American Express, Hanna Riberdahl, IAB, ica, Kantar Sifo, Kry, McDonalds, Samsung, Synsam, tu, Volvo Cars Analys / Statistik, DMP, Data Management Platform, Nyheter

Google ansluter till McDonald’s, Volvo Cars, ICAs svenska satsning på annonsmätning

In Analys / Statistik, DMP, Data Management Platform, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Digitalt fokuserade marknadschefer som Christoffer Rönnblad, McDonald’s, Per Carleö, Volvo Cars, William Sävblom, ICA Karl-Oskar Tjernström Samsung, Michael Grimborg Synsam, Kristoffer Stenqvist KRY samt Pirjo Svedberg MMS, Yvonne Pernodd Kantar Sifo, Mats Rönne Outdoor Impact, Charlotte Thür IAB och Tobias Lindberg TU har alla skrivit på för det globala nätverket ”Cross Media Working Group” som har skapats av WFA för att skapa bättre ordning i all annonsering oavsett kanal eller media. Ett initiativ som i Sverige drivs främst av Sveriges Annonsörer.

Nu får de en riktig tung förespråkare med i gruppen i form av svenska Google.

“– Vi är väldigt glada över att Google ansluter sig till Cross Media Measurement-initiativet även lokalt i Sverige. Det är viktigt att vi har ett engagemang från flera olika typer av medier, inte minst de stora digitala spelarna, när vi ska ta fram en lokal standard och gemensamma riktlinjer för medieköp i Sverige.”

Säger Hanna Riberdahl, vd för Sveriges Annonsörer. Man har tagit fram ett globalt ramverk för Cross Media Measurement som kan appliceras på lokala marknader. Målet är att underlätta för annonsörer att planera och utvärdera marknadsinvesteringar samt att ge mediebyråer och mediehus bättre förutsättningar för sitt arbete.

“– Vi ser fram emot att vara delaktiga i detta branschinitiativ på lokal nivå och gemensamt arbeta fram lokalt anpassade ramverk och riktlinjer för medieköp i Sverige. Frågor kring mätningar är några av branschens stora utmaningar just nu, min förhoppning är att vi tillsammans ska kunna bidra till att göra det enklare för annonsörer att planera och utvärdera sina reklaminvesteringar på ett bättre sätt.”

Säger Carsten Andreasen, Google.

Vi har mer på samma ämne:  EY köper upp Doberman för 40 Mkr, satsar i svårare tider.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss