Infobyte: Byte inom Open Source verktyg vanligast

In Drupal, Joomla, Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Infobyte har börjat tracka CMS-byten på ett tydligt sätt. Pär Abrahamsson berättar att de kör igenom alla svenska sajter som tidigare har ett identifierat CMS och scannar efter byte av CMS en gång i veckan. Det hela ger en rapport i SQL som MKSE.com tagit del av.

Fortfarande ganska oputsat, med men imponerande rådata då 30 000 sajter med identifierat CMS täcks.

Pär berättar att de vanligaste bytena är inom olika Open Source verktyg, alltså:

  • Joomla! till WordPress
  • WordPress till Drupal
  • WordPress till Joomla!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WordPress, Adobe AEM och Webflow CMS dominerar i Sverige, fler headless än monoliter

Efter det kommer properitärt (t ex EPiServer) till Open Source.

Kommentarer

  1. Jag har provat alla dessa publiseringssystem och jag tycker att Joomla är enklare för alla parter att använda. Det finns även test som visar på att det är kostnadseffektivare att använda och implementera Joomla än både Drupal och WordPress via tester som tex CMS Wire m fl.

    Joomla är även Europas största publiseringsplattform enligt säkerställd statistik http://cmscrawler.com/
    Nämnas skall att även General Electric världens största företag har valt Joomla och även andra stora företag som t ex Orange Telecom, Sony, MacDonalds, Danone, Tesco retail, Pizza Hut, IKEA och flera länder i världen som t ex Indonesien, BanglaDesh,Lettland, Tunisien, Tonga etc

  2. det var en väldigt spammande om hur bra joomla är. det finns fortfarande fler sharepoint webbar än sharepoint 2010 världen över men inte fan tror du väl kunderna köpersharepoint 2007 för det?

Leave a Comment