Snittlön på 153 000 SEK på svenska Salesforce

In Nyheter, Salesforce by Martin Edenström

Att Salesforce, med 131 anställda i Sverige, mår bra på flera plan är uppenbart. Bolaget betalar hösten 2017 ut en snittlön om hela 153 000 SEK i månaden. Det berättar en ny undersökning utförd i November av Creditsafe. Med 153 000 kronor i månaden får de anställda i snitt 1,8 miljoner om året i lön.

Salesforce svenska dotterbolag SFDC Sweden har de fjärde högsta lönerna i hela landet. Bolaget hör också till de minst könskvoterade på samma listan. Hela 84 procent av alla anställda är män. I intervju med MKSE.com i våtas har Salesforce och VD Baman Motivala varit ytterst knapphändiga om sin svenska bolagsstorlek. Men Hitech-buildinggänget är tydligen strax över 130 anställda, får vi samtidigt veta.

EQT, Huawei och King är andra bolag förekommande på MKSE.com på samma lista. Undersökningen gäller AB med minst 50 anställda.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.