ecd, EPiServer certified, Luc gosso Episerver, Nyheter

45% färre certifierade Episerver-utvecklare, kraftigt fluktuerande siffror

In Episerver, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är rörigt gällande hur många certifierade utvecklare på Episerver som sysselsätts hos respektive partner. Har Niteco, den största leverantören sett till antalet certifierade, 119 anställda med gällande certifiering eller enbart 53 stycken?

Seniora Episerver-profilen och EMVP:n Luc Gosso berättar för MKSE.com om en ny tjänst som via Azure går upp i det officiella forumet Episerver World och kan i realtid utvinna varje utvecklares egna profilinformation (ECD). Troligtvis den just nu mest pålitliga tjänsten för att se hur det ligger till med respektive partners kompetensnivå.

Och som Luc påpekar finns där många partners med stora skiftningar i den egenhändigt  kommunicerade informationen, siffrorna på Episerver officiella partnersidor och den faktiskt gällande datan per individ. Föga förvånande är det betydligt färre medarbetare med gällande anställning och ett giltigt, tvåårigt certifikat än vad som framgår i andra kanaler.

Med Commerce och CMS ska Niteco enligt Episerver World-datan enbart ha 53 ECD eller 42 CMS och 11 Commerce, vilket skiljer sig med hela -45 % från de egna siffror företaget redovisade för MKSE.com för bara två månader sedan. Då var de ändå ned med 8 ECD från de 127 st tidigare, ett rekord genom alla tider från 2017.

Vi har mer på samma ämne:  Världens ledande Episerver Partners ECD Q4 2018, stora förändringar igen

Netrelations står med 23 ECD utvecklare enligt partnersidan, men enbart 12 på Lucs sida. Sogeti har 19 ECD utvecklare mot 21 enligt Episerver. Även Epinova har 6 % färre ECD utvecklare än det står på Episervers Partnersida (och de pratar i egna informationen om dubbelt så många, 50 ”seniora” utvecklare). Knowit sticker ut med fler certifierade enligt Episervers information, de har hela 68 ECD uppmätta det senaste dygnet, enligt Lucs sida.

Det ska tilläggas att det finnsVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.