Prototyping av Nordic Morning Ottoboni tog hem Riksbyggen.se uppdraget, kundlistan går i vågor

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE.com har tidigare nämnt att antalet referenser, och specifikt Episerver-referenser från Ottoboni (under namnändring till Nordic Morning) gått i vågor under 10-talet.

Ett större case på plattformen som de vunnit de senaste 12 månaderna är det nylanserade för Riksbyggen och Riksbyggen.se. En kund som tidigare jobbat med Knowit för sina Episerver-projekt. Där har Ottoboni först ansvarat för att ta fram koncept, design och utveckling av de nya webbplattformarna bonumseniorboende.se samt riksbyggen.se. Designen ska tagits fram hel baserad på olika användartest och ska ha byggt upp med prototyping-stöd.

” – Prototypen har varit ett centralt verktyg. Du kan snabbt identifiera nyckelfunktioner som sparar mycket tid och resurs. Dessutom är det en väldigt bra plattform för övervakning och mätning.”

Säger Wictor Stiebel, Account manager Ottoboni. Riksbyggen med 2400 anställda har även köpt ett nytt CRM-system från Microsoft samt bytt ut en äldre mer spretig it-miljö och gått över till standardsystem.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Memira köper in Salesforce Marketing Cloud, kombinerar flera sorters data

Men Ottobonis Episerver-kundtillförsel är intressant. För vid en närmare genomgång blir det ännu tydligare. Under de två åren 2014-2015 vann gänget alla möjliga uppdrag såsom:

En tillförsel av större digitalköpare som borde kunna hålla vilket 100-200-mannabolag som helst sysselsatta och likvida. Om man inte haft en stor bänknötning och prisat in sig så klart. För Ottoboni verkar helt klrat haft sälj- och leveransperioder. För innan 2014-2015 får vi hoppa tillbaka två år som 2012 för att hitta de stora vunna Episerver-uppdragen, de var då fina, stora referenser som:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Finansinspektionen senaste myndigheten som satsar på ett amerikanskt Pega low-code verksamhetssystem

2012 var även ett år som även ledde till att Ottoboni utsågs av Episerver till ”Årets utmanare” vid Partner Awards. Samtidigt redovisades det knappt några nya kunder (specifikt på Episerver-plattformen) 2013 respektive 2016. En utmaning för VD:n Anne Årneby, sedan åtta månader tillbaka, att ta tag i och hitta bättre kontinuitet och stabilitet inom. Om Episerver fortfarande är föredragen plattform för konsultation.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment