Accenture vinner projekt för 1 miljard inom genAI och ChatGPT på 120 dagar

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accenture berättar att de senaste fyra månaderna har bolaget vunnit genAI och t ex chatGPT stödda projekt värt omkring 1 miljard SEK. Det är det första management och IT-bolaget att gå ut offentligt med den typen av siffror och vad affären är värd för Accenture just nu. Accenture jobbar ju mycket med aktörer som Salesforce och Adobe som har AI i stora delar av alla sina sålda licenser och nya projekt, men denna summa verkar mer härstamma från isolerade utredningar, PoC och testskott kring AI i samband med kundprojekt.

0 miljard
i nya projekt ska det handla om
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Konsultjätten Accenture meddelade för någon vecka sedan att man kommer att spendera runt 30 miljarder SEK på resurser och nya satsningar inom AI. Accentures data- och AI-avdelning skulle fördubblas, från 40 000 till 80 000 personer.

”– Företag som bygger en stark grund för AI genom att implementera och skala upp den nu, när tekniken är mogen och levererar tydligt värde, kommer att vara bättre positionerade för att förnya sig, konkurrera och uppnå nya prestationsnivåer.”

Säger Julie Sweet, Accentures VD i ett uttalande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture gör AI och genAI affärer för 5 mdr på 90 dagar, siktar på 80 000 egna AI-experter