ICA.se skickar kunderna till egen e-handel

In Check out/Kassasystem, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det har pratats en hel del om ICAs e-handelssatsningar de senaste åren.

Projektet ska inneburit flera olika utredningar och upphandlingar, ledningsgruppsmöten med leverantörer och e-handelsaktörer och mycket mer de senaste 2-3 åren. Men någon större, central satsning som utgår från navet ICA.se (på en numera responsiv EPiServer 6) har i slutet av andra kvartalet 2014 fortfarande inte presenterats.

ica_ehandel_icahemma

Det som däremot hänt är att den äldre, .NET-baserade Jetshop-satsningen ICAHemma.se fått en större exponering centraltICA.se med startsida. Satsningen har även försetts med flera egna produktlistningar av sina varor på prisjämförelsesajter som Prisjakt och uppenbarligt även sett till att få ett bra mycket större produktutbud inmatat. I det hela verkar en större budget gått till Jetshop-projektet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avaus storsäljare är paketerad marketingOps för 15 Mkr

Den gamla, röriga listan över lokala, sega och halvfungerande minmatbutik.se- och matvaran.se-alternativ har därmed helt dolts i ICA-se undermenyer.

Icahemma.se är numera även den responsiv (efter omladdning), vill få in nyhetsbrevsprenumeranter direkt på startsidan, erbjuder ”webbunika priser” samt vissa ”endast på nätet-produkter”. Produktsidorna bjuder på ”andra tittade på” lockbeten samt det finns möjlighet att hämta varor i butik (efter sök på butiksnamn, ort eller postnr.).

Kassan bygger, trots Jetshops intention att utmana bjässen inom området, delvis på Klarna Checkout.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Oracle sparkar över 10 000, e-handel och CX värst drabbade

Leave a Comment