Metro lägger 490:- på ny ehandels-plattform, kallas viktigt framtida intäktsben

In Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Metro är inne på gratisplattformen WordPress och WooCommerce då de idag lanserar nya initiativet Inmycorner.se.

Men på mjukvaran har man inte direkt storspenderat. Allt landar på design, struktur och gränssnittskod från öppna ehandelstemat Atelier eCommerce Theme. Som idag kostar 59 dollar, motsvarande runt 490:- SEK. Metro har för vana att utveckla både enklare uppgifter internt och lägga ut annat på mindre webbyråer i Stockholm.

På det prisvärda ehandelstemat ska 15 skandinaviska designers och återförsäljare från och med idag sälja inredning som posters, ramar, belysning, vaser, keramik och hemtextilier. Till Dagensmedia säger Metro Growth Medias strategichef Kia Agerhem att de satsar på e-handel då de har en målgrupp som de:

”Snackar med varje dag, då är det logiskt att vi även erbjuder produkter i linje med deras intressen. Vi vill gärna äga hela transaktionskedjan och e-handel är ett bra sätt att göra det på. ”

Egen e-handel är ett av flera nya digitala intäktsben som Metro, med nya ägare, vill stå på.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Moory Nautics släpper ny Visual Identity, WooCommerce e-handel och paketdesign

Cloudflare används även för CDN och GTM finns på plats.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.