39 % brister i digital kompetens, budgetarna ökar

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det är ingen riktig ordning i den svenska digitaliseringen. 75 procent av svenska organisationer medger att deras digitala framgång oftast bygger på ren chansning.

Fujitsu-rapporten ”Walking the digital tightrope” med svar från 600 företagsledare och IT-beslutsfattare inom privat och offentlig sektor (varav 153 från Sverige) berättar vidare att:

En stor osäkerhet råder om vilka beslut som är lämpligast att fatta för bästa resultat. Organisationer i privat och offentlig sektor söker en mer balanserad strategi vid digitala projekt och en bredare kompetens:

  • Endast 24 procent anser sig själva som extremt duktiga digitalt, den lägsta siffran bland de fyra länder som kartlagts i undersökningen.
  • Samtidigt som hela 87 procent av alla svenska organisationer säger de ”vill jobba snabbare” inom samma område.
  • Bland de svenska organisationer som deltog i undersökningen hade 39 % bristande kompetens inom digitala prioriteringar och strategier.
  • En tredjedel av alla svenska organisationer har en separat budget för att främja digitalisering. En betydligt lägre siffra än för några år sedan. Företag är mer villiga att satsa pengar och resurser på en ökad digital verksamhet.

 

Leave a Comment