aws, Azure, Google Cloud, ica, ICA Gruppen, Ocado Cloud / Förvaltning, CXM, DMP, Data Management Platform, Nyheter

ICA Gruppen satsar på Google Cloud som primär molnplattform, har även AWS och Azure

In Cloud / Förvaltning, CXM, DMP, Data Management Platform, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Google är nöjda med att fått ännu en av landets största IT-köpare med på egna Google Cloud GCP molnaffären. Det är ICA Gruppen som efter molnutredningar påbörjat ett större arbete och en stor teknisk transformation där de ska lyfta sin nuvarande on-prem BI/DW-plattform till en ny Google Cloud Platform (GCP) miljö.

Genom att skapa en ny plattform från scratch hoppas ICA även kunna genomföra ett mer strategiskt molnarbete där de vill både höja IT-säkerheten, prestandan och skalbarheten i egna miljöerna. Samt möjliggöra verksamhetens ökade behov av analys och teknisk förståelse. Arbetet leds just nu av ICAs egna interna DevOps-team.

Liksom i Telia-fallet drar svenska Google nytta av de andra konsumentinriktade stöden man tillsammans med ICAs ditialiseringsteam jobbat på. Som den funktion för röststyrning med svenska Google Assistent ICA utvecklade för något år sedan.

Vi har mer på samma ämne:  ICA Elis är född, nytt AI och influencer-initiativ

ICA ansluter därmed till de stora svenska “GCP-husen” IKEA och Telia viVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.