Abilia går live på Drupal CMS

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Wunderkraut har släppt en ny sajt för kunden Abilia. Företaget har fått ett modernt på Abilia.com där produkter presenteras, aktiviteter listas och e-post drivs in.

Abilia utvecklar, tillverkar och säljer moderna hjälpmedel för personer med funktionsnedsättningar inom områdena Kommunikation, Kognition och Omgivningskontroll & Larm. Allt på en Drupal 7 upprättning.
0,5 år
försenat är Drupal 8

Ständigt denna sjua. Drupal 8 är för övrigt snart 3,5 år försenat baserat på prognosen nuvarande Acquia-gänget gjorde 2011.

Kommentarer

  1. Hej Martin!

    Thomas Hansson som är produktägare för sajten abilia.se har erfarenhet av både #Episerver och #Drupal. Jag blev nyfiken på vad han upplever för skillnader CMSen emellan i sin roll som beställare och skrev ihop ett kort blogginlägg: http://wkr.me/1yWVp6K

    Hur ser du på det Thomas säger?

  2. Härligt. Bra material. Inte helt partiskt heller, det uppskattar jag. Men med tanke på inledningen och Thomas skeptism. Var det han som valde Drupal i första hand? Samt är citatet ” Avsaknaden av licenskostnader ger utrymme för att investera i anpassningar efter de unika behoven, t ex i UX/utveckling och anpassat redaktörsgränssnitt.” hans eller ert?

  3. Ja, jag försöker verkligen vara opartisk. Det finns ju för- och nackdelar med allt.

    Det är hans ord. Det är kul att prata med någon som är ganska pragmatisk. Han gjorde en relativt omfattande förstudie där han intervjuade leverantörer som fick presentera olika CMS-lösningar. Han kom fram till att Drupal var det som passade Abilia bäst allt sammantaget. Projektbudget, förvaltningskostnad, licenser, funktionalitet, redaktörskrav, etc

  4. Med höga licenskostnader kanske det hade varit önskvärt med något färre versionssläpp å andra sidan? Andra sidan av samma mynt… Men det är ju kul att MKSE så spänt ser fram emot Drupal 8 att man inte kan bärga sig och har skapat animerade räknebilder till och med. Visste väl att MKSE innerst inne hade ett blått dropp-format Drupalhjärta som bultade varmt! :)

Leave a Comment