker inte den var speciellt bra, priser hamnar knas i både paddan och luren exempelvis.

  • Optimera och släpp nytt. Cloud Nine berättar om 100 releaser av Byggmax.se genom åren.