Hackare fokuserar på WordPress, Drupal snabbt måltavla

In Drupal, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Säkerhetsbolaget Imperva har släppt en ny rapport som berättar att WordPress-webbar är föremål för hackerattacker 24% oftare än andra system. Faktiskt 24% oftare alla andra system tillsammans (!).

Det är väntat då det är världens största CMS, men att det blivit så pass stort fokus kring just den plattformen borde oroa säkerhetsansvariga hos Automattic.

Att användargrupperna ofta inte är de mest snabbfotade när det gäller att uppdatera till senaste, säkra versionerna är även något som får upp hackares intresse.

”Content management system är det första hackare tänker på när de tar till brute force metoder och gör andra försök att hacka sig in på daglig basis.”

säger Jerome Segura, senior security researcher på Malwarebytes.

0h
efter Drupal sårbarheten uppdagades massantastades system världen över

Det gäller att agera snabbt också. För annars gör hackarna det. Nya uppgifter kring senaste attacken mot sårbarheterna i Drupal 7 open source berättar att tusentals hackare uppvaktade världens alla CMS-installationer bara 7 timmar efter att informationen släpptes.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Leave a Comment