MKSE.com https://www.mkse.com Nyheter om E-handel, CMS och CXM Kundupplevelse Fri, 15 Dec 2017 10:51:34 +0100 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.1 Är Store-in-store framtiden när Royal Design, Clas Ohlsson och Mathem laborerar med sin e-handel? https://www.mkse.com/2017/12/15/ar-store-in-store-framtiden-nar-royal-design-clas-ohlsson-och-mathem-laborerar-med-sin-e-handel Fri, 15 Dec 2017 10:16:06 +0000 https://www.mkse.com/?p=42560 Med H&Ms pågående kris färskt i minne väntas “Store-in-store” blir ett omnikanalkoncept vi får höra mer om under 2018. “Store-in-store”, “shop-in-shop” eller “Store-within-a-store” myntades ...]]>

Med H&Ms pågående kris färskt i minne väntas “Store-in-store” blir ett omnikanalkoncept vi får höra mer om under 2018.

“Store-in-store”, “shop-in-shop” eller “Store-within-a-store” myntades av Joseph Westbrook i England och är populärt i bl a Asien och Israel. Det bygger på att kombinera två, helst kända varumärken på ett innovativt sätt i samma butiksyta. Redan köpvilliga konsumenter kan ta del av den andras utbud med “plånboken redo” och en bibehållen, eller tom. utökad kundupplevelse. Trots att de två varumärkena formellt agerar som helt isolerade bolag.

Förhatliga, höga butikshyror och kostnader för personal/material/städning/kassautrustning etc. kan hållas nere. Men allt bygger på att kombinationen är rätt och inte upplevs som påtvingad hos kundgruppen.

Omnikanalkonceptet där e-handlare behåller, eller skaffar sig, en även fysisk närvaro är här för att stanna. Samtidigt måste de snabbfotade, i digitaleran grundade, e-handelsaktörerna agera lite smartare fysiskt.

“eEquity förväntar sig inte att tjäna pengar på den typen av fysisk närvaro.”

Patrik Hedelin, medgrundare av riskkapitalbolaget eEquity och delägare i Na-kd, Royal Design och Eleven berättade nyligen i en intervju med E-handelstrender om värdet av deras kommande Royal Design butik på Kungsgatan i Stockholm (Sibas nedlagda adress). Samt de nio andra adresser där de öppnat upp fysiska butiker. eEquity förväntar sig inte att tjäna pengar på den typen av fysisk närvaro. Men i närhet till den fysiska butiken kan de direkt efter att butiken öppnat upp se en stigande, ökad e-handelsförsäljning pga. att bli “top-of-mind” hos de stora antalet förbipasserande, fönstershoppande kunderna. Allt givetvis i kombination med SEM, influencer marketing och de övriga digitala säljansträngningar de parallellt sysselsätter sig med.

“I närhet till den fysiska butiken kan de direkt efter att butiken öppnat upp se en stigande, ökad e-handelsförsäljning.”

I samma intervju påpekade även Patrik om H&Ms mycket aktuella problem med enormt kostsamma centrala hyresavtal i balansräkningen. Att via konsumentbeteende och kundupplevelse-data då hitta fysiska butikskopplingar, två varumärken emellan, kan bli en nyckel. Dessutom finns definitivt ytan i de, till stora delar av en vanlig vardag, övergivna butikerna.

Det är inte omöjligt att Clas Ohlsson märkliga allians och strategiska samarbete med Mathem.se har med “Store-in-store” att göra i framtiden. Just nu ska enbart den förstnämndas varor kunna levereras i


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

]]>
Svenska kommunernas favoritval inom CMS. Episerver har tappat var femte kund https://www.mkse.com/2017/12/15/svenska-kommunernas-favoritval-inom-cms-episerver-har-tappat-var-femte-kund Fri, 15 Dec 2017 09:40:30 +0000 https://www.mkse.com/?p=42548 Christopher Kullenberg vid Göteborgs Universitet har via ett script tittar på nuläget gällande CMS-val inom 274 svenska kommuner. Tidigare fanns det säljare från Episerver ...]]>

Christopher Kullenberg vid Göteborgs Universitet har via ett script tittar på nuläget gällande CMS-val inom 274 svenska kommuner.

Tidigare fanns det säljare från Episerver och Sitevision som roade sig med att hålla siffrorna aktuella, men de senaste åren har Episervers fokus hamnat i främst utlandet och vi får istället mest höra om enstaka kommuner som går från proprietär till olika open source lösningar. Därför är det intressant med en helt aktuell siffra inför 2018.

När 274 kommuners hemsidor scannades för CMS och publiceringssystem blev resultatet:

CMS Antal kommuner
Sitevision/JSP 122
Episerver 83
WordPress 18
Apache 11
ASP.NET 10
Umbraco 7
Drupal 5
IIS 4
Apache Coyote 4
phpMyAdmin 2
Joomla 2

Episervers tappade fokus (se lista här) är alltså påtagligt även statistiskt. För en sex år sedan var det jämt skägg mellan de två svenska Java och .NET-CMS:en. Då hade de båda nästan precis 100 kommuner var och lämnade de övriga till open source alternativ och skräddarsydda lösningar. 2013 gick Sitevision om med 104 kommuner mot Episervers 95 enligt en undersökning av nearU. Sedan dess har alltså Episerver tappat närmare 20% av sina kommunala externwebbsreferenser.

Nu är det dessutom hela 18 kommuner på WordPress och 7 på Umbraco som en stark uppstickare. Drupal, som hade framtiden för sig men kommunala, gemensamma initiativ som det i Karlstad, har tappat och ligger nu långt efter de andra två


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

]]>
Electrolux intranät eGate går live på Office 365 https://www.mkse.com/2017/12/15/electrolux-intranat-egate-gar-live-pa-office-365 Fri, 15 Dec 2017 09:29:57 +0000 https://www.mkse.com/?p=42554 Efter en större projektering i mer än ett år har Electrolux nya intranät eGate gått live. Allt på en helt ny Office 365 installation ...]]>

Efter en större projektering i mer än ett år har Electrolux nya intranät eGate gått live. Allt på en helt ny Office 365 installation framtagen av bl a Acando. Konsultbolaget berättade redan i oktober 2016 för MKSE.com att de påbörjat projektet som en del av den “nya digitala arbetsplatsen” vitvaruföretaget ville skapa. Acandos paketerade lösning Acando Collaboration Platform (ACP) skulle användas.

Ralf Larsson, Director Online Employee Engagement and Development, berättar att den nya, sjätte versionen av eGate (6.0) har haft som mål att ompositionera syfte och mål med intranätet. Electrolux kollegorna ska ha uttryckt sig uppskattande direkt efter version 6.0 släpptes.

” – Intranät och andra digitala plattformar har länge varit viktiga för Electrolux arbetssätt som bygger på samarbete, transparens och engagemang. Nu samlar vi dessa verktyg i en modernare, mer enhetlig och molnbaserad lösning som skapar helt nya möjligheter till samverkan mellan våra medarbetare.”

ACP ska ha tagits fram med best practice från ett 40-tal kundprojekt och omfattar redaktionellt innehåll, interna digitala kanaler, samarbete och långsiktig vidareutveckling. Intranätet eGate har tidigare även konsultbyrån Avantime jobbat med. De stod bakom den tidigare mobila tillämpningen av Electrolux intranät.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Avensia vill återuppväcka certifieringshetsen på Episerver https://www.mkse.com/2017/12/14/avensia-vill-ateruppvacka-certifieringshetsen-pa-episerver Thu, 14 Dec 2017 15:44:59 +0000 https://www.mkse.com/?p=42540 Update: Det var ett tag sedan racet om antalet ECD, Episerver certifierade utvecklare, var en viktig, kanske den viktigaste måttstocken för att hitta den ...]]>

Update: Det var ett tag sedan racet om antalet ECD, Episerver certifierade utvecklare, var en viktig, kanske den viktigaste måttstocken för att hitta den bästa partnern i upphandlingar och interna tävlingar. Men kanske kan det fortfarande rådande intresset kring e-handel återuppväcka certifieringshetsen på plattformen, nu på Commerce cert’et?

Avensia tar idag upp ämnet igen genom att stolt berätta att de, troligtvis, har flest antal certifierade Episerver Commerce konsulter i världen. Totalt 35 stycken.

Detta efter de i en fokuserad, intern pluggvända fått ytterligare 11 utvecklare godkända på Episerver Commerce plattformen.

Avensia fick nyligen en ny VD i Niklas Johnsson då Robin Gustafsson efter sju år begärde att få lämna sin position.

Främst i antalet certifierade ECD var, i olika vändor, företag som Sogeti (nu 31 st, ned från 41 st), Knowit (nu 60 st, upp med 5 sedan 2014) och Nansen/Making Waves (nu 36, ned från 77 år 2014). Men senaste året har de alla totalt akterseglats av helt dominerande, offshore-baserade certifieringsmaskinen Niteco (127 st certifierade i Vietnam(!)).

Niteco har, enligt en ny uppgift från Avensia, totalt 30 Episerver Commerce certifierade idag, fem färre än Avensia själva.

]]>
Så motarbetar GoPro.com avbrutna e-handelsköp med AI och kundtjänstkopplingar https://www.mkse.com/2017/12/14/sa-motarbetar-gopro-com-avbrutna-e-handelskop-med-ai-och-kundtjanstkopplingar Thu, 14 Dec 2017 10:18:37 +0000 https://www.mkse.com/?p=42469 Actionkameratillverkaren GoPro var en av talarna under Salesforce stora konferens i San Francisco nyligen. De har en ny uppsättning av Salesforce Commerce Cloud som de ...]]>

Actionkameratillverkaren GoPro var en av talarna under Salesforce stora konferens i San Francisco nyligen. De har en ny uppsättning av Salesforce Commerce Cloud som de kopplat ihop med Salesforce Service Cloud kundtjänst och de ville gärna berätta mer om hur de använder kombinationen.

Lösningen har tagits fram tillsammans med, av Capgemini nyligen förvärvade byrån, Lyons Consulting Group, LLC. Med 300 anställda i USA och England som är specialiserade på Salesforce e-handelsplattform.

Det visar sig att GoPro ofta plockar upp sina intressenter via sociala nätverk, när de en tid senare landar på gopro.com ska kundresan och köpbeteendet anpassats därefter. Detta syns med större, tydliga ingångar till de relativt få produkterna som finns ute för försäljning.

När kunden närmar sig en vara återfinns tillhörande produktrekommendationer som ska ha baserats på individens navigationsmönster, insamlade sociala nätverksdata och tillgängliga demografiska uppgifter. Allt insamlat och tolkat av Salesforce Einstein AI. Återkommer kunden i ett senare skede ska denna data även uppdateras löpande inom AI:t.

“Produktrekommendationer baserade på individens navigationsmönster, sociala nätverksdata och demografi. Allt insamlat och tolkat av Salesforce Einstein AI.”

Men om frågor uppstår finns en, förvisso väldigt liten och inte så självklar, länk längst ned på produktsidan som går till kundtjänstens FAQ-sektion med en inbyggd chattjänst. Allt på Salesforce Service Cloud. Fördelen med att koppla ihop Commerce Cloud med Service Cloud är nu att kundtjänstepersonalen direkt kan se all medföljande data om e-handelskunden och det delvis avbrutna köpet. Sparar tid och ökar förståelsen och upplevelsen. Därefter får kundtjänstepersonalen även stöd i konverterande dialogmallar och second-best offers etc. så de manuellt kan ge alla svar, uppmuntran och direkt i chatten förhindra att kunden lämnar


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

]]>
Vill digitalisera optiker med online marketing och e-handelsplattform https://www.mkse.com/2017/12/14/vill-digitalisera-optiker-med-online-marketing-och-e-handelsplattform Thu, 14 Dec 2017 09:11:50 +0000 https://www.mkse.com/?p=42524 Även optikerbranschen behöver digitaliseras. Med mer än ansiktscannande iPhone X AR-appar. Nu har en ny digital optikerplattform skapad på SiteDirect-plattformen tagit fram. Den går under namnet ...]]>

Även optikerbranschen behöver digitaliseras. Med mer än ansiktscannande iPhone X AR-appar. Nu har en ny digital optikerplattform skapad på SiteDirect-plattformen tagit fram. Den går under namnet IDUN och avsändaren D & Company i Norrköping vill erbjuda optiker en ny webbplats med inbyggd e-handel och vissa möjligheter till digital kommunikation samt kopplingar till olika leverantörer.

IDUN ska erbjuda en optiker att ha många franchisande nätbutiker med ett gemensamt produktutbud, men där varje enskild optikerbutik också kan ha ett eget lokalt utbud av produkter. Varje nätbutik kan också ha egen grafisk profil och unikt innehåll. Dessutom finns en koppling till mobilapp (Android och iOS) där slutkunden kan beställa linser och hantera sina uppgifter.

Danska Independent Optical Group Nordics ApS (IOGN) är första kund av den digitala plattformen IDUN.

Målet är att växa internationellt med IDUN och om fem år ska vi ha ca 2000 nätbutiker främst i Norden, Tyskland, Frankrike och England.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

]]>
Interactive Solutions bygger plattformar åt Uppsalas och Västerås största fastighetsmäklare https://www.mkse.com/2017/12/14/interactive-solutions-bygger-plattformar-at-uppsalas-och-vasteras-storsta-fastighetsmaklare Thu, 14 Dec 2017 09:11:22 +0000 https://www.mkse.com/?p=41655 Interactive Solutions står bakom en ny digital identitet för Widerlöv & Co, en av Uppsalas och Västerås största fastighetsmäklare. De ville ligga steget före ...]]>

Interactive Solutions står bakom en ny digital identitet för Widerlöv & Co, en av Uppsalas och Västerås största fastighetsmäklare. De ville ligga steget före sina konkurrenter i mäklarbranchen och re-designade den digitala närvaron och utvecklade en mer responsiv bostadssajt för köpare och säljare av bostäder.

Allt landade på en custom-lösning, ett egenhändigt utvecklat CMS med kopplingar till branschens Vitec Express. En administrationsplattform med syftet att underlätta och effektivisera mäklare och mäklarassistenters dagliga arbete togs även fram inom projektet.

“- Äntligen har vår efterlängtade hemsida lanserats och jag vill rikta ett stort tack till var och en av er och till er alla gemensamt för ett fantastiskt jobb. Nu är vi tillbaka där vi ska vara, med den fräschaste och bästa hemsidan i branschen.”

Säger Tomas Widerlöv Grundare & VD för Widerlöv & Co.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

]]>
Hjärnan föredrar mjuka paket visar ny neuromarketing studie från e-handlare https://www.mkse.com/2017/12/13/hjarnan-foredrar-mjuka-paket-visar-ny-neuromarketing-studie-fran-e-handlare Wed, 13 Dec 2017 10:04:04 +0000 https://www.mkse.com/?p=42517 Det var ett tag sedan vi tittade på neuromarketing, eye-trackings lite finare kusin och smartare efterträdare inom avancerad beteendeanalys för webb- och app-projekt. För de ...]]>

Det var ett tag sedan vi tittade på neuromarketing, eye-trackings lite finare kusin och smartare efterträdare inom avancerad beteendeanalys för webb- och app-projekt. För de produktägare som har råd.

E-handeln Trendhim har genomfört en neuromarketing EEG hjärnscanner studie tillsammans med Jesper Clement, docent vid Copenhagen Business School. I den kvalitativa studien bjöd de in nio personer för att, med hjälp av en hjärnskanner, ta reda på om testpersonerna verkligen ville ha de typer av julklappar som de själva säger. Syftet med studien var att ge insikter om Trendhims kunder som traditionella marknads- och kundundersökningar inte kunde ge på samma sätt, berättar Martin Johansson för MKSE.com.

Till den klädsäljande e-handelns lycka visade det sig att 88% hjärnor föredrog mjuka paket (eller gav “en stark indikation” i alla fall), samtidigt som enbart 34% sade så. De andra 66% svarade traditionellt att de ville ha hårda paket.

Trendhim.se är en Magento 2 användare, lösningen är utvecklad av holländska Techtwo.

]]>
Förändringar driver 300% fler avslut på Ugg.com nya Salesforce Commerce https://www.mkse.com/2017/12/13/forandringar-driver-300-fler-avslut-pa-ugg-com-nya-salesforce-commerce Wed, 13 Dec 2017 09:31:16 +0000 https://www.mkse.com/?p=42452 Visst är det bekvämt med större varumärken och deras “brand stores“. Har du koll på din storlek hos varumärket kan du lita på att ...]]>

Visst är det bekvämt med större varumärken och deras “brand stores“. Har du koll på din storlek hos varumärket kan du lita på att samma storlek i nya modellen sitter perfekt. En av många anledningar att modejättarna världen över envisas med att fortsätta investera i sina egna e-handelslösningar. Och då gärna på den molnbaserade favoritplattformen med tillhörande fashion-rekommendationer och vertikalstöd, Salesforce Commerce Cloud.

Välfodrade och bekväma Ugg med ugg.com vill gärna sälja ett till par till sina kunder i vinter. Deras Salesforce Commerce Cloud har nyligen uppdaterats för säsongen och Ugg.com/eu erbjuder fri frakt inom nästan hela EU samt fria returer någon månad framöver.

Ugg har på sistone lagt ned mycket tid på sin kundresa för mobila köp på bl a appen. Något Salesforce Commerces dedikerade “Success Managers” verkar lagt mycket tid på att rekommendera under 2017. Salesforce Success Managers är utsedda säljare och rådgivare per större konto som får provision på hur väl de lyckas utveckla den förvaltade, molnbaserade e-handelslösningen med tips om vertikalanpassningar i förhållande till aktuell kampanj eller e-handelstrend.

Mobilt har Ugg i nya uppdateringar även fokuserat på att snabbt få besökare in i sökmotorn, ett beteende som ska leda till 300% fler avslut än alternativa navigationskanaler enligt Salesforce. Dessutom har ett “content reduction” arbete ägt rum inom Uggs mobila kategorisering i menyer, hela 54% ska strukits för att effektivisera shoppingupplevelsen.

Efter en heatmap-övning har helt produktsidorna optimiserats om, vilket ledde till flytt av beslutsval/köpknapp samt införande av nya express checkout-options (Apple Pay/Android Pay)

Det finns Trustedshops.eu stöd och Paypal/VISA/Amex betalkortskassa. Det ska dessutom finnas Adobe Scene7 banner och reklam-stöd samt på Adobe Analytics den nya sajten


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

]]>
Siteimprove scannar din sajt efter GDPR brister https://www.mkse.com/2017/12/12/siteimprove-scannar-din-sajt-efter-gdpr-brister Tue, 12 Dec 2017 14:36:50 +0000 https://www.mkse.com/?p=42501 Danska Siteimprove lanserar idag en lösning som ska hjälpa organisationer att förbereda sina webbplatser att följa den kommande dataskyddslagen (GDPR) genom att hitta exponerade ...]]>

Danska Siteimprove lanserar idag en lösning som ska hjälpa organisationer att förbereda sina webbplatser att följa den kommande dataskyddslagen (GDPR) genom att hitta exponerade personuppgifter som e-postadresser, telefonnummer, namn och personnummer.

“- GDPR är en stor digital utmaning. Att söka manuellt efter personuppgifter är nästan en omöjlig uppgift med tanke på det stora antalet data att gå igenom. Med Siteimprove GDPR erbjuder vi kunderna ett övergripande fågelperspektiv över sina digitala tillgångar och gör alla relevanta webbplatser del i en effektiv granskningsprocess.”

Säger Morten Ebbesen, VD för Siteimprove.

Lösningen hoppas göra det enklare att hitta alla personuppgifter som kräver någon typ av laglig respons eller radering. Dessutom erbjuds en översikt på vilka domäner, underdomäner och IP-adresser som tillhör en viss organisation och de därmed ansvarar för.

]]>
Bostadsföretaget går från Sharepoint till WordPress, klarar WCAG 2.0 AA https://www.mkse.com/2017/12/12/bostadsforetaget-gar-fran-sharepoint-till-wordpress-klarar-wcag-2-0-aa Tue, 12 Dec 2017 08:25:35 +0000 https://www.mkse.com/?p=42494 Update: Markus Olsson, webbredaktör, hör av sig och berättar att SABO (Sveriges allmännyttiga bostadsföretag) med Sabo.se fått en helt ny webbplats. Det ska utgöra ...]]>

Update: Markus Olsson, webbredaktör, hör av sig och berättar att SABO (Sveriges allmännyttiga bostadsföretag) med Sabo.se fått en helt ny webbplats. Det ska utgöra en större förändring, med målet att öka användningen av SABOs kunskap och resurser, och ge användare ännu bättre service.

” – Den nya webben kommer ge ännu större medlemsnytta och göra att allmännyttan blir synligare. Vi spelar en viktig roll i samhället och på sabo.se kommer det att synas på många sätt och för många fler besökare”

Säger Anna-Carin Carnebro, webbansvarig på SABO.

SABO ska även gjort webbenkäter, enkäter, webbanalys och användarundersökningar genom semistrukturerade intervjuer för att ta reda på hur den nya webben ska fungera. Resultatet av det blev sex användarbeteenden som de utgick ifrån i utvecklingen av både funktioner och design. Nu är allt t ex anpassat efter standarden WCAG 2.0 AA.

SABO låg tidigare på Sharepoint men återfinns nu på en WordPress CMS. One Day Interact står för redesign och Iveo har utvecklat lösningen.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Coop introducerar voice för nya appen https://www.mkse.com/2017/12/11/coop-introducerar-voice-for-nya-appen Mon, 11 Dec 2017 10:40:13 +0000 https://www.mkse.com/?p=42485 Daniel Larsson Head of Digital berättar att Coop nu i december tagit steget in i voice. Nu lanserar matbjässen Sveriges första röststyrda inköpslista för ...]]>

Daniel Larsson Head of Digital berättar att Coop nu i december tagit steget in i voice. Nu lanserar matbjässen Sveriges första röststyrda inköpslista för mat i en uppdatering av den frekvent nedladdade Coop-appen för iOS.

Apple blir först ut men Android väntas inom kort. I korthet går det att via ett klick prata med sin telefon “Siri-style”, för att snabbt addera varor till inköpslistan. Extra bonus är all den data Coop nu kan samla in om hur bolagets kunder agerar i den nya kanalen. Kunskap de kan ta vidare till planer med olika typer av mikrofoner och högtalare i butik eller på andra platser i framtiden.

Givetvis är allt inspirerat av nulägets hetaste kommunikations- och navigationsstöd lett av enheter som Amazon Alexa. Som dock kan stoltsera med en tiofaldigt bättre voice hårdvara än en Apple mobiltelefon och där du får fullt “no-screen” stöd från start (du slipper någon typ av inledande touch-moment som upplåsning etc. överhuvudtaget).

Utöver voice stödet ger Coop-appen:

 • Personliga och veckans medlemserbjudanden från Coop
 • Medlemsprogrammet, se dina poäng och besök poängshoppen
 • Massor av goda recept för alla tillfällen
 • Möjlighet att skapa, redigera och dela inköpslistor
 • Koll på dina favoritbutikers erbjudanden och öppettider

Coop-appen hjälper även kunder hitta sina personliga erbjudanden på varor de köper ofta kryddade med erbjudanden på andra varor som Coop tror de skulle tycka om. Coop jobbar med Appcorn i Karlshamn inom iOS och Swift utveckling. De är en Episerver CMS användare för Coop.se och butiksterminaler.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Spot On tar över Ballingslöv e-handelskontot från iStone https://www.mkse.com/2017/12/11/spot-on-tar-over-ballingslov-e-handelskontot-fran-istone Mon, 11 Dec 2017 10:32:41 +0000 https://www.mkse.com/?p=42484 Julia Runfeldt från Spot On hör av sig till MKSE.com och berättar att miljardbolaget Ballingslöv har bestämt sig för att lämna sin nuvarande partner ...]]>

Julia Runfeldt från Spot On hör av sig till MKSE.com och berättar att miljardbolaget Ballingslöv har bestämt sig för att lämna sin nuvarande partner och istället låta Spot On hantera deras nuvarande och framtida plattform. Ballingslöv använder sig av en svensk webbplattform baserad på Litium Studio.

Ballingslöv har tidigare jobbat med den nyligen uppköpta e-handelspartnern iStone samt just litums konsultenhet.

“ – Vi är superstolta över att ha fått förtroende från Ballingslöv att vara deras partner på den här spännande resan och ser fram emot ett långt och produktivt samarbete.”

Säger Lars-Åke Wahlberg, CEO Spot On.

Projektet gäller att ta över nuvarande webbplattform och driva utvecklingen framåt gällande möjligheterna att digitalt möta kund och återförsäljare.Spot On har 30 medarbetare i Jönköping och Göteborg och jobbar även med främst .NET e-handelslösningar på Episerver Commerce och Umbraco.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Ny Salesforce och Adobe AEM partner, Softhouse satsar på plattformarna https://www.mkse.com/2017/12/11/ny-salesforce-och-adobe-aem-partner-softhouse-satsar-pa-plattformarna Mon, 11 Dec 2017 09:59:20 +0000 https://www.mkse.com/?p=42481 Bosnienanknutna IT-konsultbolaget Softhouse har tagit några större CXM- och CMS-uppdrag på plattformar som Salesforce och Adobe AEM på sistone. Softhouse har en ny målsättning att ...]]>

Bosnienanknutna IT-konsultbolaget Softhouse har tagit några större CXM- och CMS-uppdrag på plattformar som Salesforce och Adobe AEM på sistone. Softhouse har en ny målsättning att bli det bästa Salesforce-teamet i Sverige.

Inom Salesforce erbjuder Softhouse projektledare, kravanalytiker, arkitekter, utvecklare och admins som alla ska sitta med i lokala team. Det finns även en genomgång och analysrapport av status på befintliga Salesforce-implementationer som ska se över:

 • Best practices
 • Standard vs. Custom
 • Adoption
 • Underhållbarhet
 • Versionshantering

Och en “Softhouse Success Squad” som ska kunna gå in och ta över olika projekt i nöd.

Utöver modernare kundupplevelseprojekt har de senaste åren ett erbjudande med mobil utveckling på ramverk som Swift byggts upp. Softhouse jobbar med kunder som ABB, Telenor, Tele2, Ericsson, Verisure, EOn, Sony, TeliaSonera, Ikano, ICA, Axis och Försäkringskassan. Bolaget jobbar främst med mer traditionell, agil resurskonsulting inom .NET och java. Bolaget sysselsätter idag 200 anställda på plats i städerna Stockholm, Sarajevo, Göteborg, Malmö, Karlskrona och Växjö. Softhouses historik sträcker sig ända tillbaka till 1996.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Cybercom vinner nya kunder på SiteVision https://www.mkse.com/2017/12/11/cybercom-vinner-nya-kunder-pa-sitevision Mon, 11 Dec 2017 09:45:41 +0000 https://www.mkse.com/?p=42473 Cybercom fixar ännu ett utlokaliserat Sitevision behov. Det är Luleå kommun, Eksjö kommun samt SecMaker som nu har valt Cybercom Group som deras SiteVision-partner ...]]>

Cybercom fixar ännu ett utlokaliserat Sitevision behov. Det är Luleå kommun, Eksjö kommun samt SecMaker som nu har valt Cybercom Group som deras SiteVision-partner berättar Johan Strid. Cybercom ska nu växa med fler utvecklare och har just flyttat in i nya, större lokaler.

Därmed slog Cybercom ut gamla partnern Limepark för Lulea.se uppdraget. Som de vann för fyra år sedan.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Adidas är OK med årliga licensavgifter på 40 Mkr för Salesforce Commerce Cloud https://www.mkse.com/2017/12/08/adidas-ar-ok-med-arliga-licensavgifter-pa-40-mkr-for-salesforce-commerce-cloud Fri, 08 Dec 2017 10:01:25 +0000 https://www.mkse.com/?p=42059 Kanske är Adidas e-handelstid på Salesforce Commerce Cloud mer långsiktig än man först kunde tro med det höga procentuella, licensarvodet? Det visade sig nyligen ...]]>

Kanske är Adidas e-handelstid på Salesforce Commerce Cloud mer långsiktig än man först kunde tro med det höga procentuella, licensarvodet? Det visade sig nyligen att skotillverkaren har gått all in på Salesforce under det senaste året.

Adidas, med självaste CEO Kasper Rorsted, ville prata e-handel (som alla c-levels nuförtiden) och var då en keynote talare vid Dreamforce. Då fick vi veta mer om den integrerade:

 • Salesforce Marketing Cloud
 • Salesforce Commerce Cloud
 • Salesforce Service Cloud
 • Einstein AI uppsättning
 • Salesforce Krux DMP (Data Management Platform)

Lösningen företaget använder. Tillräckligt för att Benioff skulle sätta på sig specialdesignade sneakers hela eventet. Alla dessa lösningar hänger ihop när Adidas under hösten 2017 lanserat bl a en ny AI-försedd native shoppingapp som ska ge en mer personlig upplevelse för kunder baserat på individuell stil och köpmönster. Med Apple Pay / Android Pay “tap-to-pay”. Den lanseras i Europa under 2018.

“Using Salesforce Einstein bots to power their service interactions, Adidas is able to do everything. It is able to handle all those repetitive tasks, those actions, whether you want to make a return, or you want to exchange something.”

Om tre år, 2020 hoppas Adidas se runt 40 miljarder SEK från sin e-handel. Fyra gånger mer än 2016. Är de kvar på Salesforce Commerce Cloud klassiska licensmodell då, utan någon typ av prestige- eller kvantitativ rabatt, kommer de årligen ge 40 Mkr till Benioffs företag. Men samtidigt avslöjas att e-handeln bara kommer vara 50% så stor som vi förutspådde tidigare i år (då estimerades en avgift om 84,5 miljoner SEK per år för Salesforce Commerce-licensen).

Det brukar dessutom tillkomma årliga tjänstetillägg för runt 2 Mkr till 6 Mkr för en genomsnittlig Salesforce e-handelskund. Därtill kommer så klart kostnader för de andra 4-5 svitprodukterna inom Salesforce.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Så jobbar Bonnier Publications med content återanvändning på ny plattform https://www.mkse.com/2017/12/08/sa-jobbar-bonnier-publications-med-content-ateranvandning-pa-ny-plattform Fri, 08 Dec 2017 09:16:05 +0000 https://www.mkse.com/?p=42075 Aftonbladet och Svenska Dagbladets tidigare publiceringsplattform Escenic talas det inte mycket om idag. Sedan det norska bolaget såldes och såldes vidare och till slut ...]]>

Aftonbladet och Svenska Dagbladets tidigare publiceringsplattform Escenic talas det inte mycket om idag. Sedan det norska bolaget såldes och såldes vidare och till slut hamnade långt ned i CCI Europes portfölj har produkten hamnat långt ifrån modern digital kundupplevelse- och ehandelshantering.

Escenic vill numera associeras med Facebook Instant Articles samt Apple iWatch nyheter och nyheter i uppkopplade bilar.

Men en av de svenska kunderna som fortsatt använder CCI och delvis Escenic är faktiskt Schibstedts nemesis Bonnier. Bonnier Publications med alla tidningar är en prestigekund 2017 och de stod nyligen på FIPP Congress 2017 i London där Vice President och Editorial Director Bonnier Publications, Jens Henneberg, berättade hur de använt plattformen för att hantera innehåll med ett större ROI fokus samt sett till att applicera smartare “content-återanvändning” inom områden som print och digital.

“Plan carefully from the beginning where the content will be published in order to get adequate ROI. Set a goal of multi-publication from the beginning. Obviously, the content can be published in print and digital format – but what kind of digital and print products? Think big and broad. You can invest more if you know how to get your money back.”

Sade Jens Henneberg till publiken.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Vlocitys vertikalanpassningar på Salesforce vinner mark i Sverige, Telia storsatsar https://www.mkse.com/2017/12/08/vlocitys-vertikalanpassningar-pa-salesforce-vinner-mark-i-sverige-telia-storsatsar Fri, 08 Dec 2017 08:41:40 +0000 https://www.mkse.com/?p=42448 Accentures delsponsrade vertikalsatsning på Salesforce börjar, vad MKSE.com erfar, få fäste även i Sverige. En av årets stora referenskunder är självaste Telia. Telias ska porterat ...]]>

Accentures delsponsrade vertikalsatsning på Salesforce börjar, vad MKSE.com erfar, få fäste även i Sverige. En av årets stora referenskunder är självaste Telia. Telias ska porterat över 20 (!) tidigare kunddialog- och säljstödssystem till den nya lösningen för att i en konkurrensutsatt situation kunna erbjuda nya och tidigare kunder en mer samlad upplevelse och bättre kundförståelse (inom områden som CPQ – configure, price, quote). Vid all telefonibaserad eller digital dialog, det berättar ett team lett av Telias Digitala Transformation Manager Sari Leppanen i Finland.

Tjänste- och produktbolaget Vlocity med CEO David Schmaier har gjort succe internationellt med sina starkt vertikalanpassade Cloud CRM-versioner av Salesforce. Nu kommer även en femte vertikalanpassning av Vlocity till de tidigare:

 • Communications & Media Insurance (som Telcos fått upp ögonen för)
 • Insurance & Financial Services
 • Health Insurance
 • Public Sector
 • Energy

Speciellt försäkringsbolag internationellt har intresserat sig för det branschanpassade nya stödet inom “Digital Quote, Rate & Apply” för att personligt ge rätt rådgivning och tydligt individuella förslag för en kund. Med DocuSign stöd hela vägen fram till avslut.

Vlocitys imponerande kundlista innehåller efter bara några år på banan Verizon, T-mobile, Sky, Telus, Cellcom Sirael, KPN, Neystar och Green network energy. Förebilder inom området även för svenska Telcos, uppenbarligen.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>
Så förebygger IPsoft rädslan för att Amelia AI ska ta ditt jobb https://www.mkse.com/2017/12/07/sa-forebygger-ipsoft-radslan-for-att-amelia-ai-ska-ta-ditt-jobb Thu, 07 Dec 2017 13:44:27 +0000 https://www.mkse.com/?p=42436 Dagen är kommen då AI intog arbetsplatsen och började utföra just dina sysslor. I alla fall på SEB och Nordnet, två av de svenska ...]]>

Dagen är kommen då AI intog arbetsplatsen och började utföra just dina sysslor. I alla fall på SEB och Nordnet, två av de svenska företag som satsat stort på att effektivisera kundtjänst respektive börja erbjuda robotrådgivning inom värdepapper.

Och Amelias skapare är inte dummare än att förutsåg att deras produkt kan komma att upplevas som kontroversiell. Inte minst för t ex Nordnets nuvarande aktierådgivare eller SEBs kundservicepersonal. IPsoft har därför de senaste åren väl förberett produkten för att tas emot av de blivande produktägarna. Eller “Amelias nya kollegor” som IPsoft gillar att kalla sina kunder. De envisas med att prata om “henne” och inte en mjukvara.

Det är ett, i sammanhanget, extremt användarvänligt och grafiskt gränssnitt som möter produktägarna i den senaste versionen av Amelia. Hjärnkapaciteten representeras av en djupt inzoomningsbar, digital hjärna i 3D med mängder av animerade synapser. Allt grafiskt formgett snarlikt hur moderna Hollywood-produktioner visar på hjärnaktivitet.

Det finns även öppnare dialogrutor i t ex backend-chatten med Amelia som uppmuntrar produktägarna att mata in data från t ex Wikipedia om ett land. För att sedan labba, träna och prata vidare med Amelia om ämnet, ställa detaljerade följdfrågor baserat på vad hon just fick lära sig. Även det delvis som på film (Matrix och helikopterscenen).

Dessutom är de mer detaljerade faserna där kunderna ska träna Amelia i olika kunddialoger minst lika enkla att hantera som de när en kundresa målas upp med drag-n-drop i t ex en Marketing Automationprodukt (se bild). Sammantaget erbjuds en känsla över kontroll, vänlighet och att de ändå är människan som har kontroll över den artificiella intelligensen.

Pedagogiken och användarvänligheten ser till att både sälja produkten och inte avskräcka. Något som kan spela stor roll för IPsoft när de vill in hos flera svenska kunder.

]]>
Ghostery välkomnar GDPR med egen AI, vill döda de 79% som spårar data i hemlighet https://www.mkse.com/2017/12/06/ghostery-valkomnar-gdpr-med-egen-ai-vill-doda-de-79-som-sparar-data-i-hemlighet Wed, 06 Dec 2017 08:04:49 +0000 https://www.mkse.com/?p=42421 Ghostery kom på tapeten för några år sedan då deras plugin för Chrome snabbt redovisade för gemene man hur många kakor och script som ...]]>

Ghostery kom på tapeten för några år sedan då deras plugin för Chrome snabbt redovisade för gemene man hur många kakor och script som loggar vårt webbeteende varje dag. Därefter blev företaget en opt-in aktör med en egen portal där mer nojjiga surfare kunde meddela sitt medgivande eller nekande till alla olika avsändare av Cookies och spårningsscript.

Under onsdagen berättar Ghostery om nya version 8 som försetts med en AI-driven teknologi och ett nytt ”Smart Mode” som ska göra det ännu enklare för vanliga att skydda sin integritet.

“Ghostery vill göra anti-spårning till mainstream.”

En aktuell studie från Ghostery visar att dagens annonsdrivna ekonomi har kontrollen över spårning förlorats. 8 utav 10 webbplatser innehåller tredje part spårningsskript som “förföljer internetanvändarna”.

Studien menar att hela 79 procent av alla globala webbplatser spårar personlig data i hemlighet. Idag övervakas 60,3 procent av alla webbplatser av Google, följt av Facebook med 21,7 procent. Andra stora spårnings operatörer är Comcast, Twitter och Amazon, följt av ett stort antal mindre aktörer.

Ghostery släpptes 2009 och har över 7 miljoner aktiva användare per månad.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

]]>