80 000:- för att låsa upp betalväggen, Di.se inleder nytt superlänk-samarbete

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Framtiden för affärspressens intäkter är betalväggsabbonemang och försäljning i bulk. Det anser nygamla chefredaktören Peter Fellman på Di.se som startat upp ett nytt samarbete tillsammans med svenska betalstartupen Glimta.com. De har tillsammans tagit fram så kallade ”superlänkar”.

Det har tydligen varit ett problem att så många DI-artiklar är låsta. Nu går det för en annonsör eller omnämnd aktör att låsa upp 5000 till 20 000 visningar av en artikel mot en fast summa. Som man sedan kan visa upp för sina kunder, bekanta eller medarbetare. Det sker genom ett nytt formulär där beställaren lägger in sin låsta artikel och därefter registrerar sig med Facebook eller Google och betalar med kort eller faktura. Men det är inte billigt, 20 000:- till 80 000:- SEK kostar det innan moms.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler titlar släppta på Bonnier News Business headless-platta

” – Vi vet att många kommunikations- och marknadsavdelningar är frustrerade över att de inte kan dela en publicerad vd-intervju, en ny analys av företagets aktie eller andra företagsspecifika nyheter eftersom vi har en betalvägg. Med Glimta kan vi äntligen erbjuda företagen en smart och smidig lösning. På det här sättet blir vi mer sofistikerade i våra digitala lösningar.”

Säger Peter Fellman, chefredaktör Di och affärschef Di-Gruppen. Di.se har ofta varit tidiga inom digital innovation. Här finns flera artiklar om deras idéer för att tjäna pengar på egna sajten genom åren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler titlar släppta på Bonnier News Business headless-platta

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss