ASSA ABLOY skapar film- och bloggapp för sitt KeyPoint intranät

In Android, Intranät, iPhone, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Update: ASSA ABLOY och Involve Communication har nyligen försett de anställda på språng med senaste versionen av egna appen My ASSA ABLOY. Appen bygger på KeyPoint (EPiServer) intranät-användarnamn samt bygger på content från samma datakälla.

http://a3.mzstatic.com/us/r1000/047/Purple6/v4/3d/97/dd/3d97dd80-f3e9-331b-999f-f92c7ab02181/V4HttpAssetRepositoryClient-mzl.qrfnduqa.png-5291995942647761888.175x175-75.jpg

My ASSA ABLOY låter anställda få veta vad som händer hos ASSA ABLOY runt om i världen. Den senaste versionen satsar speciellt på saker som

  • Nyheter
  • Filmer
  • Bloggar

och kommunikationsmöjlighet kollegor emellan. Appen är bland de större satsningarna på rörliga media som ASSA ABLOY gjort.

Appen finns även för Android, den versionen har däremot fått halvdåliga betyg av de anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ASSA Abloy nytt CX-jättekonto för Adobe AEM

iPhone-skärmavbild 1

XLENT Business Integration har stått för lösningsarkitektur samt teknisk implementation av My AssaAbloy.

Peter Johansson berättar att:

” – På front-end har målet varit att nå ut till så många devices som möjligt, därför föll valet på hybridlösning baserad på PhoneGap. Detta gör att vi enkelt kan uppdatera innehållspresentationen i med HTML/CSS/Javascript samtidigt som vi kan utnyttja native-funktioner som push-notifieringar. På back-end sidan har vi Microsoft Azure. Vi pushar ut innehåll asynkront från AssaAbloys intranät till apparna via Azure Service Bus som proxy och Azure Storage som lagring. RESTful JSON servicar för klienterna, SOAP WebServicar för integration mot intranät, AD och kontaktdatabas. Lösningens upplägg gör att kan vi behålla AssaAbloys autentisering/auktorisering samt rollstyrning av innehåll från intranätet och på samma gång erbjuda en App-upplevelse med nativefunktioner till en bredd av devices.”

Tillsammans med Screen interaction har även ASSA Abloy byggt den digitala nycklarappen Assa Abloy Mobile Keys. Den riktar sig däremot till slutanvändare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ASSA Abloy nytt CX-jättekonto för Adobe AEM

Kommentarer

Leave a Comment