45% färre certifierade Episerver-utvecklare, kraftigt fluktuerande siffror

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är rörigt gällande hur många certifierade utvecklare på Episerver som sysselsätts hos respektive partner. Har Niteco, den största leverantören sett till antalet certifierade, 119 anställda med gällande certifiering eller enbart 53 stycken?

Seniora Episerver-profilen och EMVP:n Luc Gosso berättar för MKSE.com om en ny tjänst som via Azure går upp i det officiella forumet Episerver World och kan i realtid utvinna varje utvecklares egna profilinformation (ECD). Troligtvis den just nu mest pålitliga tjänsten för att se hur det ligger till med respektive partners kompetensnivå.

Och som Luc påpekar finns där många partners med stora skiftningar i den egenhändigt  kommunicerade informationen, siffrorna på Episerver officiella partnersidor och den faktiskt gällande datan per individ. Föga förvånande är det betydligt färre medarbetare med gällande anställning och ett giltigt, tvåårigt certifikat än vad som framgår i andra kanaler.

Med Commerce och CMS ska Niteco enligt Episerver World-datan enbart ha 53 ECD eller 42 CMS och 11 Commerce, vilket skiljer sig med hela -45 % från de egna siffror företaget redovisade för MKSE.com för bara två månader sedan. Då var de ändå ned med 8 ECD från de 127 st tidigare, ett rekord genom alla tider från 2017.

Netrelations står med 23 ECD utvecklare enligt partnersidan, men enbart 12 på Lucs sida. Sogeti har 19 ECD utvecklare mot 21 enligt Episerver. Även Epinova har 6 % färre ECD utvecklare än det står på Episervers Partnersida (och de pratar i egna informationen om dubbelt så många, 50 ”seniora” utvecklare). Knowit sticker ut med fler certifierade enligt Episervers information, de har hela 68 ECD uppmätta det senaste dygnet, enligt Lucs sida.

Det ska tilläggas att det finns en grupp om totalt 27 ”unknown” på Lucs sida. Frilans eller ej korrekt uppdaterade medlemmar.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.