Centerpartiet kastar ut EPiServer för WordPress

In Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Inför valrörelsen bestämde Centerpartiet.se sig för att lämna EPiServer 7 på huvuddomänen och istället gå över på en responsiv WordPress CMS.

EPiServer installationen framtagen av Sublime överlevde därmed enbart ett halvår.

centerpartiet.se

Den nya sajten har nyhetsticker, valtest, startsidefilmer med play-knappar som istället är länkar, Disqus kommentarer till inlägg och en omfattande footer med kampanjlänkar och Allians-yta. Standardpluggar som Yoast, Fluid och Total Cache används. Centerpartiet jobbar sedan ett tag tillbaka med byrån OhMy! i Piteå, Stockholm, Halmstad och Malmö. De har även tagit fram nya storproduktionen Viasatsport.se på WordPress.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Atos Medical lanserar internationell plattform med Marketing Automation på headless WordPress i Azure

De har även tidigare nosat på open source plattformen genom satsningar som Centerpartiets ungdomsförbund 2012.

Även Allianskollegan Moderaterna.se eller Moderat.se har i sommar övergett sitt huvud-CMS Drupal för en WordPress. Det gällde under årets båda val, men med skillnaden att Moderaterna har fortfarande kvar sin huvuddomän på den gamla publiceringsplattformen.

SEO resultat för Centern blir en aning otydliga då den gamla EPiServer-webben fortfarande ligger kvar indexerbar på http://www3.centerpartiet.se/.

Kommentarer

Leave a Comment