Modeprofilen föredrar Instagram Shopping framför Bambuser live shopping ”För många klick”

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

På börsen är fortfarande gamla videotjänsten Bambuser en favorit (upp 385% på ett år) med ett internationellt fokus på heta trenden live shopping. Inte minst då ett uppköp eller eventuellt samarbete med Klarna i USA kom på tal under onsdagen. Mindre talas det om att det fortfarande finns många faktorer som talar mot tjänsten. Det är allt fler kunder som berättar de lärt sig mycket på att ”testa live shopping”, men som därefter inte fortsatt, några av dem har vi skrivit om här. T ex Lyko var tydliga med det, tidigt.

Tjänstens stora svaghet är distribution, upptäckbarhet och marknadsföring. Gemene man hänger inte så återkommande på Na-kd, Soft Goat eller Stronger e-handelsdomänen dagligen. Därför missar många själva liveeventet. Det saknas en mer välbesökt arena och marknadsplats som hjälper fler e-handlare att hitta fram till tjänsten – vid exakt rätt tillfälle. För det är livekänslan som gör tjänsten.

Ehandel.se med Johan Svensson började för några veckor sedan adressera detta i egna samlingstjänsten https://showroom.shopping. En bra idé så länge som besökarna lär sig den URL:en och återkommer till just den samlingssajten i sin stressande scrollande och flippande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  D2C kämpar mot glömska och plånbok, I säng med fienden, till okreddiga varuhus och fysiska hyreskontrakt

En idé Bambuser hade, som MKSE.com’s Martin Edenström hyllade i några inlägg på Resumé, var samarbetet med Aftonbladet.se (som äger återkommande besökare-faktumet). Direkt på första löpet. Men det verkar också varit en (kanske dyr) engångshändelse och ett samarbete som inte Bambuser hade råd att fortsätta med.

I just ett av showroom.shopping eventen, Rockstarz in E-commerce sändningen av svenska Zellma, adresserar Soft Goat grundaren Ebba von Sydow (bild från live shopping debuten här i september 2020) att de valt bort Bambuser live shopping under pandemiåret. Detta för att hon ständigt tänker på besökarna och att de vill ”undvika extra klick för köp”. Därför föredrar hon och hennes e-handelsföretag nya Instagram Shopping live shopping istället. Där kan svenska företag, efter att kvalificerat sig hos Facebook, ansluta egna e-handelskatalogen via några API-klick, skapa Stories shoppinghändelser och sprida sin sändning direkt i appen och egna flödet. Där användarna helt klartDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Giosg köper aktör inom live shopping


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon