Acquia Cloud Site Factory är Drupal för 21 000 SEK

In Cloud / Förvaltning, Drupal, Extranät / Portaler by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Nästa kommersiella del av Drupal blir Acquia Cloud Site Factory. En kampanjplattform från Drupal-grundaren som ska ge marknadsförare en snabb möjlighet att få ut budskap, kampanjer och temporära sajter.

 

Tjänsten bygger på snabbkonfigurerade mallpaket som kan bestyckas med en eller flera av de sedvanliga 20 000 Drupal-modulerna som finns för nedladdning.

Det är en molntjänst så Acquia lockar med hög uppetid. Tekniskt är det en Drupal Gardens OpenSaaS lösning i botten.

http://www.acquia.com/sites/default/files/product-logos/sitefactory-text-2.gif

Satsningen kan ses som en re-brandning av tidigare erbjudandet Drupal Gardens (som haft svårt i konkurrensen med främst WordPress och Tumblr).

I standardexemplet kostar tjänsten runt 21 000 SEK per år.

Interscope är en av de första kunderna till Acquia Cloud Site Factory. De väntas lägga en del artisters sajter på plattformen.

Drupal blev även en leader i senaste Forrester Wave, men det i Q3 2013 delen ”Social Depth Platforms” som just släpptes.

 

e-Spirit Forrester

Kommentarer

  1. Du blandar ihop korten som vanligt då det gäller Drupal, Martin. Acquia Cloud Site Factory är inte en kommersiell del av Drupal, utan en tjänst från Acquia som bygger på Drupal. Drupal är open source. Acquia äger inte Drupal. Kan vi inte slå fast det en gång för alla Martin? Och nej, det är inte en re-branding av Drupal Gardens – Acquia Cloud Site Factory levererar tjänsten Drupal Gardens.

    Mer info: http://www.acquia.com/blog/acquia-cloud-site-factory

  2. Det är en tjänst som bygger på Drupal, ja. Något annat skrev jag inte.

Leave a Comment