45% färre certifierade Episerver-utvecklare, kraftigt fluktuerande siffror

In Episerver, Nyheter by Martin Edenström

Det är rörigt gällande hur många certifierade utvecklare på Episerver som sysselsätts hos respektive partner. Har Niteco, den största leverantören sett till antalet certifierade, 119 anställda med gällande certifiering eller enbart 53 stycken?

Seniora Episerver-profilen och EMVP:n Luc Gosso berättar för MKSE.com om en ny tjänst som via Azure går upp i det officiella forumet Episerver World och kan i realtid utvinna varje utvecklares egna profilinformation (ECD). Troligtvis den just nu mest pålitliga tjänsten för att se hur det ligger till med respektive partners kompetensnivå.

Och som Luc påpekar finns där många partners med stora skiftningar i den egenhändigt  kommunicerade informationen, siffrorna på Episerver officiella partnersidor och den faktiskt gällande datan per individ. Föga förvånande är det betydligt färre medarbetare med gällande anställning och ett giltigt, tvåårigt certifikat än vad som framgår i andra kanaler.

Fler artiklar om ämnet:  Avensia vill återuppväcka certifieringshetsen på Episerver

Med Commerce och CMS ska Niteco enligt Episerver World-datan enbart ha 53 ECD eller 42 CMS och 11 Commerce, vilket skiljer sig med hela -45 % från de egna siffror företaget redovisade för MKSE.com för bara två månader sedan. Då var de ändå ned med 8 ECD från de 127 st tidigare, ett rekord genom alla tider från 2017.

Netrelations står med 23 ECD utvecklare enligt partnersidan, men enbart 12 på Lucs sida. Sogeti har 19 ECD utvecklare mot 21 enligt Episerver. Även Epinova har 6 % färre ECD utvecklare än det står på Episervers Partnersida (och de pratar i egna informationen om dubbelt så många, 50 ”seniora” utvecklare). Knowit sticker ut med fler certifierade enligt Episervers information, de har hela 68 ECD uppmätta det senaste dygnet, enligt Lucs sida.

Fler artiklar om ämnet:  Episerver utvecklingen allt oftare offshore-baserad, partners skaffar kompetens i låglöneländer

Det ska tilläggas att det finns


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.