1% Drupal Gardens mot 99% WordPress.com

In Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Hur går det för Drupal Gardens då? Acquia och Dries Buytaerts WordPress-utmanare har nu dubblat siffran användare från beta-perioden 2010. Men det tog nästan ett helt år, eller lika länge som produkten var ute i "stängd" beta. Acquia säger att det finns 60 000 användare. Det betyder att strax under 100 personer dagligen har skaffat konton under året. En imponerande siffra, men med tanke på Drupals varumärke, all marknadsföring av Gardens och framförallt jämfört med WordPress... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Det lär finnas många helt contentinaktiva WordPress-bloggar oxo. Jag antar att dina 60 miljoner är baserat på antalet nedladdningar snarare än aktiva användare?

  2. Gardens är en lösning i jakt på ett problem. Det största försäljningsargumentet tycks vara att det är just Drupal-baserat, men hur stor del av den tilltänkta kundkretsen bryr sig om det?
    Ett annat problem är designen. drupalgardens.com ser mossig ut jämfört med konkurrenter som squarespace.com och wordpress.com.

  3. Vad jag vet så finns det inte 60 miljoner konton på wordpress.com – var har du fått den siffran ifrån? När jag kikar in på WordPress.com så står det 396,236 i dag. I sig imponerande, men inte samma siffra som 60 miljoner direkt. Och kom igen, ”ingen vet vad det är”. Om det nu är 60000 användare så är det i alla fall 60000 som vet vad det är. Och jag förstår inte det eviga järmförandet du gör mellan WordPress och Drupal. Jag ser personligen inte WordPress som en konkurrent till Drupal, det är closed source som är våra gemensamma konkurrenter.

  4. Det där är väl att jämföra äpplen med päron – om du ska jämföra tjänsten wordpress.com med tjänsten Drupal Gardens så måste du ju jämföra tjänsterna, inte tjänsten Drupal Gardens mot hur många WordPress sajter det finns. Statistiken gäller enligt den sidan ”WordPress Sites in the World”.

  5. Ser att den första statistiken jag hänvisade till gäller daglig användning. Så om man ska gå enligt WordPress.com – statistiken som du hänvisar till så är det alltså hälften av dessa 60 miljoner som hostas av WordPress.com – det vill säga 30 miljoner, vilket givetvis är grymt imponerade. Dock så ser jag fortfarande inte meningen med jämförelsen. Det som borde vara relevant är att jämföra blogger.com med wordpress.com – det är ju trots allt mest bloggar det handlar om.

  6. SLUTA SÄG BLOGGAR MICKE! www.readwriteweb.com/cloud/2011/11/how-emusic-scaled-wordpress.php

  7. Och varför ska man sluta säga det? WordPress är främst något som används som bloggverktyg (och självklart kan du använda det som ett fullskaligt CMS också), och på den statistiksida som Martin hänvisar till skriver WordPress.com själva att det är en bloggprogramvara. WordPress tycker för övrigt ett långt bättre bloggverktyg än vad Drupal är out-of-the-box. Och Blogger är ju som namnet säger just dedikerat till just bloggar. Så jag förstår inte din upprördhet, signaturen ”ARG” ;-)

Leave a Comment