7-Eleven lanserar digitala kvitton, sparar årligen 60 000 träd. Axfood på gång

In CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

7-Eleven i Sverige har lanserat digitala kvitton. De använder en ny tjänst från Cardivation Digital Reciepts. Den bygger på att användaren i en 7-11 butiks kort & betalterminal vid ett köp accepterar digitala kvitton och anger sitt mobilnummer.

Därefter skickas en länk till att aktivera ett konto och användaren kan därefter välja en e-post att få sina kvitton utskickade till. På egna portalen https://kvitto.7-eleven.se styrs inställningar och där finns kopior på kvitton. Kvittona sparas i ett år.

7-eleven.se är en WordPress 4.9.5-användare som jobbar med en mängd standard WP-plugins.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AcadeMedia släpper nytt på WordPress

Cardivation har utvecklats av svenska CNS, ett betalkortsteknikföretag som ägs av olje och smörjmedelsföretaget EMO Oil Ltd. (som i sin tur ägs av DCC).

Axfoods matkedjor Hemköp och Willys ska till sommaren lansera digitala kvitton i sina 190 butiker. Ett projekt som varit på gång i hela två år. Svensk Handel uppger att det skrivs ut cirka 1,7 miljarder kvitton på papper varje år i Sverige. Förbrukningen av papperskvitton i Sverige motsvarar årligen ca 60 000 träd, enligt Axfood. Det är en av de största anledningarna att byta.

” –  Det är bara att gå in i våra kassalinjer var som helst. I livsmedelsbranschen ligger det horder med kvitton överallt som lämnas kvar som skräp, så det här är både för kunderna och miljön.”

Säger Mats Axellie, it-chef på Hemköp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Dessutom är det givetvis ett utmärkt sätt att driva in både värdefull e-post och mobilnummer till en mängd tidigare okända kunder.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.