Husqvarna digitaliserar svenskarnas gräsmattor, ny app och abonnemangstjänst

In Microsoft .NET, CXM, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Husqvarnas digitala transformationsteam har tagit fram ett nytt tillägg till egna portföljen och tjänsteutbudet igen. Den följer på den påpassliga och innovativa tjänsten med Batterybox som släpptes redan 2017. Batterybox var en tjänst motsvarande Instabox där det gick att låna hem dyrare Husqvarna maskiner med självbetjäning via ett låst skåp som öppnades via en framtagen app. Satsningen har sedan dess tagits bort från de köpcentrum där boxarna stod uppradade.

Nu är det slutprodukten, gräsmattan som Husqvarna vill hjälpa svenskarna att ta hand om med en ny digital tjänst och ett typ av abonnemang företaget står bakom. För summan av 15 540 SEK per år lovar företaget att ta hand om svenskarnas torra gräsmattor. Allt i den nya tjänsten och satsningen klipptgräs.se. Det är främst Husqvarna Automowers som lånas ut och under en säsong körs ut till tomten. Därefter startas klipparen upp och gräsklipparen övervakas på distans av Jönköpingsföretaget själva. T ex kantklippning sköts var 14:e dag samt Husqvarna tar hand om all teknisk skötsel och underhållet inför vintern då maskinen hämtas tillbaka. Det ingår även en ny app där gräsmatteägaren kan se vad maskinen gjort, eller starta upp klippningen manuellt.Mer service, men totalt aningen dyrare än att låta grannbarnet gå ett varv med gräsklipparen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sitecore klev in hos Honda efter Adobe AEM end-of-license, nytt prestigekonto

Husqvarna släppte även förra sommaren en tjänst tillsammans med Ihopa.com där det gick att att samäga t ex fyra personer och hyra en mer avancerad häcksax för 1100SEK per person eller en Automower för 15 000 SEK per person.

Husqvarna är en Sitecore CXM användare för egna webben och e-handeln. Husqvarna är även en del av den omfattande svenska samarbetsgruppen Combient inom digital transformation där just denna typ av affärsutveckling och innovation diskuteras fram i grupp.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  VD-rotation av ägarna, SAP-gänget ryker på Sitecore och CDP-chefen samt IFS-ledning tar över
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss