7-Eleven lanserar digitala kvitton, sparar årligen 60 000 träd. Axfood på gång

In CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

7-Eleven i Sverige har lanserat digitala kvitton. De använder en ny tjänst från Cardivation Digital Reciepts. Den bygger på att användaren i en 7-11 butiks kort & betalterminal vid ett köp accepterar digitala kvitton och anger sitt mobilnummer.

Därefter skickas en länk till att aktivera ett konto och användaren kan därefter välja en e-post att få sina kvitton utskickade till. På egna portalen https://kvitto.7-eleven.se styrs inställningar och där finns kopior på kvitton. Kvittona sparas i ett år.

7-eleven.se är en WordPress 4.9.5-användare som jobbar med en mängd standard WP-plugins.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ köper upp ledande Adobe, commercetools och Liferay konsultfirma inriktade på offentlig sektor

Cardivation har utvecklats av svenska CNS, ett betalkortsteknikföretag som ägs av olje och smörjmedelsföretaget EMO Oil Ltd. (som i sin tur ägs av DCC).

Axfoods matkedjor Hemköp och Willys ska till sommaren lansera digitala kvitton i sina 190 butiker. Ett projekt som varit på gång i hela två år. Svensk Handel uppger att det skrivs ut cirka 1,7 miljarder kvitton på papper varje år i Sverige. Förbrukningen av papperskvitton i Sverige motsvarar årligen ca 60 000 träd, enligt Axfood. Det är en av de största anledningarna att byta.

” –  Det är bara att gå in i våra kassalinjer var som helst. I livsmedelsbranschen ligger det horder med kvitton överallt som lämnas kvar som skräp, så det här är både för kunderna och miljön.”

Säger Mats Axellie, it-chef på Hemköp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Orange Business Services ersätter Basefarm, ny plattform

Dessutom är det givetvis ett utmärkt sätt att driva in både värdefull e-post och mobilnummer till en mängd tidigare okända kunder.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.