Fyra konverteringsnivåer på EPiServer.com, lever som man lär

In CXM, Microsoft .NET, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

EPiServer med Jenny Westerberg och Adam Blomberg använde sin sponsortid på årets Webbdagarna Stockholm till att berätta om tankarna bakom den egna, relativt nya webbplatsen EPiServer.com.

Baserat på vad man kallar agile marketing tankar från främst Scott Brinker (Chief Marketing Technologist) har man lagt upp flera konverteringsnivåer på egna sajten som alla ska hjälpa till att tilltala olika identfierade målgrupper.

EPiServers prospekts som befinner sig i olika nivåer av sitt intresse för EPiServer CMS och alla ska få sitt på en relativt begränsad startsideyta. Nivåerna är:

  • See
  • Think
  • Do
  • Cuddle

Och beskrivs ungefär som termerna låter. Think är kunder som börjat formulera sin egen syn på EPiServers produkter och Do är de som är nära ett köp.

0st
målgruppsingångar trängs på startsidan

Detta ledde i sin tur till tre ”dolda” målgruppsingångar på EPiServer.com som synliggörs med bilden nedan:

episerver.com

Vidare berättar EPiServer att man är användare av stödsystemen BasecampHQ, Trello och Yammer i sitt egen webbproduktion.

Agile marketing tillämpningen EPiServer nyttjar bygger på fyra steg. Prioritera, göra, mäta och sedan analysera. Agile marketing idén i sig är hämtad från lean produktionen och de agila synsätten i stort.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Martech Map 2023 passerar 11 000 stöd för marknadsavdelningen

Leave a Comment