Fullt designfokus i ny headless, prestandafokuserad e-handel ska öka Vålamagasinets omsättning

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Digitalbyrån Cloud Nine berättar för MKSE.com att de just lanserat ny e-handel och design åt Vålamagasinet, återförsäljare av möbler från välkända varumärken och formgivare.

Inredningsbutiken Vålamagasinet i Uppsala har ett sortiment av cirka 200 varumärken och närmare 20 000 produkter i en butiksmiljö på 1800 kvm. Den nya e-handelslösningen med design och teknik i fokus ska öka Vålamagasinet försäljning är förhoppningen. Varje detalj i designen ska vara omsorgsfullt skapad och utvald, varje funktion ska ha anpassats för att upplevelsen ska andas design. Användarupplevelsen kommer på första, andra och tredje plats för Vålamagasinet.

“ – Vålamagasinet har arbetet med kvalitet och design sedan 1896 och vårt mål har varit att bygga en e-handel som återspeglar all den inspiration och kunskap vi samlat på oss genom året samt att erbjuda marknadens mest genomtänkta utbud av designmöbler och accessoarer. Vi är nu otroligt stolta över att kunna presentera vår nya e-handel i samarbete med Cloud Nine. Vi har nu nått vårt mål och ser fram emot att få visa den för alla som brinner för design och heminredning.”

Säger Anette Lindh, Webmaster på Vålamagasinet. Webbplatsen ärutvecklad headless med frontend-ramverket React på plattformen Litium.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E-handelsrådgivaren växer, tar toppchef från krympande Columbus

En av projektets utmaningar var att få till formgivning kring Vålamagasinets mångfald av varumärken och formgivare – alla med sin egen tonalitet på t ex bildmaterial. Cloud Nine ska därför tillsammans med Vålamagasinet löst utmaningen genom att ta reda på nya produktbilder, på vit bakgrund, för samtliga 20 000 produkter.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bebo Objects köper in ny Litium 8, uppdaterar digitalt ID
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss