MåBra och Shortcut.nu, tidningsreferenser som lämnar EPiServer

In Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Många ögon på Allers Förlag och decembersläppet av nya MåBra samt nästa års ny-lansering av Shortcut.nu. Efter Bonnier-affären är de två ofta namngivna, stora EPiServerbaserade mediasajter.

Eller inte. Sajten MåBra är förvisso idag på en gammal EPiServer 4 utan friendly URL:s, men den lämnar i december plattformen för att gå över till Allers generella favoritval WordPress.

Senast bytte Svensk Damtidning från EPiServer till WordPress och i koncernen har tidningar som:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Klövern byter ut allt kommunikativt och all martech, nya lanseringar

Tidigare i år lämnat EPiServer.

Nya MåBra / mabra.com som eligt plan står klar i slutet av december ska enligt Allers Anna Eriksson vara snabbare, snyggare och mer innehållsrik samt ha expertsektion, bloggare och fler nyheter och tips inom alla ämnen.

allers_wordpress

Allers har tidigare 2008/2009 jobbat hårt med att fasa ut EPiServer på alla koncernens mediasajter, pga. att få bättre prestanda och stabilitet.

Även den tidigare stora EPiServer Community referensen ShortCut (ofta nämnd som mediasajt tillsammans med t ex Tasteline) lämnar EPiServer senare i år eller i januari 2010. YouMeet i Växjö Stockholm/Skövde ska tagit hem uppdraget att porta från en gammal EPiServer Community/StarCommunity 3 samt leverera en UM5, ny design och ny funktionalitet. Lägre totalkostnad ska ha varit ett av skälen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hårvårdsproduktföretaget handlar upp ny partner, bygger e-handel

Utöver Bonnier är de mediereferenser som då EPiServer CMS har kvar att ”luta sig mot” (om man kan kalla dem så):

Kommentarer

  1. Sedan när kommer företaget Youmeet från Växsjö? Vad jag vet så sitter utvecklarna i Skövde ;)

  2. Som jag tidigare nämnt så har chic.se aldrig legat på EPiServer. Det var också 1,5 år sen den lanserades.
    SOLO har inte heller varit en EPiServer-installation. Annars stämmer det ganska bra :)

  3. Allers har ju haft ett mindre helvete med EPI. Det har varit svårt att jobba med och massa med funktioner de velat ha har aldrig levererats. Så det är ju inte alls konstigt de lämnar det sjunkande skeppet.

    Då en hel del av deras mindre tidningar saknar redaktionellt system tycker jag det är klokt de hoppar på wordpress. Hostingen går ju med ifrån Windows plattformen till unix. Bonnier, titta och lär!

Leave a Comment