Runda prispressarna med smart copy-paste CRO

In E-handel, Nyheter, Omnikanal by Martin Edenström

I jakten på att öka egna lönsamheten, få kunder att stanna i den egna ehandeln och framförallt få ned utgifterna som betalas ut till prisjämförelsesajter som Pricerunner och Prisjakt tar ehandlare till nya grepp. Det berättade Conversionistas John Ekman om i detalj under vårens Webbdagarna Stockholm.

Han använde ett exempel som blivit kutym bland olika typer av användare. Men som först nu ehandlare börjat agera på. Det har visat sig att många e-handlare passerar en e-handel enbart för att kopiera (copy-paste) det unika, och ofta rätt komplexa och långa varuidentitetsnumret eller namnet från en ehandels produktsida. Därefter klistrar de in samma term i Prisjakt eller Pricerunner och går eventuellt vidare till en billigare e-handelsplats.

Fler artiklar om ämnet:  Det ska Curamando göra med Coversionista förvärvet, Acquisition tillsammans med Konvertering

Därför uppskattade John Ekman vitvaruhandlaren WhiteAways CRO-anpassning och innovation för att få bukt med problemet. De hade lagt till ett javascript på varje produktsida som med en trevlig “pratbubbla” påtalade för besökaren att vill de ta detta produkt-ID vidare till en prisjämförelsesajt ska WhiteAway minsann se till att matcha priset direkt nu. Förhoppningsvis stannar prispressaren på sajten och WhiteAway vinner en kund.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, KI, Avanza och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fler artiklar om ämnet:  Stiga flyttar över Stiga.com, StigaGames och StigaTabletennis till Adobe Magento 2 e-handel
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss