Hemtex överger EPiServer för Drupal

In Drupal, Optimizely/Episerver, Viskan, WooCommerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström14 Comments

Det blev Drupal 7 för Hemtex när inredningsföretagets nya Investor Relations samt företagsinformationssajt togs fram. Där finns arkiv, nya funktioner för prenumeration samt pressmeddelandehantering samt allt annat som ryms i ett PR/IR-projekt.

Hemtex

ir.hemtex.com låg tidigare på en EPiServer av Solberg och var även ett EPiServer referensprojekt.

Alert IR står bakom det nya plattformsvalet och produktionen. Projektet omfattade projektledning, koncept, design, gränssnitt, förvaltning och vidareutveckling.

Viskan tog fram Hemtex första e-handel för 4,5 år sedan.

 

 

 

 

 


Atiendo

Kommentarer

  1. Det beror väl på hur man ser på det. Antalet sajter på Drupal kommer rimligen aldrig att komma i närheten av antalet sajter som kör WP. Däremot så för medelstora corporatesajter är det väl inte ett oävet publiceringsverktyg.

  2. WordPress är WordPress och Drupal är Drupal. De har olika områden där det ena eller det andra oftast är bättre. Jämförelse dem emellan är inte relevant. Dock skulle det vara intressant att se en riktig jämförelse mellan EPI och open source alternativ.

  3. Jag kan inte förse dig med någon funktions-, projekts- och förvaltningsmässig jämförelse (för jag är inte kompetent nog för att göra det) men det är inte direkt ovanligt att man går direkt från t ex EPiServer till ett öppen källkodsverktyg. Kan gräva lite i det strax.

  4. Så här ser det ut, senaste årets byten från EPiServer till något av de system som vi identifierar i CMSCrawler.

    WordPress, 39
    Drupal, 28
    Joomla!, 9
    Enonic CMS, 9
    Sharepoint, 8
    TYPO3, 7
    concrete5, 4
    Umbraco, 3
    Vitec Porta,l 1
    WooCommerce, 1
    Ett par ”men” här då:
    1. Vi kan alltså inte längre identifiera alla EPi-sajter. Det innebär att det säkert finns EPi-sajter som vi inte har koll på och som har bytt till något annat (t ex SiteVision som vi ju diskuterat i någon annan tråd).
    2. Det vanligaste bytet är till ”vet ej”, alltså ett system som vi inte kan identifiera.
    Ta det för vad det är, det är best effort, inte absolut sanning.

  5. 8 sajter har förresten bytt från Drupal till EPiServer senaste året. Det vanligaste är att man byter från Drupal till WordPress. 3026 sajter har bytt från Drupal till WordPress, 1812 har bytt från WordPress till Drupal. Om man byter till Drupal från något så är det vanligaste att man byter från Joomla!

  6. Det var inte den typ av jämförelser jag är ute efter – det där är bara matte – jag är mer ute efter den typen av jämförerelser i kundens val – vad det är som gör att de väljder det ena eller det andra.

  7. Det borde väl ni veta om jobbar med Drupal? Jag antar att ni ofta har EPi eller annat kommersiellt mot varandra på shortlist när de är dags för beslut? Oavsett om de väljer Drupal eller det andra alternativet så borde det ju inte vara omöjligt att få veta hur de resonerat?

  8. Det är väldigt sällan någon på kundsidan verkligen har jämfört system sida vid sida. Det är snarare så att det finns en allmän kunskap hos många kunder numera om att open source kan lösa problemen lika bra som proprietär mjukvara. Därefter tittar det på WordPress och Drupal och konstaterar att Drupal är bättre enterpriseval.

    Alltså, beslutet är oftast att köra med open source, inte med Drupal specifikt. Drupal väljs i steg två.

  9. Men motsäger inte du Adam och Mikke varandra här? Mikke säger att WP och Drupal inte kan jämföras, att det inte är relevant. Du säger att det är ett sent val, att man börjar med att välja om man ska ha öppen källkod eller inte.

    Min erfarenhet är att det är ett sent val om man ska köra öppen källkod eller inte. Det är inte längre en strategisk fråga eller en ”religionsfråga” utan en totalekonomisk och förvaltningstaktisk fråga.

  10. Nope. Jag är helt enig med Adam på den punkten. Kunden har ofta gjort ett tydligt val, ”vi vill ha open source”, och sedan när man tittar på vilken typ av webbplats det är man behöver så är valet ofta mellan WordPress och Drupal, beroende på vilken typ av webbplats man i slutändan vill ha.
    Den typ av genomgång och jämförelser som jag är ute efter kan ju inte företag som endast levererar Drupalsajter göra, men en konsult som hjälper kunder att välja just mellan propitära system och open source, kan göra det. Den gamla Bonnierjämförlesen som Jörgen länkar till är långt ifrån relevant längre och bygger dessutom på några felaktiga slutsatser, å andra sian är den så gammal att den överhuvudtaget inte är relevant.

Leave a Comment